Header img

Rentoutumista Bomban kylpylässä

17/08/2018

Meillä oli So-Upin bloggaajien kanssa ihana rentoutumispäivä Nurmeksen Bomballa, johon kuului opastettu kierros Bomban ympäristössä, kolmen ruokalajin päivällinen sekä rentoutumista Spa Bombassa. Spa Bombahan on siis vastikään remontoitu kylpylä Nurmeksessa ja kyllä voi sanoa, että remontti on enemmän kuin onnistunut. Kävin nimittäin joskus vanhan kylpylän aikaan siellä ja nykyistä ei voi edes verrata vanhan kanssa, sen verran upea remontti siellä on tehty. Kylpyläreissu osui myös juuri sopivaan saumaan, sillä rentoutumista juuri kaipasinkin.

Bomban vierailun meille tarjosi PKO ja Break Sokos Hotel Bomba.

Ulkoporeallas on yksi mun suosikeista Bomballa. Kuva: Hanna

Kylpylät on aina olleet mulla lähellä sydäntä, sillä rakastan vettä, rentoutumista, höyrysaunoja ja porealtaita. Bombasta löytyy nuo kaikki ja vähän päälle. Saunatilat on miehille ja naisille yhteiset, joten yhteisistä löylyistä saa nauttia koko seurue, sukupuolesta riippumatta. Saunojakin löytyy useita, joista oma suosikkini on höyrysauna. Höyrysaunan lisäksi löytyy pari perinteisempää saunaa. Saunatilojen yhteydessä on myös hauskoja elämyssuihkuja, joissa kuuluu luonnon ääniä ja suihkusuuttimista tulee myös raikkaita tuoksuja. Kannattaa tosin varautua myös äkkilähtöön, sillä kevätsade elämyssuihkussa voi olla yllättävän viileä!

Kuva saunatilasta

Kylpyläpuolelta löytyy altaita moneen makuun. Lapsille on oma allas suihkulähteineen ja ison altaan reunoilta löytyy terapiasuihkuja, joilla saa murjottua jäykemmätkin lihakset pehmeiksi. Itse myös yllätyin kylpyläveden lämpötilasta. Niin monissa paikoissa kylpylöissä joutuu palelemaan, mutta siitä ei täällä ole pelkoa. Vesi on juuri sellaista, kuin kylpylässä pitääkin! Kylpylän sisältä löytyy myös poreallas, kylmäallas sekä oma suosikkialtaani: kuuma-allas! Kuumassa altaassa vesi on kuin kylpyvettä ja siellä on niin ihanaa lillua. Allasta reunustaa upea lattia, joka on täynnä pienen pieniä valoja, jolloin koko lattia vaikuttaa kimaltelevan. Ehdottomasti mun suosikkipaikkojani koko kylpylässä.

Kylpylänäkymä
Lämpöallas, kuva on hieman pimeä, mutta ainakin valot näkyvät!
Hierontasuihkuja

Ulkoa löytyy hiekkaranta, mikäli haluaa pulahtaa välillä järveen. Järvessä uinnin jälkeen voi käydä suihkussa joko ulkona tai sisätiloissa. Rannassa on myös paviljonki, josta pääsee talvella dippautumaan avantoon. Lisäksi toinen suosikkini, eli ulkoporealtaat, ovat ulkoterassilla, aurinkotuolien reunustamana. Porealtailta on upea näkymä järvelle, jossa on ihana nautiskella poreista katsellen kauas horisonttiin tai kavereiden kanssa keskustellen. Täydellinen rentoutumispaikka!

Ammeri, Jenni, Minä, Jonna, Emma ja Hely. Kuvan otti: Hanna
Helyn kanssa nauttimassa auringosta. Kuva: Hanna

Kylpylässä on otettu huomioon hyvin muitakin yksityiskohtia. Sekä saunaosastolta, että kylpylän puolelta, löytyy juomapisteitä, joista voi ottaa vettä. Erityisesti kuuma-altaassa ja saunassa oleilu saa janoiseksi. Myös allasbaari palvelee tarvittaessa ja ulkoa löytyy pöytiä ja tuoleja, joissa voi nauttia allasbaarin antimista. Lisäksi kylpylän puolelta löytyy ihanat kivipenkit, jotka on lämmitetty! Penkeillä voi rentouttaa lihaksia tai muuten vain levähtää kylpylöinnin lomassa.

Lämmitetyt penkit

Aikaa saatiin kulumaan bloggaajien kesken kylpylässä ja huolet tuli purettua höpötellen niin saunassa kuin poreissa. Bomballe on Joensuusta n. 1,5h ajomatka, mikä on todellakin sen arvoista. Bomballa voi myös yöpyä hotellihuoneessa, jolloin kylpylästä pääsee nauttimaan vielä paremmin, kun ei tarvitse miettiä kotimatkaa totaalisen rentoutumisen jälkeen. Kylpyläkäynti maksaa 23 euroa, mutta hotellimajoituksen yhteydessä sen saa 15 eurolla. Alle 14-vuotiaille lapsille kylpylä on edullisempi. Perjantaisin ja lauantaina illalla klo 20-22 kylpylä on k-18, jolloin paikasta voi nauttia rauhassa aikuisten kesken.

Sisäporeallas

Suosittelisin Bomban kylpylää nimenomaan pariskunnille romanttiseen yhteiseen viikonloppuun tai kaveriporukalla rentoutumiseen. Parhaiten kylpylästä pääsee nauttimaan majoituksen yhteydessä, jolloin saunan lämmöstä pääsee suoraan köllähtämään sänkyyn. Olitpa sitten millaisella kokoonpanolla hyvänsä liikenteessä, niin saat varautua kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen, niin mielen kuin kehonkin osalta.

Tykkäätkö sinä käydä kylpylöissä?

Mukana Bomballa olivat:
Emma – meidän So-Up vastaava
Kolkytplus – Jenni
Cebicin keittiö – Hanna
Enemmän elossa – Ammeri
Jonna (jonka blogi julkaistaan pian So-Upissa)
Vegaanipupu -Hely

Kiitos kaikille, erityisesti Bomballe meidän vastaanottamisesta. Oli aivan mielettömän ihana päivä! ♥

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*