Header img

Iisakki Glass Village – Maisemahuone

13/09/2020

Koska sain valita, niin pidin tänä vuonna neljä viikkoa kesälomaa putkeen. Ajatuksena oli, että voitaisiin käydä ulkomailla miehen kanssa. Olin haaveillut erityisesti jostain kivasta Kreikan saaresta. No, kaikki varmaan tietää että suunnitelmien väliin tuli Korona ja matkahaaveet sai haudata. Kesällä päätettiin sitten, että tehdään muutaman yön reissu Rukalle, koska etelään päin ei nyt tehnyt mieli mennä ja ulkomaat oli ruksittu pois vaihtoehdoista. Ollaan viimeksi käyty Rukalla n. 10 vuotta sitten talvella, joten oikeastaan oli kiva lähteä sinne näin ”kesällä”.

Ruka Iisakki Glass Village

Majoituksia etsiessä halusin löytää jotain vähän spesiaalimpaa. Kerran nyt ei päästä Kreikkaan, niin voitaisiin aivan hyvin majoittua mukavasti sitten Suomessakin. Off season -hinnat olikin oikein miellyttävät ja päädyttiin Iisakki Glass Villageen kolmeksi yöksi. Iisakki Village sijaitsee Rukajärven rannalla muutamien kilometrien päässä Rukan keskustasta. Tuo koko paikka on aivan mieletön ja suosittelen oikein lämpimästi kaikille jotka aikovat Rukalla majoittua!

Iisakki Glass Village iglu majoitus suomessa.

Iisakki Glass Village Maisemahuone

Ensinnäkin tuo maisemahuone on upea! Näppärän kokoinen ja mukavuuksiin kuuluu aamupalan lisäksi myös oma keittiönurkkaus sekä tietysti kylpyhuone. Jokainen maisemahuone on siis oma pieni mökki lasiseinällä ja -katolla. Maisemat on upeat ja verhoilla saa sitten yksityisyyttä helposti. Myös katto on lasista, joten tähtitaivasta voi ihastella sängyssä pötköttelemällä. Talvella voi nähdä jopa revontulia (mikä olisi upea kokemus, mutta tosiaan vähän hakuammuntaa). Jokaisessa maisemahuoneessa on myös ilmalämpöpumppu, joten tilan saa pidettyä miellyttävän lämpöisenä. Katon verhot saa itse säädettyä auki tai kiinni ja ne myös pitää valoa hyvin, joten keskellä kesääkin mökin saa melko pimeäksi.

Lasi villas Kuusamo ruka lasi-iglu majoitus

Iisakki Village

Majoituksen lisäksi Iisakki Villagen palvelut on pihapiirissä ja koko ympäristö on tunnelmaltaan loistava. Palveluihin kuuluu mm. ravintola Iisakin Talo, jossa oli hyvää perusruokaa ja hyvä aamiainen. Mistään superaamupalasta ei ole kyse (ainakaan näin off seasonina), mutta todellakin sisältää kaiken mitä nyt hotelliaamupalaan kuuluu ja mahan sai aina täyteen. Tykkäsin erityisesti heidän itse tehdystä rahkasta. Myös ravintola-annokset oli hyviä ja palvelu oli aivan huippuluokkaa!

Aamupala Iisakin talon ravintolastaAamupala

Iisakin talo kanakori annos ravintolastaKanakori annos

Pihapiirissä on myös kaksi saunaa, joissa on yleiset saunavuorot miehille ja naisille, sekä mahdollisuus ottaa yksityinen saunavuoro 25€ hintaan. (Talvella hinta on 30€ + 5€hlö.) Me päätettiin ottaa tuo oma saunavuoro yhtenä iltana ja sauna oli siisti ja miellyttävä. Myös uintimahdollisuus oli, mutta elokuussa vedet ja ilma oli jo sen verran kylmät, että jätettiin väliin. Saunan jälkeen oli kiva hipsiä takaisin maisemahuoneeseen peiton alle tähtitaivasta tutkimaan. Nähtiin pari tähdenlentoakin.

Iisakki Village yksityissauna, josta on käynti järveen.

Iisakki Villagen tunnelma oli pidetty luonnon läheisenä. Ympärillä oli metsää ja koko paikka oli rakennettu luontoa kunnioittaen. Palveluihin kuului kesällä myös sup-lautojen, kanoottien ja soutuveneen vapaa käyttö. Ja käytiin kanoottia kokeilemassa eräänä iltana auringon laskun aikaan. Ihan huippua! Alueelta löytyy maisemahuoneiden lisäksi myös muita majoitusvaihtoehtoja, sekä leirintäalue. Mietittiin jo heti, että jos joskus vuokrataan matkailuvaunu, niin mennään ehdottomasti Iisakki Villageen. Ja eniten rakastin sitä hiljaisuutta, mikä tuolla paikassa oli. Jotenkin niin ihanan rauhoittavaa!

Rukajärvi Iisakki Villgen kanootista

Juuri tällaisia paikkoja kaipaan Suomeen. Paikkoja, joissa on loistava palvelu, spesiaalimpaa majoitusta, aktiviteettejä majoittujia ajatellen, ja muutenkin vaan niin omalaatuisen ihana tunnelma, ettei toista ole vastaan tullut. Paikasta huokui se, että hommaa tehdään täydellä sydämellä ja vallitsevan tilanteen ei annettu lannistaa. Toivon todella, että tällaiset paikat selviävät koronakriisistä ja päästään nauttimaan niistä myös tulevina vuosina. Ainakin revontuliaikaan näyttäisi aika hyvin olevan majoitusvarauksia, joten uskotaan ja toivotaan, että paikka pysyy jatkossakin avoinna ja yhtä ihanana.

Iisakki Glass Village lasivillas sviittimajoitus

Onko sulla vinkata jotain kotimaan matkailuhelmeä?

Luulen, että tässä täytyy vielä kotimaan rajojen sisäpuolella tovi matkustella, joten kaikki ideat on tervetulleita.

Enemmän kuvia reissusta löytyy Instagramin kohokohdistani.

Lue myös:
Romanttinen loma Järvisydämen maisemasviitissä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*