Header img

Vastustuskykyä vahvistavaa ihonhoitoa – Luonkos

08/11/2020
Tuotteet saatu ilmaiseksi.
Mainoslinkit merkitty *-merkillä

Tämän syksyn mielenkiintoisin tuotelanseeraus on ehdottomasti Luonkos metsäkakut, jotka lupaavat vahvistaa vastustuskykyä uuden suomalaisen innovaation, Reconnecting nature metsä-uutteen avulla. Luonkosin metsäkakut on maailman ensimmäinen tuote, johon metsä-uutetta on käytetty ja kun kuulin näistä, niin en meinannut pysyä tuolilla.

Metsä-uute

Metsä-uute on UUTE Scientificin kehittämää mikrobien osia sisältävää Reconnecting Nature -mikrobiuutetta, joka lupaa vahvistaa ja tukea kehon immuunijärjestelmää. Tutkimuksen mukaan uute voi auttaa kehon immuunijärjestelmää kehittymään parempaan suuntaan, sillä nykyään me elämme niin puhtaassa ympäristössä, että keho ei välttämättä saa tarpeeksi mikrobialtistusta. Metsä-uutteen kehityksessä on hyödynnetty kolmea eri tutkimushanketta. Tutkimuksia tekemässä on ollut esimerkiksi Helsingin ja Tampereen yliopiston ADELE 2-hanke, joka kehittää keinoja immuunivälitteisten sairauksien ehkäisyyn. Voit lukea tarkemmin ADELE 2 hankkeesta Tampereen Yliopiston sivuilta.

Reconnectin Nature luonnonkosmetiikka metsäkakut

Olen viime aikoina perehtynyt enemmänkin hyvinvointiin ja erityisesti matala-asteiseen tulehdukseen, joten tällainen tuote aiheuttaa todella suurta innostusta! Voisiko tästä olla apua? Toisaalta mehän käytännössä asutaan metsässä. Siskonpoikakin meille tullessaan kysyi ”Asuuko Maria metsässä?”. Joten metsäaltistuksen puutetta ei kyllä siinä mielessä pitäisi olla.

Sain testiin Luonkosin molemmat metsäkakut ja testasin niitä innolla. Vielä en ole ehtinyt käyttää näitä niin kauaa, että osaisin sanoa mitään immuunipuolustukseni vahvistumisesta, mutta palaan siihen myöhemmin blogissa. Nyt keskitytäänkin kakkujen käyttökokemukseen.

* Luonkos Vitality Balancing Vartaloöljykakku

Luonkos vitality vartalioöljykakku vartalon ihonhoito

Olen tykännyt Luokosin vartaloöljykakuista erityisesti talvella, kun iho tahtoo kuivua. Öljykakkuja on helppo käyttää, kun palaa hierotaan kämmeniin ja siitä irtoava öljy sitten taas hierotaan vartalolle. Vitality vartaloöljykakussa ei ole tuoksua, vaan tuoksu tulee raaka-aineista. Se on mieto, hieman maanläheinen ja pehmeä tuoksu joka on hyvin huomaamaton. Öljy kannattaa hieroa ihoon illalla, jotta se yön aikana imeytyy ihoon. Pukeutua kannattaa vasta hetken päästä, että öljy ehtii hieman imeytyä, eikä sitten tahraa vaatteita. Aamulla iho tuntuu ihanan pehmeältä ja kimmoisalta, joten lämpimästi suosittelen. Tykkään kuitenkin enemmän hyvältä tuoksuvasta Celebrate ja Delicious vartalokakuista, mutta jos tuoksua ei lasketa mukaan, niin täysin tasoissa ovat. Lisäksi tietysti tuo potentiaalinen immuunijärjestelmän vahvitus nostaa tämän palan pisteitä. Myös ihon hierominen säännöllisesti tekee hyvää keholle ja mielelle, tekipä sen tuoksulla tai ilman.

* Luonkos Infinity Öljypuhdistuskakku

Luonkos Infinity puhdistusöljykakku

Olen aikaisemmin testannut Luonkosin öljypuhdistuskakkua ja se ei jäänyt minulle vakiokäyttöön. Syy tähän oli se, että käytän sen verran voimakasta meikkiä, että se olisi vaatinut todella pitkän vaikutusajan, jotta kaikki meikki olisi irronnut öljykakulla. (Kärsimätön kun olen, heh.) Luonnonkosmetiikkameikit ja muutenkin kevyempi meikki lähtee kakulla kuitenkin hyvin, joten esimerkiksi työpäivinä, kun meikki on kevyempi sopii öljypuhdistuskakku myös minun tarpeisiini.

Luonkos vartaloöljykakku kämmennessä

Kakusta hierotaan öljyä käsiin ja öljy hierotaan kasvoille pyörivin liikkein ja annetaan sen liuottaa meikin kasvoilta. Öljyn voi pyyhkiä kasvoilta esimerkiksi kostutetulla kasvosienellä tai liinalla. Tämän jälkeen puhdistuksen voi viimeistellä kasvovedellä. Kuivaihoiselle tällainen on varmasti hyvä vaihtoehto. Itse kuitenkin puhdistan kasvot vielä toisessa vaiheessa tavallisella kasvojenpuhdistusaineella, jolla saan varmasti kaikki meikkijäämät pois kasvoilta. Tämä on ollut hyvä ja toimiva tapa akneen taipuvaisella ihollani ja vaikka olenkin käyttänyt toista puhdistusainetta, niin iho tuntuu silti ravitulta pesun jälkeen. Minkäänlaista kiristelyä ei jää ja varmaan kesällä voisi jättää kosteusvoiteenkin väliin.

Luonkos metsäkakut

Tutkimuksen mukaan jo kahden viikon metsäuutteelle altistus voi parantaa ihmisen mikrobiston monimuotoisuutta. Niinpä odotan innolla huomaanko mitään muutosta seuraavien parin viikon tai edes kuukauden aikana. Raportoin siitä varmasti sitten tänne blogiinkin. Kakut sopii myös hyvin käytettäväksi lapsille, joilla kehon puolustusjärjestelmä vasta rakentuu. Näin he saavat monipuolisen altistuksen jo nuorena, erityisesti jos asuvat kaupunkiympäristössä. Aika siistiä.

Joko olet yhtä innoissasi tästä kuin minäkin?

Luonkosin Metsä-uutetta sisältäviä öljykakkuja voi ostaa esimerkiksi *TwistBe:n verkkokaupasta.

Lue myös muut luonnonkosmetiikka aiheiset postaukset

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*