Header img

Nissin – Nostalgia nuudelit

22/01/2020

Harvemmin tulee ruokajuttuja tänne kirjoitettua, mutta tällä kertaa on ihan pakko kirjoittaa nuudeleista, jotka kiidättivät minut muistojen syövereihin. Olin siis nuorempana nuudelihirmu. Veikkaan, että meille ostettiin ekan kerran pussinuudeleita kun olin ala-asteella ja nuudelit olikin sitten varmaan niitä ensimmäisiä ruokia, joita itse osasin laittaa. En muista brändiä, mutta nuudelien maku on jäänyt kyllä muistoihin hyvin. Tykkäsin nuudeleista jopa siinä määrin, että siskoni katsoivat järkeväksi ostaa mulle joululahjaksi nuudelireseptejä sisältävän kirjan. (En kylläkään muista vuotta, milloin kirjan sain.)

Eri makuisia nissin nuudeleita.

Opiskeluaikaan tuli sitten taas ostettua nuudeleita ja silloin kaupoissa oli tarjolla pääasiassa MAMA merkkisiä nuudeleita. Niissä ei kuitenkaan ollut koskaan sitä samaa makua, kuin lapsuuden nuudeleissa, vaikka muuten maistuvia olivatkin. Pari kertaa kokeilin jotain edullisia merkkejä ja ne maistui ihan kamalalle, joten kokeilut jäi niihin.

Satuin kuitenkin eräänä päivänä vuonna 2019 ostamaan kaupasta Nissin merkkisiä pussinuudeleita ja kun sitten maistoin niitä, välähti mielessäni täydellinen flashback lapsuuden nuudeleihin. Mieleeni tuli ne kerrat, kun koulusta kotiin tultua keitettiin itse nuudeleita ja syötiin sellaisenaan. Nää maistuu ihan samalle! Instastoryssa sain kuulla, että moni muukin on kaivannut sitä 2000 -luvun alkupuolen nuudelimakua. Siskoni jopa huomautti, että se oli sitä aikaa kun yksi nuudelipussi riitti meille molemmille ruuaksi. Oi niitä aikoja.

Keitetyt nissin nuudelit

En osaa kuvailla makua, mutta tiedän, että se on juuri sama kuin lapsuudessani. Huomasin myös, että nämä pussinuudelit ei sovi vedenkeittimellä tehtäväksi, vaan nämä on keitettävä kattilassa. Kerran kokeilin hauduttaa keitetyssä vedessä lautasella ja ei, ei vaan maistu samalle. MAMAn nuudelit toimii haudutettuna paljon paremmin. Jos haluaa autenttisen nostalgian maun, on nuudelit keitettävä hieman ylikypsäksi. Ei silloin lapsena ainakaan tullut keittoaikaa juuri vahdittua, joten monesti nuudelit olivat ylikypsiä.

Eri makuisia nissin nuudeleita.

Garlic chicken ja tokyo soy sauce nuudelit.

Mun mielestä parhaat maut on Garlic chicken, Beef ja Tokyo Soy Sauce. Normi kanan makuinen ei jotenkin ollut mun mieleen, mutta Shrimp maistuu myös hyvin, erityisesti jos sekaan laittaa katkarapuja.

Itse olen ostanut näitä Nissin nuudeleita Prismasta ja Citymarketista, myös jossain S-marketeissa olen nähnyt Tokyo Soy Sauce makua. Olin siis niin innoissani tästä nostalgisesta löydöstä, että kirjoitin ihan kokonaisen blogipostauksen, jos vaikka joku toinenkin kaipaa nostalgista nuudelimakua lapsuudestaan! Jos siis sun mielestä MAMAn nuudeleista puuttuu se jokin, niin kokeile näitä!

Jos olet maistanut, oliko nää myös sun muistojen makuisia?

  • Päivi / Rouva Kameleontti

    Tää oli hauska! 😀 Mä olen jostain syystä innostunut syömään viime aikoina nuudeleita, joten täytyy ehkä testata miltä nämä sinun nostalgianuudelisi maistuvat! 😀

    • Maria Glow

      Hahah! Maista ihmeessä 😊 Ja kerro sitten miltä maistui. Ja muista keittää ylikypsäksi! 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*