Header img

Sunnuntain kevennys: Tiktok

07/06/2020

Sunnuntain kevennykseksi Tiktok postaus! Alkuvuodesta latasin puhelimeeni Tiktokin, siis sen sovelluksen mistä on puhuttu olevan se lasten tanssisovellus. Aika pian toki tajusin, että sovelluksessa on aika paljon muustakin kyse, kun vain tanssimisesta. Sovellukseen tehdään max. 60s videopätkiä taustamusiikilla ja aihe voi olla ihan mitä vaan. Tarkoituksenani oli tehdä kauneusaiheista sisältöä myös Tiktokiin ja tässä olisikin yksi ensimmäisistä videoistani.

@mariaglow1The beauty mode 😂 ##beautymode ##fyp ##foryoupage ##catfishing ##finnishgirl♬ CEO of beauty mode – markymarx


Maaliskuun lopussa yksi videoni lähti sitten laukalle ja keräsi kolmessa viikossa yli miljoona näyttökertaa. Kyseessä oli video, jossa otin kantaa Ruotsin koronastrategiaan ja se taisi vaan sattua jotenkin niin hyvään aikaan, että lähti sitten kiertämään. Video on tehty huumorimielessä ja tosiaan siitä on jo monta kuukautta, eli ei enää ole ajankohtainen. Tässä kuitenkin tuo kyseinen video katseltavaksi:

@mariaglow1Nordic countries during coronavirus pandemic 🇸🇯🇩🇰🇫🇮🇸🇪 ##coronavirus ##covid19 ##fyp ##foryoupage ##pandemic ##joke♬ original sound – evelynnwilsonn

Kyseisellä videolla on tällä hetkellä 1,3 miljoonaa näyttökertaa ja edelleen se tuntuu saavan aika paljon tykkäyksiä, vaikka tosiaan sen julkaisusta on jo pitkä aika.

Nyt sitten olen pikkuhiljaa palaillut takaisin kauneusaiheisiin videoihin, vaikka välillä olen toki myös tehnyt videoita mm. kasvomaskin käytöstä ja hoitajien asemasta. Kysyin myös uudelle videolle mukaan kauneusbloggaajia ja me tehtiin yhdessä ihan huikean hieno ”Pass the brush” -video! Tää on ehdottomasti mun lemppari Tiktok -video mitä tähän mennessä oon ollut tekemässä:

@mariaglow1Meet the finnish ##beautybloggers!💕😍 @paletillaviivi @annijaassk @tarulai @blondinelle @hannamariaw @charlottaeve @tiitu_gingerbiscuit ##fyp ##finnish♬ Funky Town – The Dance Queen Group


Mukana on seuraavat vaikuttajat, joten käykää ihmeessä kurkkaamassa myös heidän blogit:
Mizz Annie, Hannamaria, Anni Jää, Miss Aria, Charotta Eve ja Paletilla Viivi.

Vaikka Tiktokin käyttäjäkunta on selkeästi nuorempaa kuin esimerkiksi Instagramissa tai vaikkapa facebookissa, niin pakko on myöntää, että sovellus on melko koukuttava ja erilaisten videoiden katsominen viihdyttävää. Kissavideot on parhaita! Tiktokin algoritmit myös muokkaavat kokoajan sinulle näytettäviä videoita sen mukaan, mistä pidät, joten se pyrkii valitsemaan juuri ne, mitä haluat nähdä. Sovellusta voi totta kai myös käyttää ilman että itse tekee videoita, eli siellä voi vain katsella muiden tekemää sisältöä.

Elviskin on saanut osansa Tiktokista:

@mariaglow1The most patient cat pt.4 😁 ##elvisthecat ##whisker ##catsoftiktok ##fypシ♬ original sound – the.badison


Tykkään Tiktokista siinä, ettei siellä vielä juurikaan ole mainoksia. Olen tosin varma, että nyt kun ”meitä aikuisia” alkaa Tiktokiin enemmän valua, tulevat jossain kohtaa myös mainokset lisääntymään. Saa siis nähdä, missä kohtaa sovelluksen suosio alkaa hiipua, mutta varmasti viimeistään sitten kun se pilataan mainoksilla. Sovelluksen ikäraja on muuten 13, mutta siellä liikkuu kyllä huomattavasti nuorempaakin porukkaa. Tämä kannattaa siis ottaa huomioon, varsinkin kommenttiosiossa.

Oletko sinä jo Tiktokissa tai suunnitteletko sovelluksen lataamista?

Lue myös:
Kauneusbloggaajien rikkinäinen sivellin -meikkihaaste.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*