Header img

Heipat ikävälle selkäluomelle – Mehiläinen Joensuu

21/11/2018

Mulla on ollut pitkään keskellä selkää ulkoneva luomi, joka on nyt viime aikoina alkanut häiritsemään. Luomi on pikkuhiljaa kasvanut ja se alkoi tarttumaan vaatteisiin ja osumaan tuolin selkänojaan kipeästi. Olihan se myös vähän ikävän näköinen, kun käytin selästä avonaisia vaatteita. Päätin, että hankkiudun luomesta eroon kesän jälkeen ja nyt voin tyytyväisenä sanoa, ettei luomea enää ole.

Poistatin luomen Joensuun Mehiläisellä blogiyhteistyönä, joten tekin pääsette tutustumaan, miten tällainen operaatio hoidetaan. Hommahan oli yllättävän helppo ja nyt vaan mietin, että miksi tuli tätäkin siirrettyä näin pitkälle. Joensuun Mehiläisellä on uudet upeat tilat aivan keskustassa osoitteessa Rantakatu 24. Sisustukseen oli panostettu ja itse ainakin pidin kovasti vastaanottotilojen tunnelmasta. Ilmoittautumistiskillä palvelu oli aivan ihanaa. Kiitos mukavalle vastaanottajalle, joka selosti myös tietosuojalomakkeen sisällön minulle.

Ilmoittautumisen jälkeen tapasin lääkärin ja siirryimme toimenpidehuoneeseen. Lääkäri Minna Jalovaara kyseli luomesta ja totesi sen olevan vaarattoman näköinen normaali luomi. Koska luomi oli jo sen verran ulkoneva ja häiritsevä, niin sen saattoi poistaa. Itse toimenpide oli todella nopea. Ensin luomi puudutettiin ja tämähän se oli se ikävin vaihe. Puudutuksen jälkeen selässä ei sitten enää tuntunutkaan mitään. Luomi leikattiin pois ja haava ommeltiin kolmella tikillä kiinni. Luomi lähetettiin varmuuden vuoksi vielä patologin tutkittavaksi.

Luomi ennen poistoa
Luomi poiston jälkeen

Tämä olikin mun ensimmäinen kerta kun mulla on tikkejä. Ja tikeistä sitten aiheutuukin vähän varotoimia. Tikit pidetään paikalla yleensä 10-12 päivää ja tuona aikana ei saa saunoa, uida eikä tietenkään venyttää tikkihaavaa. Minulla tämä tarkoitti siis myös ratsastuksen laittoa tauolle siksi aikaa, että tikit saadaan pois. Töissäkin joutui aika paljon himmailemaan, kun nostoja tai kumarteluja ei voinut tehdä. Lopulta kuitenkin aika meni yllättävän nopeasti ja ehdinpähän kirjoittelemaan blogia ahkerasti, kun ei voinut ratsastamassa käydä. Lenkillä onneksi sai käydä ja myös jalkatreeniä tuli tehtyä.

Luomen poiston tarvikkeet.

Tikit poistettiin sitten 10 päivää luomen poiston jälkeen. Tikkien poisto tapahtui myöskin Mehiläisessä terveydenhoitajan toimesta, eikä tuntunut yhtään miltään. Tikkien poiston jälkeen vielä pari päivää olin vähän varovaisemmin ja sittenpä se olikin siinä. Homma hoidettu ja ärsyttävä luomi poistettu. Saunaankin pääsi sitten vuorokausi tikkien poiston jälkeen.

Lääkäri Minna Jalovaara kanssani toimenpiteen jälkeen.

Jos sulla on luomia, joita tarvitsee poistaa, niin kannattaa varata aika sairaanhoitajalle tai ihan lääkärille, joka arvioi luomen ja sen poiston. Mehiläiseen pystyy varaamaan aikoja myös verkosta, joten homma hoituu mihin aikaan vuorokaudesta vaan. Vähänkään epäilyttävät luomet laitetaan patologille vielä tarkistettavaksi, kuten tehtiin minunkin luomen kanssa. Vaikka minun luomi ei epäilyttävältä näyttänytkään, niin se oli jo sen verran suuri, että patologin arvio oli hyvä teettää. Minna soittikin minulle heti kun vastaukset oli tulleet ja tosiaan täysin normaalista luomesta oli kyse.

Kaiken kaikkiaan koko operaatio oli yllättävän helppo ja kunhan arpi paranee kunnolla, niin sitä tuskin tulee edes huomaamaan. Ikävän selkäluomen poisto kävi helposti ja kesällä voin huoletta laittaa päälleni selästä avonaisia toppeja! Toivottavasti tulee lämmin kesä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*