Header img

6 viikon Fit with Bodyweight yhteenveto

29/10/2018

Nytpä on kuusi viikkoa kestänyt kuntokuuri päättynyt. Alku oli hankala, mutta homman edetessä ja tuloksien syntyessä voin rehellisesti sanoa, tämän olleen yksi parhaista päätöksistä tältä vuodelta. Monia haasteita tuli vastaan kuurin aikana. Yksi suurimmista oli vuorotyö. Yövuorot eivät sopineet dieettiin yhtään ja sotkivat aineenvaihdunnan ja rytmin todella pahasti. Kuurin loppuun osui jo toinen yövuoropätkä, joten virallisesti ”lopetin” dieetin aikaisemmin, mutta oikeastaan en lopettanut sitä kokonaan kuitenkaan.

Katsotaan ensin tulokset ja kerron sitten, miten aion jatkaa nyt kuuden viikon jakson jälkeen. Kuuden viikon jaksossa paino laski 3,5kg. Oikeastaan painon pudotus ei ollut tässä edes se suurin haave, vaan kropan pienentäminen ja kiinteytyminen. Ja sitä sitten tapahtuikin oikein mukavasti.

Reisistä lähti 3cm per reisi
Vyötäröstä 5cm
Vatsasta 4cm
En tosin ole varma miten luotettavat mun ennen ja jälkeen mittaukset on, mutta kyllä ne varmasti aika lähellä on! Vai mitä olet mieltä kun vertaat kuvia?

Kaikkein eniten on merkannut se, että kroppa tuntuu enemmän omalta! Housut menevät kiinni ongelmitta ja peilikuva miellyttää silmään enemmän kuin aikaisemmin. Myös tavoitefarkut menivät taas jalkaan. Olo on itsevarmempi. Oikeastaan tähän on vaikuttanut myös niin moni muukin asia kuin yksi dieetti, joten tämä on vain yksi osa isoa kokonaisuutta, jolla olen alkanut voimaan paremmin. Paljon on pitänyt tehdä työtä myös pään sisällä, joten pelkkä kropan muokkaaminen ei yksinään ole tehnyt koko muutosta.

Nyt kuuden viikon jälkeen, aion edelleen jatkaa treenaamista. En enää niin tavoitteellisesti, mutta joka tapauksessa liikuntaa on oltava enemmän kuin ennen dieettiä, muuten ollaan taas kohta lähtöpisteessä. Pyrin käymään lenkillä kerran viikkoon, jos mahdollista ja siihen päälle toki ratsastukset sen kaksi kertaa viikossa ja jos edes yhden lihaskuntotreenin saan viikkoon mahtumaan, olen tyytyväinen. Haluan kuitenkin edelleen jatkaa bloggaamista, mihin ei ole oikein jäänyt aikaa kun treenit ja ruuanlaitto on vienyt lähes kaiken vapaa-ajan, joten täytyy koittaa löytää nyt balanssi kaikkien näiden välille. Lisäksi olen siirtynyt terveellisempään ruokavalioon.

Kuva I Love Me -messuilta ja jalassa tavoitefarkut! Seurana upea serkkuni ♥

Ruokavaliossa aamupuuro on varmaan tullut jäädäkseen (enpä olisi uskonut tätä koskaan sanovani). Vatsa on kertonut tykkäävänsä puurosta, joten aamupalaleipä ei houkuttele enää. Salaatin syönti on myös tullut jäädäkseen. Aion jatkossakin syödä reilusti salaattia, koska myös se on ollut vatsalle ja terveydelle hyväksi. Ruokavalioon tulee kuitenkin myös normaalia kotiruokaa ja silloin tällöin kohtuudella herkkuja. Dieetti opetti paljon mm. annoskoosta ja kasvisten ja muun ruuan balanssista. Todella hyviä asioita, jotka olivat ehkä jopa vähän unohtuneet kiireen keskelle.

Kroppa kuuden viikon Fit With Bodyweight kuurin jälkeen

Saa nähdä miten painon kanssa nyt käy, mutta toivon että saisin ylläpidettyä tämän aavistuksen kutistuneen kropan, joka kuitenkin tuntuu niin paljon enemmän omalta, kuin se aikaisempi. Ja oikeastaan juuri se on ollut se tärkein juttu tässä. Vaikka painoa nyt ei mitenkään paljon yli normaalin edes ollut, niin se kroppa ei tuntunut yhtään omalta, eikä sellaiselta millaiseksi itseni koin, joten se vaikutti tosi paljon myös itsetuntoon. Tavoitepainoon on matkaa vielä 1,5kg ja toivon siihenkin vielä pääseväni. Olen silti todella tyytyväinen jo tähän mitä kuudessa viikossa sai aikaan. En tajunnut, että kroppaa voi muokata noinkin nopeasti.

Omalle hyvinvoinnille voi tehdä todella paljon, mutta kukaan muu ei voi tehdä sitä sinun puolestasi. Se on tehtävä ihan itse. Ja se on ollut ehdottomasti se tärkein oppi tämän kuurin aikana.

Mitä mieltä olet nettivalmennuksista? Itse ainakin yllätyin tämän tehokkuudesta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*