Header img

Janni Hussi – Fit with bodyweight – Viikko 1

13/09/2018

Siinäpä se. Elämäni ensimmäinen "laihdutuskuuri". Väsymyksen myötä kertyneet ylimääräiset kilot pitää saada pois, joten päätettiin työkaverini kanssa yhdessä aloittaa Janni Hussin Fit with bodyweight -kunto-ohjelma. Ohjelmaan kuuluu ruokavalio sekä treeniohjelma ja kokonaisuudessaan homma kestää kuusi viikkoa. Haluttiin nimenomaan tämä kunto-ohjelma, sillä siinä ei tarvitse käydä kuntosalilla. Meistä kumpikaan ei ole kovinkaan innoissaan kuntosaleista, joten kotitreeni tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Homma pistettiin käyntiin 3.9. ja ensimmäinen viikko on ollut melkoista vuoristorataa. Ruokavalio on kyllä ihan järkevän oloinen, eikä siihen onneksi kuulu rahkaa (yök). Salaatin määrä kylläkin yllätti jo ensimmäisenä päivänä ja se onkin jo alkanut tökkiä. Olen kyllä yrittänyt mahdollisimman monia eri salaattilajeja syödä, mutta silti välillä olen korvannut osan kurkulla, ihan vaan kun ei kykene. Parsakaalinkin määrä on päätä huimaava ja mietin vain, miten kauan menee että kyllästyn siihen, vaikka muuten parsakaalista pidänkin. Aamupuuron en ajatellut olevan ongelma, mutta jo toisena aamuna puuro tökki ja pahasti. Marjoilla onneksi saa puuronkin alas ja tuon toisen aamun jälkeen tein puurosta löysempää, jolloin se on myös uponnut paremmin.

200g salaatteja tulee syöytyä monta kertaa päivässä

Kaupassa joutuu ravaamaan todella paljon ja kyllähän tämä oikeastikin melko kalliiksi käy. Toisaalta, eipähän mene rahaa herkkuihin. Lisäksi ruoat joutuu valmistelemaan etukäteen, joten sekin vaatii aika paljon aikaa ja vaivaa. Tuntuu ettei työpäivän jälkeen juuri muuta ehdi kuin olla ruokaa laittamassa tai sitten treenaamassa. Ollaan jouduttu työkaverin kanssa jo kehittelemään reseptejä, jotta pysytään ruokavaliossa, mutta ruoka ei olisi hirvittävän tylsää. Onneksi mausteita saa käyttää, joten niiden kanssa on saanut nyt ihan reilusti pelata. Ja tuleepahan kokeiltua uusiakin maustetuttavuuksia, kun haluaa vaihtelua.

Iltapalan kananmunat ja seuraavan päivän jauhelihat valmistumassa.

Ensimmäinen viikko on siis ollut opettelua ruuan laitoin ja aikataulun suhteen. Kolmena päivänä on treenit, jotka on kyllä suunniteltu jollekin, joka on jo tikissä. Ei meinaan edes peruskuntoinen jaksa tehdä treeniä täydellisesti. Olen kuitenkin ollut sen suhteen armollinen ja uskon, että jo ensi kerralla treenit sujuu paremmin. 20 yhden jalan kyykkyä kymmenen muun kyykky liikkeen jälkeen ja sama setti 4 kertaa… Joo ei ihan onnistu. Mutta ehkä sitten viimeisillä viikoilla! Treenien lisäksi on sitten tarkoitus harrastaa aerobista liikuntaa, josta sitten itse pidän noin sata kertaa enemmän kuin lihaskuntoharjoittelusta.

Uunibataatit on olleet ruokavalion parasta antia!

Saa nähdä paljonko kuuden viikon aikana lähtee painoa pois ja päivittelen tänne blogin puolelle aina välillä, miten dieetin kanssa sujuu. Dieetin jälkeen normaalirytmiin palaamiseenkin onneksi saatiin ohjeet, ettei suoraan heti lösähdä normaaliruokavalioon. Positiivista on ollut se, että vatsa on ollut kunnossa koko ruokavalion ajan! Negatiivista on sitten väsymys. Minä kun luulin, että tästä tulisi energinen olo, mutta koska kalorit on alle kulutuksen (jotta sitä painoa saisi pois), niin kylläpä muuten osaakin väsyttää. Vaan uskon ja toivon, että on kaiken sen vaivan arvoista. Pakko olla!

Oletko itse joskus noudattanut jotain tiukkaa ruokavaliota tai treeniohjelmaa? Miten selvisit siitä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*