Header img

Silmien rajaus

11/03/2012

Silmien rajaamiseen on toivottu vinkkejä, joten tässäpä niitä nyt tulee. Teen ohjeet nyt nestemäisen rajauskynän käyttöön.

Nestemäisellä rajauksella saa yleensä tehtyä tarkkaa ja siistiä jälkeä, mikäli sivellin vain on sopiva. Nestemäistä rajausta eli Liquid Eyelineria saa aika monenlaisen siveltimen kera. On tussimaisia siveltimiä, jotka mielestäni ovat helpompia käyttää, kuin perussiveltimellä varustettua. Yksi ehdoton suosikkini nestemäisistä rajauskynistä on Sensain liquid eyeliner. Kyseisellä kynällä saa halutessaan todella tarkkaa jälkeä, mutta tarvittaessa myös paksumpaa. Lisäksi kyseiseen kynään saa ostettua täyttömustetta, eli aina ei tarvitse ostaa uutta kynää, vaan vanhan voi vaan täyttää. Olenkin käyttänyt sitä näissä ohjeissa.

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä millaisen rajauksen haluaa. Mielestäni on hyvä aloittaa perusrajauksella, joka olisikin jokaisen meikkiä käyttävän hyvä opetella. Perusrajauksella tarkoitan pelkän ripsirajan rajaamista ohuesti. Rajausta ei kannata pyrkiä tekemään yhdellä vedolla, vaan pienillä vedoilla. Itse tykkään aloittaa silmän sisänurkasta ja liikkua siitä kohti ulkonurkkaa.

Rajaus kannattaa tehdä aivan sisänurkkaan asti ja jatka ulkonurkassa siihen, mihin ripsetkin loppuvat. Tällainen rajaus saa ripset näyttämään pidemmiltä.

Yleinen ongelma rajausta tehdessä on se, että silmäluomi on hieman ryppyinen ja siten rajausta tehdessä siihen jää aukkoja. Voi olla, että joudut varovasti hieman venyttämään luomea, mikäli haluat rajauksesta tasaisen.

Toinen ongelma, on se että luomi värisee. Venyttäminen auttaa myös siihen, mutta jos toisen silmän kiinni pitäminen tuntuu vaikealta, voit kokeilla tehdä rajaa myös siten, ettet sulje silmääsi kokonaan vaan katsot voimakkaasti alaspäin. Tällöin kannattaa sijoittaa peili alaviistoon, jolloin pystyt katsomaan peilistä samalla kun katsot alapäin.

Mikäli ongelmana on käden vapina, yritä sijoittaa meikkauspaikkasi pöydän ääreen. Tällöin pystyt tukemaan kyynärpääsi pöytään ja kätesi ei pääse niin paljoa vapisemaan.

Rajausta voi halutessaan myös jatkaa ulkonurkasta ulospäin, jolloin silmiin saadaan tuotua hieman ylösnousevaa ilmettä.

Jos haluaa rajata silmää kyseisellä tavalla, kannattattaa aloittaa siiven tekeminen aivan rajauksen ulkonurkasta silmät kiinni, jonka jälkeen silmän voi avata ja katsoa kuinka pitkälle rajauksen haluat tehdä. Sen jälkeen rajauksen yläreunaa tasoitetaan silmän keskikohtaa kohden.

Tässä kuva ylläolevasta rajauksesta silmän ollessa kiinni. Halutessaan rajausta voi paksuntaa ja tehdä ylälinjaa suoremmaksi, jolloin rajauksesta tulee dramaattisempi. Kannattaa kuitenkin välillä aina avata silmää ja katsoa miltä lopputulos näyttää, ettei rajauksen kanssa lähde vahingossa liian pitkälle.

Tärkeintä rajauksen tekemisessä on kuitenkin harjoittelu. Aina ei voi onnistua ensimmäisellä eikä toisellakaan kerralla, mutta sinnikkäästi harjoittelemalla löytää juuri itselle sopivan tavan tehdä rajaukset. Toivottavasti tästä oli teille apua! 🙂

  • Lea Auvinen

    Erittäin hieno rajaus. Ennen minäkin pystyin samaan mutta nykyään on ongelmana näkö ja on vaikea tehdä rajauksia tarvisin apusiiven ( ablikaattori) rajausvärissä, jotta pystyisin tekemään rajauksen nykyisin, mutta en löydä sellaista rajausväriä, jossa olisi siipi aplikaattori.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*