Header img

Xiaomi Roborock 2 robotti-imuri – arjen apuri

31/05/2019
Mainoslinkit merkitty *-merkillä

Mun on pitänyt todella pitkään jo kirjoittaa robotti-imurista, joka me hankittiin viime vuonna joululahjaksi. Robotti-imuri onkin nyt pyörinyt meillä jo puolen vuoden ajan ja on pakko myöntää, että se on yksi parhaista ostoksista ikinä! Mieheni on tehokas vertailemaan tuotteita ja aina kun on tällainen vähän isompi hankinta edessä, niin hän etsii ja vertailee tuotteita HUOLELLA ennen ostopäätöstä. Niinpä pitkän selailun ja arvioiden jälkeen meille päätyi *Xiaomi Roborock 2, joka ostettiin AliExpressistä. Myyjä jolta imuri ostettiin, oli nimeltään Chinese Intelligence Store, joten sitä myyjää voin suositella, jos myös itse päädyt AliExpressistä imurin hankkimaan. Ostettiin pakettiin myös vaihtoharjoja, jotta vaihto-osia olisi jo valmiiksi mukana, jolloin koko paketin hinnaksi tuli 460 dollaria, joka on tämän päivän kurssilla n. 413 euroa.

pölynimuri, imurirobotti,
Vielä ei Elvis ole imurilla matkustanut, mutta kovasti se sitä silmällä aina pitää.

Siltikin nuo rahat on varmasti yksi parhaiten sijoitetuista euroista. Varsinkin kun talosta löytyy kissa, niin sitä karvaa tuntuu ihan huomaamatta kerääntyvän jo viikossa niin paljon, että imurointi on pakollista. Xiaomi eroaa muista robotti-imureista siinä, että se käy huoneen läpi järjestelmällisesti. Ja juuri se ominaisuus tekee siitä erityisen tehokkaan ja nopean. Imuri tunnistaa portaat, eli ei tipahda alas portailta, pääsee yli jopa 2cm korkuisista kynnyksistä ja on pärjännyt hyvin meidän olohuoneen nukkamatonkin kanssa. Jos roboimuri haahuilisi vain ympäriinsä, joutuisi sitä pitämään aika pitkään päällä, että joka kolkka tulisi käytyä läpi. Xiaomin kanssa tätä ongelmaa ei ole ja kyllä muuten tulee puhdasta!

roboimuri, automaatti-imuri

Imurissa on pieni säiliö, johon imurointikerralla kertyneet pölyt ja roskat kertyvät. Imuroinnin jälkeen säiliön voi tyhjentää ihan roskakoriin ja sitä vaan joka kerta yllättyy, miten paljon jo viikon aikana lattialle kertyy karvaa ja pölyä, kun sen näkee konkreettisesti säiliöstä. Tavallisessa pussi-imurissa kun kaikki pöly menee sinne pussiin, niin ei tule koskaan nähneeksi miten paljon sitä ehtii kertyä.

Tuossa meidän kyseisessä Xiaomi mallissa on myös moppaustoiminto. Eli imuriin laitetaan vettä ja moppausliina, jonka saa pohjaan kiinni. Moppaus toimintoa on taidettu kerran käyttää ja sekin toimi loistavasti. Mulle moppaaminen ei kuitenkaan ole iso vaiva, joten olen yleensä käsin mopannut lattiat. Koen, että meille tuo moppaustoiminto on vähän turha, mutta ehkä jollekin toiselle taas hyvinkin käytännöllinen.

Xiaomilla on myös oma puhelinsovellus, josta imurin voi pistää päälle tai käskeä takaisin latauspisteelle. Sovelluksesta näkee myös siivotun alueen kartan ja imurin tilan. Meillä sovellus on vaan miehen puhelimessa, joten itse yleensä käynnistän imurin ihan vain siinä olevaa nappia painamalla.

Xiaomi robotti-imuri
Pölysäiliö löytyy kannen alta ja sen vierestä leikkuri harjaksia varten.

Noin 2 kuukauden välein käydään talo läpi ihan tavallisella imurilla, sillä pyöreä roboimuri ei pääse ihan joka paikkaan. Nurkat se kyllä yllättävän hyvin putsaa sivuharjallaan, mutta selvää on, että ihan nurkan perälle se ei pyöreän muotonsa vuoksi pääse eikä myöskään kapeampiin paikkoihin. Alun perin ajattelin, että kerran kuussa täytyy imuroida normi-imurilla, mutta niin sitä vaan hyvin pärjää sen kaksikin kuukautta ihan vain roboimurin avulla. Tämä tosin on varmasti tosi yksilöllistä, miten usein kukakin kokee tarpeelliseksi normi-imurin käytön, joku varmaan selviää vielä vähemmillä imurointikerroilla. Varsinkin jos ei ole lemmikkejä.

Xiaomi roborock, robotti-imuri kokemuksia
Xiaomin latauspisteessään

Miten kovaa meteliä se sitten pitää? On yleensä se ensimmäinen mikä kysytään. Kyllähän siitä imurin ääni kuuluu, mutta mielestäni on kyllä huomattavasti vaimeampi kuin normaali-imuri. Meidän pölypussi-imuri on vieläpä ”Ultra Silence” ja Xiaomi on sitä hiljaisempi. Lisäksi kun imurin kanssa ei tarvitse olla samassa tilassa, niin eipä ole tuo ääni häirinnyt. Myös meidän kissa sietää roboimuria aika hyvin, vaikka normi-imuria se pelkää kuollakseen. Äänetön se ei missään nimessä ole. Olen myös kuullut, että koirakodeissa monet laittavat imurin päälle iltalenkin ajaksi, jolloin se saa rauhassa siivota kodin puhtaaksi sillä aikaa, kun koiria ulkoilutetaan. Kätevää!

Robotti-imuri, roboimuri, roborock

Ennen roboimurin käynnistystä lattialta kannattaa siivota ylimääräiset tavarat pois ja laittaa johdot siten, ettei imuri sotkeudu niihin. Imuroinnin jälkeen imuri palaa latausasemalleen ja säiliön voi tyhjentää. Xiaomi Roborockia joutuu sen verran huoltamaan, että harjaksiin tarttuneet hiukset täytyy aika ajoin poistaa mukana tulevalla työkalulla, jotta harja pysyy tehokkaana (varsinkin näin pitkähiuksisen kotona). Pölysäiliön voi pestä ihan vedellä ja suodatinkin kannattaa puhdistaa normi-imurilla ja aika ajoin vaihtaa. Youtubessa Nexi Tech -kanavalla on todella kattava video robotin käytöstä ja huoltamisesta, joka kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, jos imuria harkistee.

Robotti-imuri
Hiukset takertuvat harjaksiin, mutta lähtevät helposti terällä irti.

En voisi olla hankintaan tyytyväisempi! Postauksesta tuli nyt aika pitkä, kun yritin mahdollisimman kattavasti tuosta imurista kertoa. Kysykää ihmeessä kommenteissa lisää, jos tulee jotain mieleen. Bongasin imurin myös Verkkokauppa.comista, joten sieltäkin voi nykyään tilata. Mukana ei tosin tule varaosia ja hinta hieman kalliimpi, mutta toimitus on varmasti ainakin nopeampi kuin AliExpressiltä.

Onko sulla ollut roboimuria tai harkitsetko?

Lue myös meidän terassiprojektista

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*