Header img

Rentoutushoitoa sähköllä

03/01/2017

Tammikuu on varmasti monille melko vauhdikasta aikaa. Mahdollisesti on aloitettu uusi liikuntaharrastus, ruokavaliota on uusittu ja kaikkea uutta on keksitty uudelle vuodelle. Onhan uuden vuoden aloitus aina myös mahdollisuus muuttaa totuttuja tapoja. Kaiken touhun keskellä, olisi kuitenkin hyvä muistaa myös rentoutua. Olen jo useamman "liian lujaa" kauden takia opetellut välillä myös rauhoittumaan. Joskus on ihan hyvä ottaa hieman aikaa itselleen ja olla  tekemättä yhtään mitään.

Ja mikäs sen parempi idea, kuin ottaa itselleen vaikka rentoutushoito paikallisesta kauneushoitolasta tai miten olisikin vaikka ihan fysioterapeutilta? Monikaan ei välttämättä tule ajatelleeksi, että rentoutushoitoja voi hakea muaaltakin kuin kauneushoitoloista. Pääsin itse kokeilemaan sähköllä tehtävää purentalihasten rentoutushoitoa, Fysioterapeutti Henri Lomun tekemänä, Joensuussa. Sain hoidon ilmaiseksi blogin kautta ja hoitoon sisältyi rintarangan, niskan ja kasvojen käsittelyä sekä purentalihasten triggerpisteiden käsittelyä sähköllä.

Hoitohuoneen katossa oli kimallusta!

Mullahan on niskan kanssa ollut vielä hieman hankaluuksia sen onnettomuuden jälkeen, sillä lihakset kärsi aika paljon 2kk paikallaolosta. Lihakset heikkeni ja on olleet melkoisen jumissa. Käsittely oli siis oikein tervetullutta. Hoito aloitettiin rintarangan ja selän lihasten käsittelyllä. Alla ollut hoitopöytä oli lämmittävä, mikäli kyllä lisäsi entisestään rentouttavaa fiilistä. Tuollaisen lämmitettävän pedin kun saisi itselleenkin. Hieronta ei ollut mitään kivuliasta murjomista, vaan enemmänkin rentouttavaa ja liikuttelevaa. Myös niska ja hartiat käsiteltiin ja sen jälkeen siirryttiin siihen jännittävään osioon, eli kasvojen lihasten sähköhoitoon.

Sähköhoito voi kuulostaa hurjalta, mutta oikeastaan se oli aika mielenkiintoista. Laitteessa oli kynämainen pää, joka asetettiin lihaksen päälle. Kynän kautta johdettiin sähköä triggerpisteisiin ja lihas alkoi värähdellä. Voimakkuutta säädettiin omien tuntemusten mukaan ja olihan se vähän hassua, kun alahuuli alkoi nykiä sähkön johdosta. Nykiminen tottakai loppui heti, kun sähkö poistettiin ja siirryttiin seuraavaan kohtaan, joka taas sai seuraavan lihaksen nykimään.

Sähköhoitolaite

Hoidon lopuksi huomasin ensimmäisenä peiliin katsoessa, että kasvot näyttivät todella levänneiltä. Näytin aivan siltä, kuin olisin nukkunut oikein hyvät yöunet ja vähän päälle. Kotiin päästyäni, jopa mies huomasi eron kasvoissa. Itse kiinnitin myös huomiota siihen, että kulmakarvat vaikuttivat olevan lähempänä samaa korkeutta, sillä yleensä toinen kulmakarva on huomattavasti ylempänä. Ilmeisesti tuo korkeusero johtuu minulla pääosin lihaksista.

Hoitoa suositellaan niille, joilla on ongelmia purentalihasten kanssa. Esimerkiksi hampaiden narskuttelua tai suun avaamis- ja sulkemisongelmia. Minulla ongelmana oli lihasten väsymistä, jo yksi purkkapala sai leukanivelet kipeiksi. Henkilökohtaisesti suosittelisin hoitoa kaikille, jotka kaipaavat hieman omaa aikaa ja rentoutumista. Erityisesti, jos esimerkiksi työssä joutuu puhumaan paljon (tai asiakaspalvelijat, jotka joutuvat hymyilemään paljon). Eron huomaa kyllä kasvoissa hoidon jälkeen.

Hintaa hoidolla on 58€ ja se kestää noin tunnin. Tunti täyttä rentoutumista ja aikaa itselle. Aikoja voi varata Henriltä itseltään. Yhteystiedot löytyvät hänen verkkosivuiltaan www.lomu.fi. Voit myös käydä kurkkaamassa Henrin blogia, hän on yksi meistä So-Upin bloggaajista: @henrilomu.

Rentouttavaa uuden vuoden alkua! ♡

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*