Header img

Meikkikouluaikani osa 1

27/01/2015

Minulta on joskus toivottu postausta meikkikouluajoistani. Kirjoittelin silloin blogia todella vähän, mutta tässäpä nyt tulee ihan kunnon selostus siitä, kun minä opiskelin meikkaaja-maskeeraajaksi.

Kouluni kävin Helsingissä International Make-Up Centerissä. Koulussa käytettiin pääasiassa Make-Up Storen meikkejä, mutta maskeerausjaksolla paljon myös muita tuotteita sekä opettajien suosikkeja muilta merkeiltä. Koulu kesti n. viisi kuukautta ja asuin sen ajan alivuokratussa solussa. Henkisesti kouluaika oli rankkaa, sillä ikävöin jatkuvasti Joensuussa asuvaa poikaystävääni ja kissaani. Mutta mennäänpä asiaan… 😀

Muistan vieläkin ensimmäisen koulupäivän. Jännitti ihan kamalasti. Meidät istutettiin pitkän pöydän ääreen ja vastapäätä minua istui aivan vieras ihminen. Muistan, että hymyilimme toisillemme. Kuinka ollakaan, tästä vieraasta ihmisestä tuli kouluaikojeni tärkein ystävä ja tärkeä ystävä hän on edelleenkin, nimittäin Jeffi! En muista oliko se ihan ensimmäinen päivä, mutta ensimmäisellä viikolla jokatapauksessa, meidän piti piirtää vastapäätä istuva henkilö. Minä siis piirsin Jeffin ja olihan se aika kamalaa. Minä kun en osaa YHTÄÄN piirtää.
 

Piirrokseni Jeffistä

Ensimmäisellä viikolla käytiin läpi teoriaa, eri varjostustapoja, erilaisia silmänmuotoja ja miten niitä kannattaisi meikata. Loppuviikosta päästiin harjoittelemaan ripsien ja kulmien kestovärjäystä, sekä kulmien siistimistä.

Toisella viikolla aloitettiin sitten oikeasti meikkaaminen. Saimme meikata toisemme ilman sen kummempia sääntöjä. Muistan miten innoissaan kaikki olivat ja mikä järkytys monille iski, kun ei se meikki sitten mennytkään ihan niinkuin luuli. Me meikattiin Jeffin kanssa toisemme ja lopputulos oli aika katastrofaalinen, sillä ainut meikkaustapa mitä itse oikeastaan osasin oli se mikä sopii itselle. Jeffin kasvot ja silmät olivat kuitenkin niin erilaiset kuin omani, että eihän se minulle sopiva tapa nyt ehkä ollut se oikea. Minulla on nimittäin luomen ja kulmien välissä paljon tilaa, kun taas Jeffillä ei. Jeffillä on myös alaspäin kääntyvät silmät, kun minulla taas sellaiset melko suorassa olevat. Jeffin kasvot olivatkin käsittelyni jäljiltä lähempänä sirkuspelleä, kuin kauneusmeikkiä. Hävetti ja harmitti. Ei sitä silloin taas tajunnut, että opettelemaanhan sinne tultiin.

Opetus alkoi luomivärien levityksestä. Joka päivä opeteltiin erilaiset varjotukset luomille, kuten kokoluomivarjostus, sisänurkan varjostus, luomivakovarjostus yms. Jokapäivä päästiin myös harjoittelemaan eri luomivärin varjostuksia. Häivytys olikin ehkä se vaikein asia oppia ja se kulmakarvojen meikkaaminen! Se tuotti kyllä aikanaan tuskaa ja paljon!

Käytiin läpi tumma juhlameikki, päivämeikki, natural, häämeikki, vuosiluvut ja vaikka mitä. Opettaja teki aina ensin meikin ja selitti samalla meikin pääpiirteet. Sen jälkeen päästiin harjoittelemaan kyseistä meikkiä toisillemme. Monesti meikkeihin oli varattu kaksi päivää, eli ensimmäisenä päivänä opettaja näytti meikin ja me tehtiin muistiinpanoja ja ehdittiin yleensä harjoitella kerran. Toisena päivänä sitten koko päivä oli varattu harjoittelulle.

Opettajan minulle tekemä demomeikki. Nuo kulmat!

Välillä meillä oli näyttökokeita. Tumma juhlameikki oli ainakin yksi näyttökoe ja siinä piti olla myös tummat huulet. Huulien meikkauskin osaa muuten olla aika vaikeaa, jos sitä lähtee tekemään tarkasti toiselle. Sitä oli kyllä ihan uskomattoman pikkutarkka joissain asioissa. Näyttökokeissa meidän piti laittaa myös mallin hiukset ja olen muuten aika huono laittamaan hiuksiakin. Kouluaikaan sain kuitenkin jonkun verran varmuutta myös hiuksien laittoon, vaikka ei se kyllä vieläkään ole mitään lempipuuhaa.

Kauneusmeikkijaksolla tykkäsin hirveästi vuosilukumeikeistä, erityisesti 60-luvusta (pitäisikin kokeilla sitä itselle). Harmillisesti olin kipeänä molemmat 80-luvun meikin päivät, sen olisin ehdottomasti halunnut olla paikalla. Tahti koulussa oli tosiaan aika kova, sillä jos olit pari päivää poissa, niin saatoit menettää jo yhden aiheen kokonaan. Myöhemmin ajateltuna, pitempi kouluaika olisi varmasti ollut hyödyllisempi.

Lisää koulukertomusta tulossa osassa 2.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*