Header img

Meikkikouluaikani osa 2

08/02/2015

Nyt jatkuu taas lisäkertomuksia meikkikouluajaltani. Ensimmäisen osan voitte käydä lukemassa Meikkikouluaikani osa 1. postauksesta. Kävin siis kouluni Helsingissaä International Make-Up Center nimisessä yksityiskoulussa. Koulu kesti n. 5 kuukautta ja siihen sisältyi kauneusmeikkien sekä maskeerausten jakso. Tässä osassa kerron enemmän tuosta maskeerausjaksosta.

Maskeerausjakson alettua ihmettelin kovasti, että joko se nyt alkoi. Tuntui, että olisi vielä halunnut harjoitella enemmän kauneusmeikkejä. En ollut missään vaiheessa maskeerausjaksosta kovinkaan innoissani, sillä tiesin jo heti alkuun, etten tule olemaan siinä vahvoilla. Ajattelin, että maskeeraukseen tarvitaan enemmän jo ”taiteellista lahjakkuutta”, jota ei minulta kovinkaan kummoisesti löytynyt. Maskeerausjakso oli kuitenkin kivaa. Oli hauskaa muuttaa toinen ihminen täysin erinäköiseksi!

Siskoni Vanhennus/Rumennus lisänenällä

Haavoja ja ruhjeita tehdessämme en ollut ollenkaan innoissani. Saatiin niistä niin ällöttävän oikean näköisiä. Kuitenkin sitten siinä niitä tehdessämme totuin ajatukseen ja nykyään niitä on hurjan kivaa tehdä! Olen myös varma, että nyt kun olen nykyisen kouluni harjoitteluissani nähnyt oikeita haavoja ja ruhjeita, pystyisin maskeeraamaan niitä vielä paremmin.

Saatoin vähän innostua testailemaan eri tekniioita

Maskeerausjaksolla jouduin tekemään paljon enemmän töitä, kuin kauneusjaksolla. Kuten sanoin, taiteellisesta lahjakkuudesta olisi ollut apua. Muistan kun teimme eläinmaskeerausta ja en vain saanut toteutettua ajatustani koiramaskeerauksesta. Tuskastuin silloin kovasti, mutta seuraavana päivänä muutin suunnitelmia ja sain oikein kivan kissamaskeerauksen onnistumaan.

Kissamaskeeraus

Maskeerausjakson jälkeen koitti loppukokeet. Loppukokeissa teimme kaksi meikkiä päivässä. Harmillisesti loppukoepäiviltä minulta hävisi osa kuvista ja parhaasta työstäni ei ole tallessa yhtäkään kuvaa. Tein nimittäin kissanaisen loppukokeissa, joka oli todella onnistunut. Minulla on kuonokin vielä jossain tallessa. Pitäisi varmaan vain tehdä uudestaan. Loppukokeet oli toisaalta todella kivat, sillä meininki oli rento. Stressi sai kuitenkin tehtyä minulle pieniä terveysongelmia, joiden takia yksi loppukoepäivä meni täysin pipariksi. Sain kuitenkin tehtyä meikit, mutta en niin hyvin kuin olisin osannut. Onneksi tämä kuitenkin otettiin arvioinnissa huomioon.

Vahva musta-valko meikki loppukokeissa

Koulun aikana pääsimme myös tekemään meikkikeikkoja erilaisissa paikoissa. Itse olin useampaan otteeseen meikkaamassa paikallisessa mallitoimistossa ja kävimme myös luokkakaverin kanssa tekemässä promokuvameikit eräälle liikuntakonseptille, joka on tuon jälkeen kasvanut hurjasti. Meikkikeikat oli erityisiä, mutta joskus niistä oli pakko kieltäytyä, sillä koulu oli niin tiivistä, että joku aihe olisi saattanut jäädä sen takia oppimatta.

Viiltohaava

Vaikka en enää teekään töitä meikkauksen parissa ei koulu ollut minusta ollekaan turha. Sainhan kuitenkin töitä kauneushoitolasta melkein heti valmistumisen jälkeen ja nykyisin meikkaus on kuitenkin yksi tärkeimmistä harrastuksistani. Allergia ei onneksi vaikuta meikkaamiseen juuri millään tavalla, muuten kuin tuotevalintojen kautta. Töitä voisin alallakin edelleen tehdä, mutta valitettavasti työt ovat pääkaupunkiseudulla ja minä täällä Itä-Suomessa. Tykkään kuitenkin hirveästi edelleen meikkauksesta ja nautin myös siitä, ettei se ole minulle päätyö vaan harrastus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*