Header img

Kolmen aineksen jauhelihakastike

19/02/2020

Halusin jakaa helpon, edullisen ja nopean jauhelihakastike reseptin, sillä blogit ja internet tursuaa nykyään mitä erikoisemmista ja fiineimmistä ruokaohjeista. Jos alkaa etsiä jotain tavallista kotiruokaa, niin sitä varten sitten joutuisi ostamaan jotain eksoottisia mausteita, joita ei kuitenkaan enää koskaan jatkossa käytä tai jotain muuta erikoista, mitä ei välttämättä lähikaupasta löydy. Tämä resepti on kulkenut mulla mukana opiskeluajoista tähän päivään. Tähän tarvitsee minimissään vain 3 ainesosaa, mutta toki mausteita lisäämällä saa vielä enemmän makua kastikkeeseen. Variaatioissa ei ole rajaa, joten kastiketta saa helposti muokattua mieleisekseen.

Helppo Jauhelihakastike luomunaudasta.

MAAILMAN HELPOIN JAUHELIHAKASTIKE:

400g Jauhelihaa (Itse suosin luomu nautaa)
2prk/5dl Flora kevyt ja paksu ruokakermaa
1kpl Knorr Lihaliemikuutio/Lihafondi

Vapaaehtoiset lisämausteet:
Sipuli
Valkosipulijauhetta
Paprikajauhetta
Mustapippuria

Näin simppeli.

Ensin ruskistetaan jauheliha. Lihan sekaan sulatetaan lihaliemikuutio tai lihafondi. Sen jälkeen lisätään ruokakerma ja sekoitetaan kunnes kastike on tasaisen sävyistä.

Jauhelihakastikeresepti joka on todella helppo toteuttaa.

Itse tykkään lisätä valkosipulijauhetta kastikkeeseen, sillä se antaa kivaa makua, mutta se ei todellakaan ole pakollinen ainesosa. Halutessaanhan voi käyttää muitakin suosikkimausteitaan kuten paprikajauhetta tai sipulia. Sipulia en itse oikeastaan enää käytä ollenkaan vatsaongelmien vuoksi.

Tämä kastike pelasti kyllä monet opiskelijabudjetin eväät, sillä yksin asuessa kastiketta söi useamman kerran, esimerkiksi pastan tai perunan kera. Pari muutakin arkiruokareseptiä olisi mietinnässä, joten jatkossa blogin ruokapostauksia löytyy Ruoka -tagin alta.

Helppoa, nopeaa ja edullista arkiruokaa!

Jos kokeilit kastikereseptiä, niin kerro ihmeessä mitä tykkäsit! Kuulen myös mielelläni, millaisia mausteita itse lisäsit kastikkeen joukkoon.

Helppo kastikeresepti joka sopii pastan kanssa.

 • Mimosa

  Samaa kikkaa olen itsekin käyttänyt, toisinaan lisään sekaan purkin tomaattimurskaa/pyre tai ketsuppia 😀
  Mausteista curry, mustapippuri, grillimauste ja paprikajauhe on suosikkeja, joita tulee lisättyä aina johonkin ruokaan.

  Yksi päivä menin tosin siitä mistä aita on matalin ja ostin valmista Valion ruskeaa kastiketta (löytyy kylmähyllystä kermojen seasta) ja oli hyvää! Lisäsin itse sekaan paprikajauhetta ja sipulia 😛

  • Maria Glow

   Meillä kans currya ja paprikajauhetta kuluu. Toinen mauste mitä rakasta on Herbamare, tai siis sehän on yrttisuola. Tulee kyllä laitettua melkein ihan kaikkeen 😀 Ja kyllä sitä välillä saa mennä sieltä mitä aita on matalin. Ei aina jaksa vääntää gourmet annoksia 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*