Header img

Harrastuksena meikkaus

26/12/2014

Törmään aika usein siihen, että tuttavani ihmettelevät suureen ääneen ”Miten ihmeessä sinä oikein jaksat meikata noin?”, ”Miten sinä viitsit nähdä noin suurta vaivaa?” tai ”Miksi käytät tuohon noin paljon rahaa?”. Halusin avata tätä asiaa nyt kaikille, sillä ilmeisesti tämä asia ei ole ollut täysin selvä juttu.

Minä harrastan meikkausta.

Siinä missä toiset esimerkiksi käyvät salilla, lukevat kirjoja, sisustavat tai keräilevät postimerkkejä (tai mitä ikinä keräävätkin), niin minä harrastan meikkausta. Kun aamulla herään, teen itselleni arkimeikkini, johon menee aikaa aamusta riippuen 10-25min. Uskokaa tai älkää, mutta se ei ole minulle vaiva. Minulle meikkaaminen ei ole mikään epämiellyttävä pakkopulla, joka on vain jaksettava, vaan minä tykkään meikata. Joskus minua harmittaa se, etten jaksa herätä niin aikaisin, että minulla olisi aikaa tehdä arkena erikoisempaa meikkiä kuin perusmeikkini. Vapaapäivänäni saatan kokeilla jotain hyvinkin erikoista meikkiä, koska minulla on aikaa tehdä se kunnolla. Silloin minun ei myöskään tarvitse lähteä näyttämään naamaani kodin ulkopuolella, jos siltä tuntuu. Saan rauhassa kokeilla jotain erilaista ja mahdollisesti myös näyttää sen teille täällä blogissa. Meikkaamisesta tulee hyvä mieli!

Tämän meikin tein, kun kouluhommat kävi ärsyttämään. Heti tulin parempi mieli!

Jos tiedossa on bileet tai muu tilaisuus, jonne voi panostaa enemmän, olen innoissani! Erityisen innoissani olen, jos minulla on aikaa meikata ennen juhlia! Minusta on ihanaa, kun voin rauhassa meikata kunnolla ja tarkasti. Tällöin saatan varata laittautumiseen jopa puolitoista tuntia. Mutta minusta se puolitoista tuntia ei ole hukkaan heitettyä, vaan nautin siitä, että saan laittautua oikein ajan kanssa. Ja jos en nauttisi, en varmasti myöskään kirjoittaisi tästä asiasta blogia. Joku toinen voi helposti piirtää tai maalata saman ajan.

Ja ei, minusta kaikkien ei tarvitse meikata itseään kuten minä teen. Ei se ole minulta pois, jos joku muu ei aamulla jaksa/halua meikata tai kokee meikkauksen vaivaksi eikä siksi meikkaa. Ei siinä ole minusta mitään väärää! Hän käyttää sen ajan johonkin muuhun esimerkiksi nukkumiseen, aamunkahvin nauttimiseen tai vaikka lehden lukemiseen. Mutta toivoisin, että silloin myös muut ymmärtäisivät sen ettei se ole heiltä pois, jos kuitenkin minä tykkään meikata itseäni.
 

Tottakai on välillä myös sellaisia kausia, kun ei innosta meikata. Arkimeikkini menee kuitenkin niin rutiinilla, ettei se vaadi ponnisteluja, mutta mitään ylimääräistä ei silloin tule tehtyä. Ei silloin tule meikattua erikoisemmin, mutta harrastamisen pitääkin olla mukavaa ja silloin täytyy vain odotella inspiraatiota.

Lisäksi minun täytyy vielä kertoa teille, rakkaat lukijat, ystävät ja ketkä tämän nyt sattuvat lukemaan. Niin ihan totta, minä en arvostele tai mieti teidän meikkaustaitojanne tai meikkiä. Olen kriittinen oman meikkaukseni suhteen, mutta minua ei kyllä hetkauta, jos joku ystävistäni ei ole meikannut ollenkaan. Ystäväni ovat minulle tärkeitä juuri sellaisena kuin he ovat, siitä huolimatta miltä he näyttävät. En itsekään välttämättä vapaapäivänäni meikkaa ollenkaan.
 
Ja sitten se raha! Kyllä, käytän kosmetiikkaan rahaa. Käytän sitä varmasti enemmän kuin keskivertokuluttaja, mutta silloin säästän jostain muusta. En esimerkiksi polta tupakkaa, ostan vaatteitakin vähemmän kuin keskivertokuluttaja, mutta väittäisin että käytän harrastukseeni saman verran rahaa, kuin moni muukin laittaa harrastuskohteeseensa. Kosmetiikka ja meikkaus on sellainen harrastus johon haluan panostaa. Koska se on minulle mukava harrastus.

Toivon kuitenkin, että blogini voisi inspiroida teitäkin joskus kokeilemaan jotain uutta, auttaisi teitä löytämään jotain hyviä tuotteita tai helpottaisivat teidän arkeanne. Toivon, että voin blogillani antaa teille käytännön vinkkejä, jotka voisivat helpottaa sitä vaivaa, jollaiseksi meikkauksen mahdollisesti koette. Ja jos tästä blogista on edes yhdelle lukijalle ollut jotain apua tai iloa, niin olen tyytyväinen. Vaikka tämä alunperin onkin ollut vain harrastus ja omaksi iloksi kirjoittelua, niin olisi upeaa jos siitä oikeasti olisi jollekin myös jotain hyötyä! Koska kosmetiikka ja meikkaus tekevät minut iloiseksi ja hyvälle tuulelle, haluan myös jakaa sitä iloa teille lukijoille!

Ollaan siis iloisia läheisistämme, vaikka heillä ei olisikaan täysin samat kiinnostuksen kohteet kuin meillä. Loppujenlopuksi, sehän on vain rikkaus, että me ollaan kaikki erilaisia! Lisäksi minä haluan kiittää kaikkia teitä lukijoita, läheisiä ja ystäviä, jotka olette jaksaneet kuunnella minun kosmetiikkajauhantaa ja tukeneet minua tässä harrastuksessa! Jatkossakin minulta saa kysellä vinkkejä sopivien tuotteiden etsintään! Autan siinä mielelläni. 🙂 Ja kiitos kaikista ihanista kosmetiikkalahjoista, joita tänä jouluna sain. Esittelen niitä myöhemmin vielä täällä blogin puolella!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*