Header img

Vitality’s – Apu päänahan ongelmiin

17/02/2015

Päänahan ongelmat ovat vaivanneet minua jo pitkän aikaa, erityisesti ongelmia on syksyisin ja keväisin. Ongelmana on yleensä kutina ja nopeasti rasvoittuva hiuspohja. Olen kuitenkin nyt löytänyt apua tähän ongelmaan ja halusin jakaa sen teidän kanssanne!

Ostin lokakuussa kauneusmessuilta Vitality's Intensive hiustenhoitosarjan, jota olen nyt tässä testaillut pitkin talvea. Messuilla paikanpäällä Tricon pisteellä tehtiin päänahan microkuvauksia. Tuolloin microkuvauksen tehnyt miesmyyjä selitti juurtajaksaen mitä päänahassani tapahtuu. Iho on kuiva, joten rasva ei pääse poistumaan normaalisti vaan jää hiuksen tyveen, kunnes kasvaessaan hius vetää sen mukanaan päänahkaan. Ratkaisuksi minulle valittiin neljä tuotetta.
 

Sittenpä niihin tuotteisiin! Hoitosarjassa on 4 eri vaihetta. Hiuspohjan syväpuhdistus, shampoopesu, hiusten hoitoaine sekä päänahan hoitoaine.

 Ensimmäiseksi kuivaan päänahkaan hierotaan hiuspohjan syväpuhdistusnestettä ja annetaan sen vaikuttaa 5 minuuttia. Syväpuhdistusneste on hedelmähappoinen ja sen luvataan poistavan epäpuhtauksia ja valmistelevan päänahan intensive hoidolle. Pullossa on kätevä nokka, josta sitä on helppo annostella suoraan päänahkaan.

 

 

 

Kun 5 minuuttia on kulunut mennään suihkuun ja aloitetaan shampoopesu. Myyjä neuvoi, että shampoota otetaan käsiin ja hierotaan ensin kuiviin latvoihin ja sen jälkeen lisätään pikkuhiljaa vettä ja hierotaan shampoota latvoista kohti päänahkaa. Myönnän että jaksoin noudattaa tätä ohjetta vain aluksi ja nykyisin kastelen hiuksia hieman ensin ja hieron shampoon suoraan päänahkaan ja hiuksiin.

Shampoopesun jälkeen kuivataan hiukset pyyhkeellä ja laitetaan hoitoaine. Se mikä tässä hiustenhoitosarjassa on erikoista, on se että hoitoaine hierotaan päänahkaan asti. Ilmeisesti tuo ensimmäiseksi laitettu syväpuhdistaja vaatii peräänsä hoitoaineen päänahkaan asti. Hoitoaineen annetaan vaikuttaa 5 minuuttia ennen huuhtomista. Huuhtomisvaiheessa jo huomaa eron tavallisen hiustenpesun ja intensive hoidon välillä. Hiuksista tulee uskomattoman pehmeät!

 

 

Hiusten huuhtomisen ja kuivaamisen jälkeen päänahkaan levitetään vielä ihoa rauhoittava hoitoaine. Tätät hoitoainetta ei huuhdosta pois, vaan se jätetään päänahkaan. Pullossa on samanlainen nokka, kuin syväpuhdistajassakin. Jos tässä vaiheessa jotakuta pelottaa, että hiuksista tulisi raskaat kuin hoitoaine on levitetty tyveen asti ja perään laitetaan vielä hoitonestessä, niin turha pelätä. Minulla ei ainakaan ole ollut minkäänlaista rasvaisuutta tai raskaita hiuksia hoidon jälkeen. Itseasiassa hiukset pysyvät jopa pidempään puhtaan tuntuisina, kuin normaalilla shampoopesulla.

Mielestäni tämä intensive hoito on ihanaa hemmotteluhoitoa päänahalle, mutta se on kuitenkin aika työläs. Ainakaan minulla ei tule käytyä kaikkia vaiheita läpi jokaisella hiusten pesulla. Jokatapauksessa eron huomaa. Hiukset pysyvät pidempään puhtaana, ne on todella pehmeät ja sileät. Lisäksi olen huomannut että ne ovat huomattavasti vähemmän sähköiset, kuin normaalisti. Uskallan siis suositella tätä kyllä kaikille, joilla on ongelmia hiuspohjan kanssa. Kannattaa siis etsiä käsiinsä ammattilainen, joka osaa neuvoa juuri ne oikeat tuotteet.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*