Header img

Vertailussa äänikirjapalvelut – BookBeat, Storytel ja Nextory

28/09/2020
Mainoslinkit merkitty *-merkillä

Viime kesän tienoilla hurahdin täysin äänikirjoihin ja siitä asti olen kuunnellut niitä lähes päivittäin. Pieni tauko kuuntelussa oli talvella, mutta kevään koittaessa on äänikirjapalvelut olleet kovassa käytössä. Mulle paras hetki kuunnella äänikirjaa on samalla kun käyn lenkillä. Pyrin käymään päivittäin edes pienen lenkin ja äänikirjat on aivan mahtava motivaattori, kun kirjaa haluaa jatkaa. Lenkillekin tulee siis lähdettyä mielellään kuuntelemaan taas uusia juttuja. Äänikirjat myös auttoivat toipumaan uupumuksesta.

Koska äänikirjasovellukset on olleet kovassa käytössä, olen myös testannut eri versioita ja tässä tulisikin nyt tarkka vertailu kolmesta eri äänikirjapalvelusta: BookBeatista, Storytelista ja Nextorysta. Itse kuuntelen yleensä ”self help” ja ”tietokirjoja” enemmän kuin romaaneja, kuuntelen myös paljon englanninkielisiä teoksia ja juuri näihin kategorioihin liittyvät valikoimat ovat minulle tietysti tärkeässä roolissa.

Storytel äänikirjapalvelu vertailu

Oma suosikkini näistä kolmesta äänikirjapalvelusta on ehdottomasti Storytel ja se onkin mulla jatkuvana palveluna kokoajan käytössä.

*Storytel äänikirjapalvelu

Hinta: 16,99€/kk (Rajaton käyttö) *Kokeile Storytelia maksutta 40 päivää! Etu koskee vain uusia Storytelin asiakkaita. Storytelin tilaus ei ole sitova ja sen voi lopettaa milloin haluaa. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti hintaan 16,99 € / kk

Storytelissä on ehdottomasti paras valikoima kirjoja, ainakin niitä mitä itse haluan kuunnella. Toistaiseksi olen löytänyt melkeinpä kaikki, mitä olen halunnut ja vaikka kaikkia ei olekaan äänikirjana, niin myös e-kirjana on ollut helppo lukea niitä, joita ei vielä äänikirjana ole saatavissa. Todella hyvä valikoima myös englanninkielisiä teoksia ja erityisen kattavasti tietokirjoja mm. business-maailmasta, sijoittamisesta ja onpa minulla Storytelin kirjahyllyssä jokunen meikkauskirjakin. Helppokäyttöinen ja selkeä sovellus, josta tosiaan löytää helposti haluamansa ja saa näpsäytettyä omaan kirjahyllyyn kirjat sitä mukaa, kun mielenkiintoisia löytyy. Ehdottaa myös sopivia kirjoja hakujen ja tallennusten perusteella, mistä löytyy myös kivasti eri vaihtoehtoja. Kirjan voi halutessaan ladata puhelimeen, jolloin voi kuunnella ilman nettiyhteyttä, mutta kirjaa voi kuunnella myös nettiyhteyden kautta ilman lataamista. Kirjan lukunopeutta sai säädettyä, jolloin hidasta lukijaa sai nopeutettua tai taas tarvittaessa esimerkiksi englanninkielistä hieman hidastettua, että ehtii sisäistää kuulemansa. Ilmaisen kokeilujakson voi perua milloin vain ja se loppuu automaattisesti kokeilujakson päätyttyä.

Storytel on mielestäni ehdottomasti paras äänikirjapalvelu.

Storytel äänikirjapalvelu

*Kokeile Storytelia maksutta 40 päivää! Etu koskee vain uusia Storytelin asiakkaita. Storytelin tilaus ei ole sitova ja sen voi lopettaa milloin haluaa. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti hintaan 16,99 € / kk

*Nextory äänikirjapalvelu

Hinta: 13,99€/kk (Rajaton käyttö)
Nextoryn valikoima oli aika tasoissa Storytelin kanssa, tosin Nextoryssa on vähemmän ”tietokirjoja”. Nextorysta löytyi kuitenkin teoksia mitä Storytelilla ei ollut. Kuitenkin se, mikä minua tökki Nextoryn käytössä, oli se, että jokainen kirja täytyi ladata ensin puhelimeen ennen kuin sitä pääsi kuuntelemaan. Tämä ärsytti erityisesti reissun päällä, kun ajoittain hitaalla yhteydessä kirja ei ihan hetkessä latautunutkaan. Siksi ”hävisi” Storytelille taiston. Sovellus oli kuitenkin myöskin helppokäyttöinen ja toimiva, vaikka Storyteliin tottuneena pidin siitä enemmän. Edullisempi hinta, mutta uutuuskirjoja joutuu odottamaan 6kk. Jos taas haluaa uutuuskirjat välittömästi kuunneltavaksi, on kuukausihinta 16,99€/kk.

Storytelin jälkeen toiseksi paras äänikirjapalvelu.

*BookBeat äänikirjapalvelu

Hinta: 9,90€/kk (20h/kk) tai 16,90/kk (Rajaton käyttö)
Bookbeatin käyttöjärjestelmä oli helppokäyttöinen, vaikka toki Storyteliin tottuneena hetki piti etsiä oikeita nappuloita. Kuitenkin tuntui, että kirjavalikoima oli aika suppea. Toisaalta, tässä voi olla myös kyse preferenssistä ja siitä, että itse etsin enemmänkin nimenomaan tietokirjoja, kuin romaaneja tms. Mutta todella moni kirja jota koetin etsiä, ei löytynyt sovelluksesta. Miinusta on myös annettava hakutoiminnosta, joka mielestäni on hiukan harhaanjohtava. Jos hakemaasi teosta ei löydy, se ehdottaa jotain vähän (tai jopa aika eri) kuuloista nimeä ja epähuomiossa olinkin klikkaillut tallennettuihin teoksiin sellaisia, mitä ei todellakaan edes pitänyt. Plussaa tuosta halvemmasta hinnasta, joka kyllä mullekin riittäisi vallan hyvin, mutta harmillisesti valikoiman takia nyt häviää Storytelille. Myös Bookbeatilla on mahdollista ladata kirja puhelimeen tai kuunnella nettiyhteydellä. Miinusta myös siitä, että jos ilmaisen kokeilujakson peruuttaa ennen ilmaisen ajan perumista, myös käyttö päättyy saman tien.

Mielestäni kolmanneksi paras äänikirjapalvelu.

Sellainen kokemus oli mulla eri äänikirjapalveluista. Ootko mun kanssa samaa mieltä, että Storytel on paras vai onko sun mielestä joku muu palvelu parempi?

 • Eve/Pinkkiä piiperrystä

  Mulla on aina ollut vaan Bookbeat ja otan kokeiluun sitten jos loppuu kirjat tuolta. Tällä hetkellä on reilu 2000 kirjaa hyllyssä odottamassa että ei varmaan ihan hetkeen tapahdu. Välillä jokin asia tökkii mutta mielestäni aika samat valikoimat niissä kategorioissa joita kuuntelen, on kaikissa.

  • Maria Glow

   Tosi kiva kuulla! 🙂 Mullakin alkaa kertyä uhkaavasti kirjoja kirjahyllyyn, mutta vielä oon kaukana sun 2000 kirjan kokoelmasta 😀

 • Kirsi I.

  Minulla on pitkään ollut Elisa kirja, mutta noin vuosi sitten tuli mieleen kokeilla muita palveluja. En muista enää kokeilinko edes BookBeat:iä, mutta Nextoryn jälkeen kokeilin Storytel:iä ja tykästyin siihen. Nextory oli ok, mutta Storytel huisin paljon parempi.

  Valikoimassa on kiva määrä mielenkiintoisia kirjoja. Olin maaliskuun puolivälissä flunssassa juuri kun korona rantautui Suomeen ja jotenkin intouduin kuuntelemaan Virus-sarjaa. Oli aika mielenkiintoinen. Mut tykkään scifistä ja jännäreistä. Usein kuuntelen kirjoja englanniksi ja niiden suhteen valikoima on melko hyvä.

  • Maria Glow

   Storytel on kyllä tosiaan huippu! Ja noi englanninkieliset kirjat on kyl iso plussa Storytelissä. 🙂 Jännäreitä voisin kuvitella itsekin joskus kuuntelevani 🙂

 • Äänikirjafani

  Hyvä vertailu! Storytel on kyllä toimiva äänikirjapalvelu ja itsekin kuulun Storytelin tilaajien joukkoon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*