Header img

Tutorial: Donitsinuttura / Valkkinuttura

01/03/2015

Ajattelin tehdä teille tällaiset step-by-step ohjeet valkkinutturan (Eli sen donitsin näköisen nutturan) tekoon. Tykkään itse pitää nutturaa aina silloin tällöin ja valkkinuttura on sellainen helposti tehtävissä oleva klassinen kampaus. Tekotapoja on kaksi ja esittelen ne molemmat tässä kirjoituksessa. Lyhythiuksisille suosittelen tapaa 2.

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa tai Instagramissa! ♥

Valkkinuttura

Tarvikkeet: Valkki, hiuslenkki ja hengettömiä pinnejä.

Ensinnäkin tarvitset valkin. Kannattaa valita valkin koko hiuksien pituuden mukaan. Pitkille hiuksille suosittelen tuota nepparilla aukeavaa paksua valkkia ja lyhyille hiuksille sitten sellaista mallia, joka on valmiiksi donitsinmuodossa, eli siinä ei ole nepparia. Omani olen ostanu Glitteristä ja sieltä löytyi muistaakseni 3 eri kokoa erilaisille hiuksille. Myyjältä voi pyytää apua, jos ei ole varma siitä minkäkokoinen valkki on omille hiuksille sopiva.
 

Tapa 1 (Pitkille hiuksille)
 
Tee itsellesi korkea poninhäntä. Mitä korkeammalle kiinnität ponnarin sitä korkeammalle nuttura tulee. 
 

Tupeeraa poninhäntää vähän. Jos sinulla on hyvin liukkaat hiukset kannattaa tupeerata vähän enemmän. Kannattaa jättää kuitenkin poninhännän alaosa melko sileäksi, sillä se tulee olemaan valkissa näkyvillä.
 

Lähde kierittämään hiuksia latvoista valkin ympärille. Valkki on siis tässä vaiheessa avattu pötköksi. Hiukset saa kierittää aika tiukasti ja latvat kannattaa yrittää työntää alimmaiseksi etteivät ne sitten lähde töröttämään nutturasta.

 
Toinen kuva kieputus vaiheesta, tässä en ole vielä laittanut latvoja kierteen alimmaiseksi, mutta se käy esimerkiksi piikkikammalla tai itse tässä tapauksessa työnsin ihan vain sormilla sen jo olemassa olevan kiepin alle.
 
Kun olet kieputtanut valkin tyveen asti, sulje neppari, jolloin hiukset jäävät valkin ympärille.
 
Lähde levittämään hiuksia varovasti valkin alaosaa kohti, siten että ne peittävät koko valkin. Tässä on erittäin tärkeää se, että latvat ovat alimmaisena, sillä siirrät käsilläsi päällimmäisiä kerroksia ja pikäli latvat ovat päällimmäisenä, ne irtoavat nutturasta.
 
Kun hiuksien molemmat puolet kohtaavat, kiinnitä ne pinnillä yhteen, ettei nutturan alaosaan jää tyhjää kohtaa. Voit työnnellä pinnejä nutturan tyveen, jos jostain tuntuu lähtevän purkautumaan. Sitten vaan hiuslakkaa päälle ja valmista on!
 

Valmis!

 
Tapa 2 ( Lyhyille hiuksille)
 
Tarvikkeet ovat muuten samat, mutta tarvitset kaksi hiuslenkkiä.
 
Tee korkea ponnari, älä tupeeraa.
 
Pujota valkki poninhännän läpi ja laita se ihan poninhännän tyveen.
 
Lävitä hiukset valkin päälle, siten että ne peittävät koko valkin. Tässä hommassa helpottaa kun kallistat päätä hieman alaspäin, niin hiukset asettuvat helpommin.
 

Laita toinen hiuslenkki nutturan ympärille, jolloin hiukset kiristyvät valkin ympärille.
 

Hiuslenkki tulee siis näin.

 
Kieritä sivuille jääneet latvat nutturan ympärille ja kiinnitä pinneillä. Pinnejä saa olla aika reiluisti, sillä latvojen päät loppuvat eri paikoissa, jolloin ne jäävät helposti repsottamaan. Sitten taas kiinnitys hiuslakalla ja valmista on! 🙂
 
Toivottavasti tästä on teille jotain apua! 🙂
Alunperin postaus on julkaistu 1.3.2013
 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*