Header img

Smokey eyes -meikki tutoriaali

05/04/2010

Mitäpä olisikaan meikkiblogi ilman Smokey eyes -meikin ohjeita. Nyt täytyykin myöntää, etten ole aikaisemmin moista edes kokeillut. Smokey eyes -meikin voi tehdä todella monella eri tavalla, eikä siihen ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa.
Tämä minun versioni on metallinhohtoinen smokey eyes -meikki.

Smokey eyes -meikki

Tässä taas aluksi kuva siitä, mihin tähdätään.

Ensimmäiseksi kannattaa kasvoille tehdä pohjustustyöt. Meikkivoidetta ja puuteria. Älä kuitenkaan laita vielä mitään pohjustustuotteita silmien alle, sillä tummat sävyt pilaavat sen helposti karistessaan. Voit myös tarvittaessa suojata silmien alusiasi pitämällä toisella kädellä silmän alla puhdasta meikkisientä.

Myös kulmat kannattaa jo tässä vaiheessa värittää ja määritellä, jolloin meikin tekeminen helpottuu.Suosittelen myös aina käyttämään luomille luomivärin pohjustusvoidetta (hätätapauksessa ihan meikkivoidekin käy).

Smokey eyesin onnistumisen avainsanana on häivytys. Käytä siis siveltimiä tätä tehdessäsi, vähintään siinä vaiheessa kuin rajoja häivytetään.

Sitten itse asiaan. Levitä mattamustaa luomiväriä koko liikkuvalle luomelle ja levitä sitä myös ulkoreunasta kulmakarvoja kohti.Näin luomiväri levittyy hieman kiilan muotoon. Itse käytin Fräulein3°8 merkkisestä 88 värin meikkipaletista mustaa väriä, mutta mikä tahansa mattamusta luomiväri käy. Tässä vaiheessa ei kannata olla turhan tarkka reunojen tasaisuudesta, sillä niitä häivytetään myöhemmin.

Levitä sen jälkeen helmiäis- tai kimaltelevaa valkoista mustan yläpuolelle aina kulmakarvoihin saakka. Häivytä valkoisen ja mustan värin rajaa reilusti. Valkoisena käytin Nivean Creative eyes -luomiväriä.

Sen jälkeen lisää luomen keskikohtaan kimaltelevaa hopeista luomiväriä, minun käyttämäni on samaisesta paletista kuin mustakin..Tätä väriä ei tarvitse lisätä kuin aivan keskelle, n. 1cm leveydeltä ja häivyttää hyvin.

Luomivärien jälkeen laita mustaa kajaalia silmien ylä ja alareunaan. Yläreunassa pyri saamaan kajali mahdollisimman lähelle ripsiä ja myös niiden alle. Jos käytit täysin mustaa luomiväriä, ei kajalin reuna näy vaikka se olisikin hieman rosoinen. Alareunassa lisää väriä vesirajaan ja ripsien tyveen. Pehmennä silmän alareunan kajalin rajaa meikkisienellä tai vaikka pumpulipuikolla.

Lisää kajalin päälle alareunaan metallinhohtoista mustaa luomiväriä ohuella lyhytharjaisella pensselillä. Itse käytin Beauty UK:n Metallic eyeshadow No. 12 väriä.

Sen jälkeen lisää mustaa kajalia silmän sisänurkkaan. Tee yhtenäinen rajaus ylä- ja alaluomen kanssa.

Sen jälkeen voit puhdistaa karisseet meikit silmät alta, esimerkiksi puuterisiveltimellä ja lisätä peitevoiteet silmien alle. Lopuksi lisää ripsiväri, persikkanpunaista poskipunaa sekä vaaleaa huulipunaa ja meikki on täysin valmis. Vahvasti meikattujen silmien kanssa tulee käyttää vaaleaa huulipunaa, jolloin silmät korostuvat ja huulet eivät vie liikaa huomiota.

Smokey eyes tutoriaali vuodelta 2010

Ja niin olet valmis. Tässä vielä kuva, joka on otettu salaman kanssa ja kimmellys näkyy hyvin.

Pidä hauskaa! 😀

Lue myös:
Tummansininen Smokey glitterillä -meikkitutorial

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*