Header img

Pelasta hajonnut luomivärisi

11/05/2010
HUOM! Lue kommentit. Asetonia sisältävää kynsilakanpoistoainetta ei ole suositeltavaa käyttää luomivärien/meikkien korjaukseen! Sen sijaan nestemäinen käsidesi sopii hommaan hyvin.

Monestiko olet heittänyt roskiin luomivärin, joka on syystä tai toisesta mennyt palasiksi?
Meikkilaukussa kuljettaminen tai putoaminen saattavat joskus aiheuttaa luomivärin hajoamisen. Kissani onnistui pudottamaan, melko uuden luomiväripalettini jonkin aikaa sitten. En kuitenkaan heittänyt sitä pois, sillä yksi väreistä pysyi ehjänä. Myöhemmin törmäsin netissä videoon jossa korjattiin luomiväriä. Valitettavasti siinä ei kerrottu käytettyjä aineita, mutta haihtumisesta ja alkoholista oli kirjoitettu. Minulle tulikin mieleeni kokeilla pelastaa luomivärini kynsilakanpoistoaineella. En ainakaan menettäisi siinä mitään. Ja sehän toimikin!

Korjataksesi luomivärisi, tarvitset vain talouspaperia ja kynsilakanpoistoainetta (kyllä varmaan ihan puhdas alkoholikin käy, mutta sitä en ole kokeillut).

Tässä sitten itse korjaus:

Korjasin siis Wet ’n wild Mega Eyes luomiväripaletin, väriltään Midnight magic. Siinä on siis kolme väriä, joista kaksi oli tuhoutunut melko pahasti pudotuksen voimasta. Kun väriä yritti ottaa pensseliin, se hajosi vain pahemmin.

Kaadoin toisen tuhoutuneen luomivärin päälle vähän kynsilakanpoistoainetta. Tämän jälkeen painelin sitä voimakkaasti talouspaperin läpi. Kynsilakanpoistoaine imeytyy talouspaperiin ja loput kosteudet haihtuvat ilmaan. Paperia saa painaa aika kovaa, jotta luomiväri pakkautuu mahdollisimman hyvin. Tein saman toisellekin värille. Ja niin luomivärit oli korjattu.

Niin helppoa se on! Kannattaa antaa luomiväripaletin olla auki vielä jonkun aikaa korjauksen jälkeen, jotta kaikki neste haihtuu pois. Eihän se aivan uudenveroinen ole, mutta täysin käyttökelpoinen kuitenkin.

Toivottavasti tästä on apua teille, sillä on ikävää heittää käyttökelpoisia meikkejä pois. Luulisin tämän toimivan myös poskipuniin ja muihin puristemeikkeihin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*