Header img

Männikön korsettiliike ja Kude Design

16/04/2016

Viime viikolla pääsin tutustumaan Joensuulaiseen alusvaateliikkeeseen, jossa oli myös pop up-liikkeenä Kude Design. Vaikka blogini teema onkin pääasiassa kosmetiikassa, niin kauneuteen liittyy oleellisesti myös vaatteet ja asusteet, puhumattakaan niistä alusvaatteista, joten päätin osallistua tapahtumaan. Tapahtuma järjestettiin siis Männikön Korsettiliikkeessä, joka sijaitsee kauppakeskus Iso Myyssä. Paikalla oli myös Kude Design Oy:n perustaja Outi, joka kertoi meille ajatuksensa Kude vaatemerkin takaa. Olin siis itse Sami Petterin Avecina paikan päällä ja mukava oli tavata taas muitakin paikallisia bloggaajia.

Alkuun saimme kierrellä liikkeessä ja hypistellä vaatteita. Itse bongasin heti hirmuisen söpön alushousutelineen. Marie Jo alushousut oli pakattu söpöihin muovikupliin, jotka näyttivät kauempaa katsottuna melkein leivoksilta. Männikön korsettiliikeen omistaja kertoi meille, että kaikki siellä myytävät merkit tulevat Euroopasta, muun muassa Ranskasta ja Belgiasta. Minulle oli uutta se, että eri maissa valmistetuissa tuotteissa on mallieroja. Vaikka koko olisi sama, niin esimerkiksi kaaritukien leveydessä voi olla eroja. Tästä johtunee se, että joskus voi olla hyvin hankalaa löytää istuvia alusvaatteita.

Jos siis etsit istuvia alusvaatteita, niin kannattaa ehdottomasti pyytää myyjältä apua. Hän tuntee parhaiten oman mallistonsa ja osaa katsoa oikeat mitat sopiviin rintaliiveihin. Meille kerrottiin myös hieman vinkkejä rintaliivien pesemiseen. Harva varmaan jaksaa pestä rintaliivejään käsin, mutta jotta ne kestäisi mahdollisimman pitkään, niin ne voi pestä myös pesupussissa hienopesu ohjelmalla.

Männikön korsettiliikkeesä saa myös uima-asuja ja se mikä kiinnitti oman huomioni oli nämä uimamekot! Äitini oli tällaisen jostain tilannut ja tykästynyt siihen kovasti. Valitettavasti se oli unohtunut sitten ulkomailla matkakohteeseen, eikä tullut kotimatkalle. Kyseessä on siis uimapuku, jossa on helma. Minusta ainakin ihan hirvittävän hieno! Ja miten kätevää, kun ei tarvitse pukeutua täysin ihonmyötäiseen uimapukuun.

Monikäyttöinen huivi

Seuraavaksi Outi kertoi meille Kude Designin ajatuksesta ja tuotteiden valmistuksesta. Oli todella mielenkiintoista kuulla, miten idea oli lähtenyt Outin kapinasta kertakäyttökulttuuria vastaan. Tuotteissa on mietitty sitä, että ne olisivat monikäyttöisiä ja sopisivat useiden eri asusteiden kanssa. Laadusta ei tingitä, vaan tuotteet ovat kestäviä ja materiaalit on tarkasti valittuja. Tuotteet tulevat myös läheltä, sillä ne tuotetaan Orivedellä, Kiteellä, Espoossa ja Tuusulassa sekä Viron Pärnussa. Kude -vaatteita voi ostaa heidän omasta verkkokaupastaan.

Korvikset on tehty kierrätysmateriaalista

Kude tarjoaa myös vaatevalmennusta ja se vaikutti minusta todella mielenkiintoiselta. Siinä käydään läpi oma vaatekaappi ja mietitään mitkä niistä vaatteista olisi se käytönnöllisimmät ja miten niitä voi yhdistellä. Palvelu on saatavilla pääasiassa vain pääkaupunkiseudulla, mutta myös Joensuulaisilla on mahdollisuus palveluun erikseen sovittaessa. Vaatevalmennusta voi myös pitää pienellä kaveroporukalla. Lisätietoja vaatevalmennuksesta voi lukea TÄÄLTÄ.

Kaikenkaikkiaan oli todella antoisa ilta ja ihan tyhjin käsin en minäkään lähtenyt. Ostin nimittäin vaatteiden alle laitettavan vatsaa muotoilevan tuubin, josta kerrron lisää myöhemmin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*