Header img

Kissani Elvis

21/12/2010

Lupasin aikaisemmin kertoa vähän elämästäni, siksi aionkin nyt kertoa Elviksestä.

Elvis on kissani. Se on ollut minulla reilu kaksi vuotta. Ja herrahan on iältäänkin sen 2,5 vuotta.

Elviksen tarina alkoi siis vuonna 2008, kun olin muuttamassa kotoa pois. Olin tehnyt päätöksen kissan hankkimisesta, heti kun allergiatestit varmistin, etten ole allerginen kissoille. Olin muuttamassa kotoa ensimmäistä kertaa omaan asuntoon ja seurallisena persoonana, päätin että lemmikki täytyy olla seurana.

Rupesin siis selaamaan tietoa kissoista, niiden hoidosta ja käyttäytymisestä. Rekisteröidyin kissafoorumille ja lueskelin sieltä muiden kokemuksia. Samoihin aikoihin kissafoorumilla aloitti joku keskustelun raskaana olevasta kissasta, joka on mitä ilmeisemmin kulkukissa. Eräs pariskunta oli hänelle sanonut, että kissa on jo pidemmän aikaa vaellellut alueella. Kyseinen henkilö päättikin ottaa emokisun hoiviinsa, ainakin siksi aikaa että saisi synnyttää pennut sisätiloissa.

Niinpä syntyi kolme ihastuttavaa pikkuista pentua ja neljäs vielä 10 tuntia muita jäljessä. Tämä jälkijunassa syntynyt pentu oli Elvis.

(kuvan ottanu Elviksen ”kasvattaja”)

Kissojen hoitaja postaili kuvia pennuista foorumille ja ihastui Elvikseen ensisilmäyksellä. Niinpä otin häneen yhteyttä ja kysyin olisiko minun mahdollista saada kyseinen pentu. Niinpä se varattiin minulle. Kävin sen hakemassa syksyllä kotiin kun se oli 12 viikkoinen. (12 viikkoa on kissojen virallinen luovutusikä). Elvis oli melkoinen honkkeli meille tullessaan. Suorastaan huvittavan näköinen, mutta se kotiutui todella nopeasti.

Jo pentuna Elviksellä oli piiiitkä häntä ja pitkät jalat ja äitini sanoi että siitä tulee vielä iso kissa. Ja niinhän siitä tulikin. Tällä hetkellä herra painaa lähes 6kg, mutta grammaakaan ei ole liikaa. Luonteeltaan Elvis on melko varauksellinen vieraita kohtaan. Sylikissa se ei todellakaan ole, mutta viihtyy erittäin hyvin vieressä. Ensimmäisen vuoden ajan se nukkuikin minun vieressä, koska yksiössä jossa asuin ei ollut erillistä makuuhuonetta. Nykyisin makuuhuoneeseen on vain harvoin asiaa ja yöt se nukkuu olohuoneen sohvalla, mutta kertaakaan se ei ole tullut naukumaan oven taakse.

Elvishän ei myöskään koskaan raavi tahallaan. Paljaalla kädellä leikkiessä se ottaa tassuilla kiinni, mutta ei kynsillä. Muovipussit ovat paras leikkipaikka ja soveltuvat erityisen hyvin myös nukkumiseen. (Ja ei, en jätä kissaani valvomatta silloin kun sillä on muovipussi). Muovipussit pitää toki myös nuolla läpikotaisin.

Sellainen herra Elvis on. Lopuksi vielä parhaita paljoa Elviksen elämä varrelta
Elvis kokeili vettä pesuvadissa
Ja kerran piti myös kokeilla millaista siinä on istua.
Kesken leikin tuli uni.
Kenguruloikkien harjoittelua
Elvis lähettää terveisiä kaikkille blogia lukeville!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*