Header img

Jäähyväiset luottokorkkareille

26/02/2018

Mulla tulee monesti käytettyä tavarat ihan oikeasti loppuun asti, varsinkin ne spesiaaleimmat tapaukset. Näin ollen luottotuotteet onkin käytössä niin kauan, kunnes ne ihan oikeasti menee rikki ja nyt ei tosiaan puhuta kosmetiikasta. Olenkin hiljattain joutunut sanomaan hyvästit parille todella tärkeälle luottotavaralle. Mun luottokorkokengät on viimein heitettävä roskiin, kuten myös pitkään palvellut luottokiharrin. Korvaajia on vaikea löytää, joten haasteita on luvassa.

Aloitetaan nyt siitä luottokihartimesta. Viidellä eurolla Varkauden kirpparilta vuonna 2007 ostettu Braunin johdoton butaanikiharrin, on ollut monessa mukana ja ihan ehdoton matkalle lähtiessä. Kyllä on niin monet kiharat tällä tehty, että kieltämättä kiljuin ääneen kun butaani ei enää syttynytkään. Kiharrin ei siis enää lämpene. Laatikoihin jäi jokunen butaanisäiliö, joita hamstrasin kaupasta kun ne pikkuhiljaa alkoivat jäädä pois valikoimista. Kiharrin on ollut mun eniten käytetty hiustenmuotoiluvempain, lämpörullien lisäksi.

Onhan tuolla toki jo ikääkin. Kymmenen vuotta se kesti, mikä on oikein hyvä ikä kihartimelle. Silti hirvittää ajatus siitä, että täytyisi löytää uusi, sillä johdottomia kihartimia ei enää ilmeisesti ole ja löytääkö sitä enää omiin tarpeisiinsa sopivaa. Täytyy siis alkaa tekemään suurta taustatyötä sen parhaan mahdollisen kihartimen löytämiseksi. En kyllä tiedä, kuinka nyt selviän matkoilla, kun maailman paras langaton kiharrin on poissa.

Sitten se toinen luottotuote. Kaverilta ostetut H&M:n remmikorkkarit. Eipä muuten uskoisi, että "halpiskorkokengät" voisi istua niin täydellisesti minun jalkaan. Remmikorkkarit pääsivät heti suosioon, kun käytin niitä ensimmäisen kerran baarireissulla, luultavasti vuonna 2011. Olin hämmentynyt kun jalat ei väsyneetkään illan aikana. Jaksoin tanssia ja kävellä koko illan korkokengissä, eikä missään vaiheessa tullut tarvetta lepuuttaa jalkoja, kuten muiden korkokenkien kanssa.

Siitä lähtien nämä korkkarit olivatkin varma valinta baarireissuille mukaan ja kun baarikäynnit sitten alkoivat vähentyä, niin niille harvoille kerroille valitsin aina juuri nämä kengät. Niinpä sitten viime vuonna erään reissun jälkeen aloin ihmetellä, kun toinen kenkä alkoi tuntua huteralta. Aamulla kengän tarkastelu paljasti katkenneen pohjan. Kyseessä ei siis ollut koron katkeaminen, vaan kenkä oli väsynyt ja pohja antanut periksi koron vierestä. Kieltämättä kengätkin olivat jo parhaat päivänsä nähneet.

Niinpä täytyy nämäkin useita vuosia palvelleet kengät saattaa viimeiselle matkalleen ja alkaa etsiä uusia luottokenkiä. Siinäpä sitä onkin sitten hommaa, koska mitkään muut kengät eivät ole olleet yhtä hyvät ja mukavat jalassa. Muilla korkkareilla en jaksa seisoa koko iltaa vaan jo lyhyemmissäkin juhlissa joutuu hakeutumaan istumaan ja riisumaan kenkiä pois. Lisäksi mun jalka on melko pieni ja siro, joten tarpeeksi pieniä juhlakenkiä on muutenkin haastavaa löytää. Vaan ei se auta kuin mennä elämässä eteenpäin ja kohti kenkäkauppoja!

Hyvästit siis täydellisille elämäni rikastuttajille:
Kihartimelle ja korkkareille ♥

Oletko sinä joutunut hiljattain luopumaan jostain luottotavarasta?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*