Header img

Idun kynsilakka

02/09/2015

Nails are back! Harjoittelut ja työt on tällä erää taputeltu, joten minulla on tässä kuukausi aikaa käyttää niin paljon kynsilakkojan kun vaan kerkeän! Sen jälkeen alkaakin taas 12 viikon harjoittelu ilman kynsilakkaa.

Sain Turun miitistä Idunin ihanan vaaleanpunaisen kynsilakan. Sävy on nimeltään Rosenkvarts ja se on ihana baby pinkki! Yllätyin kovasti siitä, miten hyvä koostumus tässä oli. Jotenkin olin odottanut sellaista lirua koostumusta, mutta lakka levittyi kivasti ja peitti hyvin kahdella ohuella kerroksella.

Pullokin on suunniteltu hyvin. Neliönmallinen korkki lähtee irti ja sen alta paljastuu näppärämpi pyöreä korkki, jossa on kiinni leveä sivellin. Mikäli kynnet joutuisi lakkaamaan neliön mallisella korkilla, olisi se huomattavasti hankalampaa. Leveä sivellin myös auttoi hyvin levityksessä ja tosiaan kahdella ohuella kerroksella sai mielestäni sopivan peittävän tuloksen. Mahdollisesti myös yhdellä paksummalla kerroksellakin saa hyvän tuloksen, mutta silloin kuivumista pitää jaksaa odottaa.

Kestävyyskin vaikuttaisi olevan erinomainen ja lakkaan jää upea kiiltävä pinta. Minun ei ainakaan tarvinnut laittaa enää erikseen päällyslakkaa, vaikka sillä saa varmasti vielä paremman keston kynsilakalle.(EDIT. Kynsilakat on nyt olleen kolme vuorokautta ja pienintäkään säröä tai lohkeamaan ei ole tullut! Yleensä mulla ei lakat kestä päivää-paria pidempään!)

Idun mainostaa kynsilakkaansa 5-free koostumuksena, eli kynsilakka ei sisällä seuraavia yleisesti kynsilakoissa olevia ainesosia: formaldehydi, formaldehydiresiini, dibutyyliftalaatti, tolueeni ja kamferi. Ainakin formaldehydi on melko yleinen allergian aiheuttaja, joten hyvä ettei näissä lakoissa sitä ole. 


Sisällysluettelon löysin Idunin ulkomaisilta verkkosivuilta ja se näyttää tältä:
Butyl acetate, Ethyl acetate, Nitrocellulose, Adipic cid/Neopentyl glycol/Trimellitic anhydride Copolymer, Dipropylene glycol dibenzoate, Isopropyl alcohol, Stearalkonium bentonite, Barium sulfate, Acrylates copolymer, Mica, Methicone, Aluminum hydroxide, Triethoxycaprylylsilane, Talc, Ascorbic acid, Sodium chloride, Tocopheryl acetate, Biotin, Panthenol, Prunus amygdalus dulcis oil, Retinyl palmitate, Helianthus annuus seed oil, BHT, +/- C.I. 15850, C.I. 15880, C.I. 19140, C.I. 42090, C.I. 77163, C.I. 77491, C.I. 77499, C.I. 77510, C.I. 77742, C.I. 77891

Kynsilakka näyttäisi sisältävät akrylaatteja, kuten monet muutkin kynsilakat, mutta tähän mennessä en ole saanut oireita kynsilakoista. Minun vain tulee pitää hyvää huolta, ettei kynsilakkaa pääse kynsinauhoille. Onneksi pystyn siis allergiastani huolimatta vielä kynsilakkaa käyttämään, vaikka työt tuleekin sen jatkossa sitten estämään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*