Header img

Liukuvärjäys uuteen vuoteen

30/12/2014

Itseasiassa tein tämän värjäyksen jo ennen joulua, mutta minusta tämä sopii hyvin myös uuden vuoden uudistukseksi. Minulle iski jokin palava halu saada vaihtelua hiuksiini ja päätin värjätä hiusteni latvat liukuvärjäyksellä pinkiksi. Ajattelin, että se sitten haalistuisi kivasti vaaleanpunaiseksi. Kun sitten kuitenkin värjäsin hiukset ja odottelin haalistumista, niin tykästyin enemmän niihin kirkkaan pinkkeihin latvoihin kuin vaaleanpunaisiin. En kuitenkaan halunnut tehdä mitään pysyvää muutosta, jos vaikka en olisikaan tykännyt hiuksista, joten valitsin väriksi Biozellin hoitavan sävytteen sävyssä Raspberry.

Olin pyytänyt kaveria avuksi, mutta kun ei sitten saatukaan aikatauluja sovittua niin päätin ryhtyä hommiin ihan itse. Katsoin muutaman videon Youtubesta, mutta harmikseni ne oli tehty kestoväreille. Sain kuitenkin sieltä hyviä vinkkejä liukuvärjäyksen tekemiseen ja eikun tuumasta toimeen.

Käyttämäni tarvikkeet

Hoitavaa sävytettä pystyy lantraamaan tavallisella hoitoaineella, joten tein siitä valmiiksi pari eri lantrausta. Tummemman ja vaaleamman. Leikkasin foliosta suikaleita ja harjasin hiukset hyvin selväksi. Sen jälkeen kiinnitin osan hiuksistani ylös ja alotin värjäämisen pään alaosasta. Väri olisi ollut varmasti helpompi levittää värjäyssiveltimellä, mutta koska en sellaista omista niin käytin vain tavallista kampaa.

Aloitin latvasta, johon laitoin n. 10cm alueelle lantraamatonta väriä. Lisäsin värjätyn osion yläpuolelle seuraavaksi tummempaa lantrattua väriä ja tämän yläpuolelle vielä tuota vaaleinta sekoitusta. Sen jälkeen suljin hiukset folion sisälle ja jätin sinne. Kävin hiukset läpi osio osiolta ensin alimmat hiukset, sitten välistä ja lopuksi pällimäiset. Päälimmäisissä hiuksissa katsoin värjäyksen mittaa jo tehdyistä folioista, ettei väri nousisi liian ylös.

Purkissa lukee, että värin tulee olla hiuksissa 3-5minuuttia, mutta pitempi aika ei vaikuta värin tummuuteen. Aikaa tässä nimittäin kului huomattavasti enemmän, joten ensimmäisenä värjätty osio sai muhia foliossa rauhassa varmasti n. 30 minuuttia. Kun olin käynyt kaikki osiot läpi, odottelin hetken ja rupesin avaamaan folioita.

Sen jälkeen vaan pesin hiukset normaalisti ja kuivasin hiustenkuivaajalla, koska en malttanut odottaa tulosta luonnollisen kuivumisen ajan.

Olin lopputulokseen kyllä erittäin tyytyväinen. Tokikaan se ei ole ihan täysin tasainen, mutta ei se minua ainakaan haittaa. Mietin siinä kyllä tehdessä, että nään ihan hirvittävän ison vaivan pois pestävän värin takia, mutta lopputulos oli kyllä kaiken sen vaivan arvoista.

Varoituksena täytyy sanoa, että väri tarttuu hyvin huokoisiin pintoihin, joten ei kannata nojailla hiuksilla saunan lauteisiin tai seinään. Meinaan se väri jää huokoiseen puuhun kiinni ja ainakaan vielä en ole keksinyt mitään millä sen saisi siitä pois. Joten meillä on nyt pinkki läntti saunan seinässä. Jatkossa käytin sitten saunassa pyyhettä päässä, jotta en sotke lauteita enempää. Sen sijaan lavuaarista väri lähti helposti vain vedellä.

Väri kesti hyvin 3-4 pesua, mutta sen jälkeen haalistumisen alkoi huomata. Nyt värjäyksestä on 9 päivää ja ajattelin vahvistaa väriä. Vaalein osio on kokonaan haalistunut pois ja toisiksi vaaleinkin on haalistunut vaaleanpunaiseksi. Latvoissa väri on vielä ihan kiva, mutta tykkään kuitenkin enemmän tuosta vahvemmasta väristä. Tällä kertaa en ajatellut tehdä muuta kuin lantrata väriä hieman ja levittää sen latvoihin. Jos sillä ei saa kivaa lopputulosta niin ensi kerralla sitten täytyy taas turvautua foliotyyliin.

Kiinnostaisiko teitä mahdollisesti tarkempi tuoriaali tästä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*