Header img

THE meikkivoide

01/02/2015

Aika tarkalleen vuosi ja kolme kuukautta sitten jouduin luopumaan maailman parhaasta meikkivoiteesta allergiani takia. Dior Nude joutui siis bannilistalle ja siitä lähtien olen koittanut etsiä korvaavaa tuotetta. Olen meikkivoiteen suhteen todella vaativa. Sen täytyy olla peittävää, mutta se ei saa olla liian pakkelia ja ihon täytyy jäädä kuulaaksi. Sen täytyy sopia kuivalle iholle eikä se saa korostaa hilseileviä kohtia. Nudessa yksi parhaista ominaisuuksia oli sen hoitavuus, sillä sen käyttö auttoi pitämään ihoa hyvässä kunnossa (siis siihen asti kunnes se rupesi aiheuttamaan allergiaa). Meikkivoide ei saa kuivattaa, eikä se saa tukkia ihohuokosia. Niin ja sen täytyisi pysyä kasvoilla hyvänä aamusta iltapäivään asti. Aikamoinen vaatimuslista.

Nyt tuo yli vuoden kestänyt hutiostojen ja ei-niin-hyvien meikkivoiteidein kausi saa päättyä, sillä olen löytänyt viimein sen meikkivoiteen, joka yltää Dior Nuden tasolle. Kyseessä on bareMineralsin Bareskin Pure Brightening Serum Foundation.

Ostin meikkivoiteen hetken mielijohteesta, sillä olin lukenut siitä hyvää muun muassa kissaämmän blogista. Yleensä aina ennen uuden meikkivoiteen ostoa käyn kokeilemassa sitä ja tarkistamassa oikean sävyn. Tällä kertaa klikkasin meikkivoiteen verkkokaupasta ostoskoriin ja otin vain vaaleimman sävyn ajatellen että ”jospa se olisi sopiva”. Sävy on siis 01 Bare Porcelain. Hintaa escentual.comissa meikkivoiteella on 26 puntaa, eli n. 35 euroa. Melko iso riskiostos siis.

Ei akrylaatteja!!

Meikkivoiteen ideana on meikkivoiteen ja hoitavan seerumin yhdistelmä ja purkissa on monessa paikassa tehty selväksi, että sitä täytyy ravistaa ennen käyttöä. Itse ravistan meikkivoiteet aina ennen käyttöä, mutta tätä täytyy ravistaa erityisesti, sillä seerumi ja meikkivoide erottuvat helposti purkin ollessa paikallaan. Purkin sisällä on myös sekoitusta helpottavat kuulat, jotka helisevät purkkia ravistaessa.

Entäs sävy sitten? Yleensähän meikkivoiteissa minulla on vaikeaa löytää tarpeeksi vaaleaa sävyä. Ja kieltämättä hieman jännitti, kun otin pisaran meikkivoidetta kädelleni. Sillä se näytti siinä liian tummalta ja aivan liian punaiselta. Huoli oli kuitenkin turha.

Meikkivoide on niin ohutta, että se sulautuu ihoon todella hienosti, eikä leukarajaan jää ikävää sävyeroa, kuten monesti liian tumman tai punaisen meikkivoiteen kanssa käy. Koostumus on todella lirua, mutta tuntuu ihanan samettiselta levittäessä. Meikkivoide oikein liukuu iholle ja levittyy tasaisesti. Lisäksi olen yllättynyt siitä, että miten vähän tätä tarvitsee laittaa. Muutama pisara riittää peittämään minunkin punaiset finnijäljet!

Ihoni on nyt todella huonossa kunnossa. Luultavasti kolmen viikon ajan huonosti nukutut yöt ja stressi teki tehtävänsä ja ihoon on ilmestynyt todella ikäviä isoja finnejä. Uskallan kuitenkin paljastaa teille täysin muokkaamattoman kuvan kasvoistani. Toki finnit hieman kuultavat meikkivoiteen läpi, mutta niin vähän ettei se minua edes häiritse!

Kuvan ottohetkellä meikkivoide on ollut kasvoilla jo kolme tuntia, joten kuva ei ole otettu edes heti meikkivoiteen levityksen jälkeen. En myöskään ole laittanut peiteainetta ollenkaan, mitä laitan yleensä aina finneille ennen kuin levitän meikkivoiteen. Aavistuken pyöräytin puuteria vielä t-alueelle ja poskille, jotta meikkivoide kiinnittyy paremmin. Meikkivoide tasoittaa ihon sävyä todella hyvin, eikä se tunnu kasvoilla ollenkaan. Ikäänkuin meikkivoidetta ei edes olisi.

Suosittelisin tätä kaikille kuivan ihon kanssa kamppaileville. Meikkivoide, jolla saa helposti tehtyä ohuen ja kuulaan lopputuloksen, mutta jota voi helposti myös kerrostaa ja saada enemmän peittävyyttä ilman pakkelimaisuutta. Ihan loistava tuote! Viimein siis kova etsintä on tuottanut tulosta ja voin ilolla todeta löytäneeni meikkivoiteen, johon olen oikeasti tyytyväinen.

 • Veera Farin

  Moi! Kiitos blogistasi!

  Olen herkistynyt akrylaateille ja nyt pitää vaihtaa kosmetiikkatuotteet kokonaan. Löysin vinkin sivuiltaan meikkivoiteeseen (Bareminerals, kiitos 🙏), mitä muita merkkejä/tuotteita suosittelisit, joissa ei ole akrylaattia?

  • Maria Glow

   Moikka!
   Mun tämänhetkinen lemppari on Ere Perezin Oat Milk meikkivoide. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*