Header img

Tallinnan reissu

26/03/2014

Viime viikonloppuna matkasimme poikaystäväni kanssa Tallinnaan. Oli ihanaa päästä vähän pois arjen ympyröistä. Matkasimme ensin junalla Helsinkiin, sieltä EceröLinen Finlandialla Tallinnaan ja yövyimme Tallink Spa & Conference kylpylähotellissa. Matka meni kaikin puolin todella hyvin. Käytiin kylpylässä ja Titanic -näyttelyssä, sekä ostoksiakin tuli tehtyä. Ostoksista teinkin teille videopostauksen joka löytyy täältä. Halutessanne, voitte myös tilata Youtube -kanavani. Pyrinkin nyt tekemään vähän useammin videoita!

Tässä vielä yhteiskuva ostoksista:

Too Facedin Natural eye paletista aion vielä tehdä omansa postauksen. En ole vielä hennonnut siihen edes koskea, mutta tarkoituksena on kyllä ottaa se pian käyttöön!

Hotellihuoneemme oli oikein kiva. Spa & Conference on sisustettu modernisti. Se on neljän tähden hotelli, jossa palvelu pelaa. Hotellia oli sisustettu muun muassa värivaloilla, jotka vielä vaihtoivat väriä! Käytävät olikin aika tunnelmallisia. Tykkäsin kovasti hotellin tyylistä. Vähän erilaista välillä!

Ikkunat oli lattiaan asti, mikä teki huoneesta ihanan valoisan! Meidän ikkunasta näkyi kylpylän ulkoallas, jossa oli ihanan lämmintä vettä ja mukava käydä vaikka ulkona olisikin ollut viileää.

Hotellimme läheisyydessä oli myös tällainen iso vanha rakennelma. Ilmeisesti se on joskus ollut konserttisali. Valitettavasti se oli pahoin rapistunut ja graffiteilla koristeltu. Käytiin siellä kuitenkin maisemia katsomassa. Tuo on varmasti ollut aikoinaan vaikuttava pytinki, sen verran iso se oli.

Tämä kuva otettiin tuon konserttisalin ylätasanteelta. Graffitit on vallanneet rakennuksen melkein kaikki tasaiset pinnat.

Hotellimme aulassa oli Titanic -näyttelyn esittely ja siitähän me vasta innostuttiinkin. Päätettiin siis lähteä näyttelyä katsomaan, sillä se oli kävelymatkan päässä hotelliltamme. Lähdettiin vasta illasta, sillä ajattelimme ettei näyttelyssä mahda kovaa ruuhkaa olla. Olihan nyt sentään enää reilu viikko näyttelyä jäljellä.

Matkan varrelta otettu kuva rannasta. Sää oli aivan ihana, kun aurinko paistoi. Tuuli sen sijaan oli aika kylmä.

Titanic -näyttelyyn olikin sitten aika pitkät jonot, sillä ne ylsivät ulos asti ja mietittiinkin jo, että jäädäänkö edes odottamaan. Päätettiin kuitenkin jäädä, sillä tuollaiseen näyttelyyn ei mahda tilaisuutta kovinkaan usein tulla. 45minuuttia sitten kaikenkaikkiaan jonotettiin ja ehdittiin lipuunmyyntiin vain hetkeä ennenkuin se suljettiin.

 Lippuina oli Boarding Passit Titanicin kyytiin!

Näyttely oli kyllä todella hieno! Paikalle oli rakennettu jopa Titanicin kaltaisia tiloja, joissa sai ottaa kuvia, joten pitihän sitä sitten itsekin!

Kuva I-luokan hyttikäytävältä. Ihan kuin sitä olisi itse ollut Titanicissa!

Ja kaikki elokuvan nähneet varmaan tunnistavat tämän paikan! Titanicin on täytynyt kyllä olla todella vaikuttava laiva! Päätettiinkin poikaystäväni kanssa, että jos kyseistä laivaa koskaan saadaan rakennettua uudelleen, niin lähdemme sen kyytiin. Mutta ei neitsytmatkalle!

Näyttelyssä oli myös esillä Titanicista nostettuja esineitä ja tässä kuvassa on, mitäpä muutakaan, kuin hajuvesi pulloja ja niiden pari etikettiä. Miltähän sen ajan hajuvedet ovat tuoksuneet?

Syötiin pari kertaa hotellin ravintolassa, jossa oli kyllä todella hienoa ruokaa. Ehkä jopa hieman liian hienoa, sillä en oikein osannut päättää oliko se oikeasti hyvää vai vain erilaista. Ensimmäisellä kerralla ei tietenkään ollut edes kännykkää mukana, joten kuvia ei ole. Mutta toisella kerralla oli. Silloin otin nuudelikeiton, jossa oli rapuja, kalaa ja simpukoita. Olihan se näyttävä annos kyllä!

Jokatapauksessa reissu oli aivan ihana. Kylpylässä oli ihania höyrysaunoja, joissa olisin voinut istua vaikka koko illan! Reissu kyllä nostatti Tallinnan arvoa huomattavasti minun silmissäni. Olen jotenkin aina ajatellut, että kyseinen paikka on niin moneen kertaan koluttu ja nähty, mutta tällä kertaa tuli käytyä uusissa paikoissa ja kunnolla ostoksilla. Sitä katsoo taas Tallinnaa vähän uusin silmin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*