Header img

Roosa nauha päivä

14/10/2016

Tänään on Roosa nauha -päivä ja halusin tehdä sille ihan oman postauksensa.  Aihehan on mulle melko läheinen ihan ammatin puolesta.

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä ja myös Suomen yleisin syöpä. Joka kahdeksas nainen sairastuu rintasyöpään. Harjoittelussa olen päässyt hoitamaan rintasyöpiä sädehoidolla ja ylipäätään työssä tavannut paljon rintasyöpään ja muihinkin syöpiin sairastuneita henkilöitä. Olen jopa ollut mukana tutkimuksissa, joissa syöpä on todettu. On mulla tuttavapiirissäkin henkilöitä, jotka ovat sairastuneet syöpään.
 

Roosa nauha -kampanja on varmaan yksi tunnetuimmista syöpäkampanjoista. Joka vuosi pyrin jollain tavalla osallistumaan siihen. Yleensä olen ostanut jotain Roosa-nauha tuotteita ja tänä vuonna päätin ostaa ihan sen varsinaisen Roosa nauhan. Halusin myös tehdä teemaan sopivan meikin. Itse pidän siitä, että Roosa nauha päivä on se päivä, kun voi pukeutua pinkkiin ihan luvan kansa. Minähän toki pukeudun pinkkiin ilman tätä päivääkin.

Roosa nauha kampanjan keräämillä varoilla tuetaan syöpätutkimusta, neuvontapalveluita ja vertaistukea sekä edistetään syövän ennaltaehkäisyä.

Toivoisin, että jokainen tämän postauksen lukija tarkistaisi tänään rintansa. Tunnustele, löytyykö sieltä tiiviimpiä kohtia, kuhmuroita tai kyhmyjä ja katso peilistä, ettei ihossa ole vetäytymiä. Jos jotain erilaista havaitset, niin kannattaa se käydä tarkistuttamassa. Eihän se välttämättä ole mitään, mutta tarkistamisesta ei ainakaan mitään haittaa ole.

Hyvää Roosa nauha päivää! Tässä vielä mun tänään tekemä Roosa nauha -meikki!
Aiotko osallistua tai oletko osallistunut Roosa nauha -päivään?

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*