Header img

Luovutan.

07/06/2017
Luovuttaminen ei ole koskaan kuulunut mun käyttäytymiseen. Olen sitkeästi niin hyvässä kuin välillä huonossakin melkoisen sisukas aina yrittämään uudelleen. On sitä joskus useita tunteja taisteltu tietokoneongelmien kanssa, että ne on saatu ratkeamaan ja liian kauan oltu huonossa parisuhteessa, kun ”jospa se tästä vielä hyväksi muuttuu”.

Tällä kertaa tosin kolmen vuoden taistelun jälkeen on pakko antaa periksi. Pakko luovuttaa. Nimittäin aknelle.

Lopetin siis hormonalisen ehkäisyn n. 3 vuotta sitten ja jokunen kuukausi sen jälkeen alkoi iho-ongelmat. Alkuun se ei minua juuri haitannut, mutta siinä vaiheessa kun finnit alkoivat tulehtua ja olla todella kipeitä, joudun hakeutumaan lääkäriin. Voit lukea siitä enemmän tästä postauksesta.

Työpäivän jälkeen finnit alkavat näkyä meikin alta.

Ihon kunto on ollut melkoista vuoristorataa. Välillä iho on ollut pidempään kunnossa ja sitten taas mennyt huonompaan. Vielä vuosi sitten iho oli todella hyvin parantunut(postaus). Aknevoiteella sain kyllä aluksi ihon kuntoon, mutta aina se räjähti uudestaan. Kuten myös tänä keväänä. Ihan sellaisia superkipeitä finnejä mulle ei enää tullut, mutta tulehtuneita kyllä. Ja tänä keväänä sain tarpeekseni. Finnejä alkoi tulla myös dekolteelle ja hartioihin. Kasvoissa olevat vielä saa meikillä piiloon, mutta kesäkausi ja topit ei kuulosta kivalta, jos hartiat ovat punaisilla pilkuilla. Tällä hetkellä otsassa ja kulmakarvojen alueella on tulehtuneita finnejä. En vaan jaksanut enää, joten marssin terveydenhoitajan pakeille ja hankin taas e-pillerit.

Olo on luovuttanut, mutta toisaalta myös todella toiveikas ihon suhteen. Minua ei sinänsä haittaa syödä hormoneja, sillä olenhan niitä myös aikaisemmin käyttänyt vuosien ajan ja onhan niistä myös paljon hyötyä. Hieman kyllä sivuvaikutukset jännittää, mutta uskon kyllä että joku vaihtoehto löytyy, jos vaikka tämä Mercilon ei tärppää. Merkkinähän Mercilon on minulle tuttu, sillä ehdin käyttää sitä n. 7 vuotta, ennen kuin vaihdoin toiseen ehkäisyvalmisteeseen. Toivon todella kovasti, että näillä saadaan iho rauhoittumaan. Taistelu ei siis ihan vielä ole ohi, mutta hormonittomat vaihtoehdot on kyllä nyt kokeiltu. Ei vain toiminut mulla. Katsotaan siis muutaman kuukauden päästä taas, miltä iho näyttää.

Onko sulla ollut iho-ongelmia? Saitko ne ratkeamaan?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*