Header img

Iho-ongelmia – Akne

27/11/2015

Olen puhunut monesti blogissa aikaisemmin iho-ongelmistani. Jo viime vuonna yritin päästä lääkäriin aknen takia opiskelijaterveydenhuollon kautta. Vastaus tuolloin oli, ettei ole antaa aikoja, koska ne opiskelijat joilla on ongelmia jaksamisen kanssa, menevät minun edelleni. Minut ohjattiin soittamaan oman alueeni terveyskeskukseen ja niin myös tein. Sieltä vastaus oli, ettei ole antaa aikoja, koska vaiva ei ole akuutti. Olin todella turhautunut. Päätin odottaa kevään muuttoa Joensuuhun ja hakeutua täällä sitten lääkärille.

Tilanne elokuussa 2014

Keväällä kuitenkin iho parani jonkin verran ja en tullut soittaneeksi. Kokeilin erilaisia tuotteita ja hoitorutiineja, joilla toivon saavani apua iho-ongelmiin, mutta mistään ei kuitenkaan ollut merkittävää apua. Ongelma on kuitenkin mitä todennäköisimmin hormoneista johtuva, jolloin periaatteessa mitkään ihon kautta tehtävät hoidot eivät auta. Tänä syksynä iho sitten alkoi ärsyyntymään pahasti ja finnit tulehtua. Aloin olla pulassa, kun mikään ei tuntunut auttavan. Outoa muuten, että kasvojen oikea puoli on pysynyt melko hyvänäkin, eikä ole läheskään niin tulehtunut kuin vasen. Aamulla iho oli yleensä parempi, mutta illasta ärtynyt ja KIPEÄ! En tiennyt, että finnit voi oikeasti olla niin kipeitä kuin nämä ovat olleet. Ja kun viimeisenä oljenkortena pitämäni basiron sisälsi akrylaatteja, ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin soittaa terveyskeskukseen. Varauduin jo henkisesti siihen, ettei aikoja varmaan tännekään saa.

Tilanne tällä hetkellä

Sen sijaan sain ajan heti seuraavalle viikolle. Olin äimistynyt. Sain ihan oikeasti lääkäriajan iho-ongelmieni takia. Kävin sitten lääkärin vastaanotolla, joka tutki ihoa ja totesi minulla komedoaknen. Mietittiin eri hoitovaihtoehtoja ja lähdettiin nyt sitten ensimmäisenä kokeilemaan acnatac nimistä voidetta. Voide on kyllä melkoista myrkkyä, mutta lääkäri oli kyllä hyvin positiivisen oloinen ja uskoi kyllä että tällä saadaan akne kuriin. Ja jos ei saada, niin sitten täytyy miettiä jotain hormonaalista ehkäisyä. Kokeillaa nyt kuitenkin ensin tätä.

Jännää, että kasvojen oikea puoli on huomattavasi rauhallisempi kuin vasen.

Olen itse aika toiveikas voiteen suhteen, jos vain iho kestää sen. Voide on itseasiassa geelimäistä, joten se on helppo levittää kasvoille. Sen verran on herkkä tuo iho että voiteen käyttökin pitää aloittaa pikkuhiljaa. Ainakin nyt kaksi ensimmäistä kertaa iho on kestänyt hyvin. Ei ole ollut mitään punoitusta tai ärsytystä. Jos iho ei sitten tätä kuitenkaan kestä, niin sitten lienee vain pakko luovuttaa ja ottaa käyttöön taas hormonalinen ehkäisy. Mutta viimeiseen asti nyt kyllä yritän pärjätä tällä.

Koitan pitää teidän ajantasalla iho-ongelmien suhteen! Pidetään nyt kaikki peukut pystyssä, että saataisiin tämä akne kuriin! Minun iho on vaan niin ongelmallinen, kun se on kuiva, herkkä ja nyt siinä on vielä akne.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*