Header img

Luonnonkosmetiikkalauantai: Pandhy’s mineraalimeikit

21/11/2015

Hups. Luonnonkosmetiikkalauantai taisikin viime viikkoina jäädä kokonaan julkaisematta, joten tällä kertaa taas päästää luonnonkosmetiikan pariin. Luonnonkosmetiikkalauantaina julkaisen blogissani kirjoituksen jostain mielenkiintoisesta tai hyväksi havaitusta luonnonkosmetiikkatuotteesta. Tänään esittelyssä messuilta bongaamani Pandhy’s mineraalimeikit. Näistä meikeistä olen aika innoissani!

Pandhy’s mineraalimeikit kiinnostivat kovasti, sillä ne ovat täysin vain ja ainoastaan puhtaita mineraaleja. Näihin ei ole lisätty mitään täyteaineita, kuten talkkia tai vismuttioksikloridia. Mineraalit estävät bakteerien kasvua, sillä niissä ei ole mitään mikä auttaisi bakteereja elämään niiden pinnalla. Siksi ne säilyy pitkään ja samalla myös rauhoittavat ärtynyttä ihoa. Tästä syystä nämä ovatkin omiaan minun akneiholleni.

Ja koska meikit ovat puhtaista mineraaleista tehty, niin ne ovat myös äärimmäisen pigmenttisiä. Itsehän olen sitä mieltä että mitä enemmän pigmenttiä, niin sen parempi. Siksipä tykästyinkin kovasti Pandhy’s luomiväripigmentteihin. Luomiväreinä käytettävät mineraalijauheet kestävät siis pienen ikuisuuden, sillä todella pieni määrä riittää luomille levitettynä. Lisäksi värivalikoima on ilahduttavan laaja. Nesteeseen, kuten ruusuveteen sekoitettuna kaikista tuotteista saa nestemäisiä. Silloin luomivärijauheita voi käyttää myös rajausvärinä.

#74, #51m, #60, #67 ja #221

Meikkipohjaa olen nyt ehtinyt testaamana muutaman päivän. Sävynäni on keltapohjainen Kerrie, joka on ollut oikein hyvä minulle. Mineraalimeikkipohjassa ei ole vismuttioksikloridia, joka tekisi siitä kiiltävä, joten tässä ei ole sitä samaa kiiltofiilistä kuin monissa muissa mineraalimeikeissä. Erityisesti kun ihossa on näppylöitä, niin en kaipaa yhtään hohtoa korostamaan ihon epätasaisuutta. Lisäksi vismuttioksikloridi voi ilmeisesti aiheuttaa herkemmille reaktiota, joten siitä ei ole näissä tuotteissa pelkoa. Pohja pysyy mielestäni jauhemaiseksi pohjaksi hyvin kasvoilla, vaikka näin aknen peiton takia sitä olisikin hyvä lisätä päivän mittaan. Veikkaisin, että jos ihoni olisi paremmassa kunnossa, niin ei edes tarvitsisi lisätä myöhemmin.

Tein meikin käyttäen Pandhy’sin meikkejä. Luomilla on pigmentit sävyssä #74 ja #51m. Alarajauksen tein meikkikynällä, jonka sävynro on #2681 ja päällä vähän luomiväriä. Pigmentit levittyi kivasti, siitä huolimatta että väriä oli runsaasti. Pigmenteissä on mineraalimeikelle tyypillinen hohto, joka näyttää kivalta luomilla.

Poskipunana käytin sävyä Flush #213 ja poskipunien pigmenttikin oli käyttötarkoitukseen sopiva. Mikäli poskipunissa olisi yhtä paljon pigmenttiä kuin luomiväreissä, olisi niiden levittäminen hankalaa. Näissä on kuitenkin otettu huomioon se, ettei poskipunan kuulukaan olla niin voimakaspigmenttinen. Ja ai että miten ihana hempeän vaaleanpunainen tämä sävy onkin!

Vinkkinä muuten mineraalimeikkejä käyttäville. Mineraalimeikit ovat yleensä jauhemaisia ja ongelmaksi saattaa muodostua se, että mukana kuljettaessa purkista tulee liikaa tuotetta. Itse avatessa leikkaan auki vain osan rei’istä ja jätän osan vielä suojakalvon alle. Näin tuotetta ei tule liikaa, eikä sitä mene niin helposti hukkaan. Siinä vaiheessa sitten kun purkki alkaa tyhjentyä, voi tuon loppukalvon poistaa.

Pandhy’s meikkejä voi ostaa hoitoloista ympäri Suomen. Harmillisesti täällä Joensuussa ei vielä ole yhtään jälleenmyyjää, mutta toivottavasti vielä joskus on! Sen verran hyvästä tuottemerkistä on kyse! Lisätietoja voi käydä lukemassa Pandhy’s omilta sivuilta. Siellä mainitaan myös se, että meikit ovat eläinkokeettomia. Oliko sinulle ennestään tuttu merkki? Minulle tämä oli ainakin ihan uusi tuttavuus!

HUOM! Vielä tämä ilta aikaa osallistua Kubiss -tuotteiden arvontaan täällä!

Postauksen tuotteet saatu blogin kautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*