Header img

Lähilinssit

30/01/2014

Kerroinkin jo parissa aiemmassa postauksessa uusista lähilinsseistäni, jotka hankin kameraani. Minultahan löytyy siis Nikonin D5200 järjestelmäkamera, mutta sen perusputki 18-105mm on onneton lähikuvauksessa. Monet kerrat tuskailin kun yritin ottaa kuvaa kämmeneen tehdyistä swatcheista, mutta kamera ei vaan saanut tarkennettua millään käteeni, sillä etäisyys on liian lyhyt (Toisinsanoen mun käsi on liian lyhyt). Nettiä selatessa silmiin osui lähilinssit, eli Close-Up lensit joilla tarkennusetäisyyttä saa lyhennettyä. Lähilinssi on ikäänkuin suurennuslasi, joka laitetaan objektiiviin kiinni.

Tilasin linssejä kokonaisen setin digitarvike.fi verkkokaupasta. Kyseessä on siis Walimex Close-Up setti joka sisältää +1, +2, +4 ja +10 lähilinssit. Linssejä voi kiertää toistensa päälle, esim +2 ja +4 tekee yhdessä +6.

Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen tähän sarjaan. Ja tässä pari kuvaa demonstraationa:

Vasemmalla kuva otettu ilman lähilinssiä, ilman zoomausta, niin läheltä kuin pystyy ja rajaamatta. Oikealla +10 linssillä otettu, ilman zoomausta, rajaamatta. Linssit on aika tarkat tarkennusetäisyydestä, jota joutuu joskus vähän hakemaan, mutta sitten kun se löytyy niin kuvista tulee todella tarkkoja. Reunat toki sumentuvat kuvista hyvin läheltä kuvattuna, mutta tuo +4 linssi on ollut ihan ykkönen meikki- ja tuotekuvissa.

Tämä kuva on otettu +4 lähilinssillä zoomausta käyttäen. Lisäksi se on kuvauksen jälkeen rajattu.

Kuva Elviksen tassusta, otettu muistaakseni +4 linssin kanssa. Tässä näkyy hyvin tuo taustan sumeneminen.

Olen ollut kyseisiin linsseihin erittäin tyytyväinen ja ne on mielestäni hyvä vaihtoehto, jos ei halua ostaa uutta objektiiviä tai satsata isoja summia makrokuvien ottoon. Oliko sinulle lähilinssit ennestään tuttu juttu?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*