Header img

Huoliteltuna vaikka silmät ristissä.

29/10/2013

Ystäväni antoi minulle hyvän aiheen pohdinnalle. Hän kirjoitti blogini facebooksivuille näin: ”oon aina halunnu tietää niiden ihmisten salaisuuden jotka on aina niin laitettuja! Siis et miten siihen oppii että laittaa ittensä aina hyvännäköseks, vaikka menis viiteen aamulla töihin.”

Tähän ei varmasti ole yksiselitteistä vastausta. Mutta voisin kuvitella siihen liittyvän muutamia seikkoja. Veikkaisin että, jotkut nyt vaan herää ihan oikeasti niin paljon aikaisemmin, että ehtivät laittautua kunnolla. Tällaisilla ihmisillä on epäilemättä myös paljon viitseliäisyyttä, että ihan oikeasti nipistää yöunistaan/menee aikaisemmin nukkumaan, että voi herätä ajoissa laittautumaan.

Itse en todellakaan kuulu tällaisiin persooniin (enkä kyllä väitä, että olisin kovinkaan laitettukaan päivittäin). Minä nimittäin rakastan nukkumista ja yöuneni ovat minulle äärimmäisen tärkeät. Ne ovat oikeastaan jo osa sitä rutiinia, sillä iho pysyy parempana kun nukkuu yönsä kunnolla. Tiedättehän, kauneusunet!

 Jos haluaa hyödyntää aamusta jokaisen minuutin, niin on hyvä priorisoida meikkausrutiineja. Eli pistää asiat tärkeysjärjestykseen. Ensin tekee ne välttämättömimmät asiat ja sitten jos jää aikaa, voi tehdä extraa. Mulla viimeisenä järjestyksessä on aika varmastikin hiukset. Jos on kiire, niin en laita niitä. Harjaan ne ja that’s it. Käytän todella harvoin hiuslakkaa, siksipä tukka onkin yleensä laittamatta. Joskus saatan laittaa pelkkää ripsiväriä, mutta sillon ei varmaan voi sanoa laitetuksi, ainakaan minua. Jos hiukset haluaa laittaa nopeasti, niin lettikiharat on yksi suosikkikikka. Illalla tavallaan jo esivalmistelee, niin aamulla riittää että avaa letit, vähän aukoo niitä ja hiuslakkaa päälle.

Meikkauspiste ennen meikkausta

Kiiremeikkaukseeni kuuluu luomenpohjuste, 1 luomiväri, kulmien laitto, ripsiväri ja pohja(meikkivoide + puuteri). Pahimmassa hätätapauksessa en laita edes poskipunaa. Tällaiseen meikkiin menee n. 8min. Jos aikaa on enemmän, lisää silmiini rajaukset, sen jälkeen tulee vasta poskipuna ja sitten varjostukset. Tämän jälkeen jos jää aikaa, niin saatan laittaa toista luomiväriä ja alarajaukset. Huulikiilto tai huulirasva on laukussa ja sen voi lisätä vaikka bussissa, eli siihen ei mene aikaa.

Toinen millä meikkausta voi nopeuttaa on harjoittelu. Mitä luontevammin jokin asia sujuu, sen nopeammin sen voi tehdä. Silmien rajaus vienee eniten aikaa minulta, varsinkin bad liner dayna, jolloin rajaus tekisi mieli jättää kokonaan pois, kun olet jo kolmatta kertaa pyyhkimässä sitä samaa kohtaa. Mitä enemmän jotain rutiinia on harjoitellut, niin sen vähemmän se vie aikaa aamulla ja sehän tarkoittaa tietysti lisää unta palloon. Ja sitten se turha sähellys pois, jos on kiire ja rupeaa meikkaamaan kiireisillä liikkeillä, niin aikaa menee hutiloimiseen. Nopeammin saa hyvää jälkeä kun ei pidä liikaa kiirettä. Mieluummin rauhallisen varmasti kuin hutiloiden ja sitten joutuu korjaamaan, mutta tässä kannattaa ottaa huomioon myös seuraava vinkki.

Minuutteja saa vähennettyä aamusta myös siten, että jättää pois sen turhan sipistelyn. Ei kannata jäädä liian tarkkaan tekemään jotain rajausta tai kulmia, sillä KUKAAN ei oikeasti huomaa sitä millin eroa, minkä itse huomaa kun peiliin tuijottaa n. 5cm etäisyydeltä. Tuleeko nämä ihmiset, joita kohtaat päivän mittaan, koskaan niin lähelle katselemaan meikkijälkeäsi? Enpä usko. Joten pitää osata myös jättää se liiallinen sipistely ja kriittisyys pois. (Mulle tämä oli erittäin vaikeaa meikkikoulun jälkeen, kun oli niin kriittinen omaan jälkeensä)

Meikkauspiste meikkauksen jälkeen

 Ja sitten viimeisin vinkki, mikä ei missään nimessä ole se vähäpätöisin. IHONHOITO! Kun hoitaa ihonsa hyvin, on vähemmän meikattavaa tai virheitä korjattavata/peitettävänä. En nyt tiedä oliko nämä mitään salaisuuksia ja mitä muita ideoita pikalaittautumiseen onkaan.

Mikä on sinun salaisuutesi olla laitettuna, jopa silloin aamuviideltä töihin mennessä?

Ps. Järkkäri unohtui vanhempieni luokse, joten kännykkäkuvia tällä kertaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*