Header img

Ihokriisi

25/10/2013

Rupesin tuossa eilen pohdiskelemaan, että mitä ihmettä mun iholle on tapahtunut. Kasvoissa on hilseilevän kuivia länttejä, mutta myös finnejä. Mitä ihmettä!? Otsa on täynnä pikkunäppyä, eli epäilisin että siihen on muodostumassa epäpuhtauksia. Kauhulla rupesin miettimään, että jospa iho onkin nyt reagoinut meikkivoiteen akrylaattiin ja tämä onkin allergiaa.

Konsultoin kahta kosmetologiystävääni. Molemmat oli sitä mieltä, että alkoholi nyt toistaiseksi pois (siis ihonhoidosta) ja kosteutusta kosteutusta. Lisäksi Diorin meikkivoide olisi hyvä nyt jättää hetkeksi pois ja kokeilla vaikka sitten uudestaan kun iho on saatu kuntoon. Ongelmat voi johtua vain siitä, että ilmojen muuttuessa iho on kuivunut ja iho yrittää nyt kompensoida sitä ylenmääräisellä talintuotannolla, mikä johtaa tietysti finneihin.

Kaivelinkin kaapista Make-up Storen Ginseng kasvonaamion, joka lupailee iholle puhdistusta ja kosteutusta. Kasvonaamio on siis jauhe, joka sekoitetaan veteen ja levitetään kasvoille. Toinen ystävistäni oli suositellut minulle Herbinan alkoholitonta ruusuvettä ja Herbinan kosteuttavaa kasvonaamiota ja kipaisin ne itselleni kaupasta.

Niinpä aloitin ihon pelastusoperaation kasvonaamiolla, jonka levitin kasvoille ja annoin vaikuttaa paketissa lukevan 10min ajan.

Naamio kasvoilla

 Naamio kuivui silmien ja suun ympäriltä, kun siinä oli hieman ohuemmin naamiota.Naamion poiston jälkeen sain huomata silmien ympärillä menevät punaiset rinkulat, jotka olivat kuivuneen kasvonaamion jäljiltä. Ja nuo punaisetn rinkulat näyttivät ihan siltä kuin minulla olisi ollut jättimäiset silmäpussit. O-ou! Toivon syvästi, että iho tasoittuisi aamuun mennessä, sillä kouluun olisi hieman ikävää mennä rinkulat silmän ympärillä.

Putsasin sitten kasvot ruusuvedellä eikä se edes kirvellyt, kuten kaverini oli sanonut sen hänellä joskus niin tekevän. Ja sen jälkeen levitin kasvoille Herbinan kosteuttavan kasvonaamion. Katselin itseäni peilistä hieman tuskastuneena sillä iho oli tottakai aika laikukas tälläisten toimenpiteiden jälkeen. Puhdistin sitten kosteuttavan naamion ja laitoin päälle Shiseidon voidetta. Tähän mennessä rinkulat eivät olleet kadonneet, joten laitoin vielä silmien alle Aqualan Duoa, että sinne menisi vähän enemmän kosteutusta.

Ikäväkseni sain huomata seuraavat asiat:
1. Herbina on uudistanut kyseisten tuotteiden sisältöä
2.Herbinan Alkoholiton kasvovesi sisältää Benzyl Alcoholia
3. Herbinan kosteuttava kasvonaamio sisältää Cetearyl Alcoholia
4. Aqualan Duo sisältää Cetyl Alcoholia. Tosin INCI haku kertoo, ettei tämä ärsytä ihoa.

”Alkoholiton” ruusuvesi.

Kasvonaamion INCI lista

Jokatapauksessa iho oli onneksi aamulla jo parempi ja rinkulat olivat kadonneet. Tietenkään yhdessä illassa ei saa ihmeitä aikaan, mutta ainakin iho tuntui paremmalta ja pehmeämmältä. Laitoin Bare Mineralsin meikkivoidetta, kun Dior on nyt kiellettyjen listalla. Edelleen on kuivia alueita ihossa, mutta yritän saada ne nyt tehokosteutettua pois ja tänään kuorin vielä ihon niin saan kuolleen ihosolukon pois. Toivotaan että tämä nyt kuntoutuisi, en vielä millään haluaisi luopua Diorin meikkivoiteesta (kun sitä nyt on vielä yli puoli pulloa jäljellä) mutta tiedostan että uutta on ruvettava etsimään, sillä enää en uutta putelia tuota osta.

Mikä on sinun suosikkimeikkivoiteesi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*