Header img

Maria Glow testaa: 5 Luonnonkosmetiikan deodoranttia

13/04/2018

Mulla on ollut nyt pitkään jatkunut projekti, jossa testaan viittä eri luonnonkosmetiikan deodoranttia. Kaikkia on nyt testattu jo pidemmän aikaa ja jokainen deodorantti on testattu normaalina työpäivänä sekä työpäivän ja ratsastustunnin yhdistelmällä. Deodorantit onkin olleet aika kovassa testissä ja nyt päästään katsomaan miten ne pärjäsivät!

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa tai Instagramissa! ♥

Olen aikaisemmin tykännyt käyttää Rexonan stick deodorantteja, mutta luonnonkosmetiikan deodorantit on aina kiinnostaneet. Mulla on kuitenkin ollut niistä vähän sellainen käsitys, etteivät ne oikein toimi, mutta tämän testin myötä sain kyllä haudata typerän ja yleistävät ajatukseni, sillä kyllähän nämä myös toimii! Itsehän en hikoile kovinkaan paljoa arjessa ja toisinaan vapaapäivinä unohdan deodorantin kokonaan, enkä silti haise loppupäivästä. Urheillessa kuitenkin hikoilen ja silloin myös hien hajun huomaa, jos deodoranttia ei ole. Hikoilu on kuitenkin myös hyvin yksilöllinen asia. Toiset hikoilevat enemmän kuin toiset ja toisilla hiki haisee enemmän kuin toisilla.

Postaus sisältää mainoslinkkejä. *-merkityt tuotteet saatu blogiin testattavaksi.

Ben & Anna Pink Grapefruit Natural Soda Deodorant

Ostin tämän I love me -messuilta, juurikin tätä postausta ajatellen. Minua houkutti kovasti se, että deodorantti esiteltiin pitävän myös kosteuden pois kainaloista. Lisäksi stick -muoto innosti, koska stickiä olen aikaisemminkin käyttänyt. Pisteet siis helppokäyttöisyydestä. Stick levittyy hyvin kainaloihin, vaikka tuntuukin aavistuksen kovalta. Tuoksu on todella miellyttävä ja tykkään siitä kovasti. Paras tuoksu testatuista deodoranteista!

Työpäivän testissä piti kosteuden hyvin poissa, joten toimi ihan yllättävän hyvin. En olisi luonnonkosmetiikkadödöltä osannut odottaa kuivia kainaloita. Illalla kuitenkin huomasin kainaloiden haisevan. En ole varma, haisiko ne välttämättä minun nenääni edemmäs, mutta itse kyllä huomasin hajun ja se oli yllättävän pistävä. Olisiko hiki pakkautunut voiteen alle päivän mittaan? Vaikea sanoa. Ratsastustunnin sisältävästä päivästä dödö ei selvinnyt. Kainaloissa oli kosteutta ja haju samanmoinen kuin työpäivänkin jälkeen. Deodoranttia pitäisi kuitenkin kuulemma käyttää 2 viikkoa, jotta sen teho näkyisin kunnolla, mutta en pysty kahta viikkoa olemaan sen hajun kanssa. Harkitaan tämän uudelleen testausta kesälomalla. Testaamatta on vielä, jos alle laittaa tuoksun poistavaa dödöä ja päälle tätä, niin saisiko sillä pidettyä sekä kosteuden että hajun poissa.

Hinta 13,95€, Hyvinvoinnin tavaratalo
Tulos: 3/5

Benecos Deo Spray Aloe Vera*

Sain suihkeen testiin ja suihkemuotoon olinkin jo tottunut Signe Seebidin dödöä testatessa. Deodorantin tuoksu on ihanan raikas ja hieman sitrusmainen. Suihkepullo on kätevä, mutta suihku voisi olla aavistuksen hienojakoisempaa. Silti helppo käyttää ja kuivuu nopeasti. Ei pidä kosteutta, koska on vain hien hajua poistava deodorantti.

Työpäivän testissä toimi oikein hyvin ja piti hien hajun poissa iltaan asti. Hyvä arkideodorantti! Ratsastustuntitestistä ei kuitenkaan selvinnyt, vaan hien haju puski aavistuksen läpi ratsastustunnin jälkeen. Haju ei kylläkään ollut niin voimakas, kuin ilman deodoranttia, mutta silti hyvin havaittavissa. Arkidödönä kuitenkin toimiva ja on ollut mulla edelleen käytössä niin päivinä, kun ei ole ratsastustuntia.

Hinta 7,99€, NHS:n verkkokauppa
Tulos: 4/5

Lavera Invisible 24h deodorant*

Ainut roll-on luonnonkosmetiikkadeodorantti jota olen testannut. Pehmeä ja hyvin mieto tuoksu. Käytettävyys oli oikein hyvä perinteisen roll-on systeemin ansiosta. Ei tahraa vaatteita ja kuivui hyvin levityksen jälkeen. Ei pidä kosteutta, koska on vain hien hajua poistava deodorantti.

Työpäivän testistä tämä deodorantti suoriutui puhtain paperin. Piti hien hajun poissa iltaan asti. Ratsastustunnin rankempi hikoilu kuitenkin koitui kohtaloksi, mutta siinäkin Benecosin tapaan hien haju ei ollut aivan niin voimakas kuin ilman deodoranttia. Tämäkin sopii hyvin arkideodorantiksi, jota olen myöskin käyttänyt niinä päivinä kun rankempaa hikoilua ei ole tiedossa. Tahraamattomuudesta plussaa.

Hinta 11,48€, NHS:n verkkokauppa
Tulos 4/5

Signe Seebid Kristallideodorantti Laventeli*

Deodoranteista se, jota testasin ensimmäisenä ja joka sai minut testaamaan myös muita. Näppärä suihkemuoto ja sopivan hienojakoinen suihke. Tuoksuna laventeli ei ole ehkä mun suosikki, mutta tuoksu häipyy aika nopeasti suihkauksen jälkeen, joten ei haittaa ollenkaan. Hämmentävän riittoisa purkki, vaikka itse olen käyttänyt kaksi suihkausta molempiin kainaloihin. Loppua ei näy. Ei pidä kosteutta, koska on vain hien hajua poistava deodorantti.

Työpäivän testistä kirkkaasti läpi. Ei haissut hiki edes rankemman työpäivän jälkeen. Ratsastustuntitestissä myöskin täydet pisteet. Raskaampikaan hikoilu ei saanut aikaan hien hajua, vaikka kosteutta olikin reilusti kainaloissa. Luotettavin luonnonkosmetiikan deodorantti, jota minä olen testannut. Ja siksi esiintyi myös talven suosikeissa. Tekee sen mitä lupaa, eli pitää hajun poissa ja tekee sen myös todella hyvin.

Hinta 15€, Bona Valeren verkkokaupassa
Tulos 5/5

We Love the planet so sensitive deodorant*

Peltipurkkiin pakattu voidemainen deodorantti, joka levitetään kainaloihin sormin. Suunniteltu erityisesti herkkäihoisille. Hyvin miellyttävä mieto tuoksu, jota ei juurikaan huomaa. Deodorantissa tökkii kuitenkin pahasti tuo sormilla levitettävyys. Jostain syystä en pidä siitä, että sormin hieron voidetta kainaloihini. Ei vaan ole mun juttu.

En tiedä johtuiko siitä, etten sitten oikein saanut tätä levitettyä kunnolla, mutta jo työpäivän jälkeen havaitsin hien hajun kainaloissani. Se ei ollut kuitenkaan mikään voimakas ja luultavasti ei haissut edes minun nenääni kauemmas. Sanomattakin on kuitenkin selvää, ettei selvinnyt mitenkään ratsastustunnin hikoilusta. Sinänsä ei minua hirveästi harmita, koska tiedän, ettei tuotetta tule muutenkaan käytettyä tuon käytettävyyden takia. Ehkä jos olisi stick -muodossa, niin voisi kokeilla uudelleen.

Hinta: 15,95€, Hyvinvoinnin tavaratalo
Tulos 1/5

Yhteenvetona siis oma suosikkini oli ehdottomasti Signe Seebidin kristallideodorantti. Hyvänä kakkosena tuli Benecos sekä Lavera. Ben&Anna deodoranttia aion vielä testata sitten pidemmän yhtäjaksoisen jakson lomalla, koska pidin kuitenkin siitä, että se piti kosteuden poissa. Yllätyin siitä, miten hyviä deodorantteja luonnonkosmetiikastakin löytyy.

Onko sulla kokemuksia luonnonkosmetiikan deodoranteista? Toimiiko sulla joku deodorantti, mikä mulla ei toiminut?

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa tai Instagramissa! ♥

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*