Header img

Viimein eroon aknesta?

14/10/2017

Monet tietävätkin, että olen kärsinyt aknesta jo yli kolme vuotta. Kaikkihan alkoi siitä, kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn ja hormonien epätasapaino sai aknen puhkeamaan. Tuon reilun kolmen vuoden aikana olen kokeillut aknen hoitoon vaikka mitä. Olen ollut maidottomalla ruokavaliolla, olen käynyt kasvohoidoissa, olen hoitanut kasvojen ihoa, putsannut sitä, olen karsinut ihonhoidon minimiin, olen kokeillut meikkivoiteettomuutta ja niin edelleen. Alkukeväällä mulle sitten riitti ja aloitin hormonaalisen ehkäisyn uudelleen. Jo ensimmäisen kuukauden jälkeen ihossa alkoi näkyä paranemisen merkkejä, mistä olin tietysti riemuissani. Valitettavasti silloiset e-pillerit aiheuttivat muita sietämättömiä sivuoireita, joten merkkiä oli vaihdettava.

Kurkkaa kaikki akne aiheiset postaukset tästä!

Olen nyt syönyt toista pillerimerkkiä kohta kolme kuukautta ja akne puhkesi uudestaan. Voitte siis kuvitella, että alan olla aika kypsä näihin iho-ongelmiin ja siihen, kun mikään ei auta. Päätin, että nyt saa riittää ja varasin ajan ihotautilääkärille. Lääkäri oli aivan ihana ja ehdottikin, että aloittaisin Isotretinoin kuurin. Isotretinoin on monelle tuttu, sillä sitä on aikaisemmin myyty nimellä Roaccutan. Pakko myöntää, että aavistuksen jännittää tämä kuurin aloittaminen.

Roaccutanista löytyy netistä todella paljon kokemuksia ja itse olen pääasiassa kuullut sen tehneen vain hyvää. Lääkehän on aika raju, sillä se rasittaa maksaa ja aiheuttaa ihon ja limakalvojen voimakasta kuivumista. Verikokeilla siis seurataan kehon tilaa kuurin aikana ja kuuri voi kestää useita kuukausia. Mulle määrättiin nyt alkuun kahden kuukauden kuuri ja sitten katsotaan onko tarvetta jatkaa. Kuukauden päästä on verikokeissa käynti ja jos siellä on kaikki hyvin, niin kuuria voidaan jatkaa. Raskaaksi ei saa vahingossakaan tulla, sillä lääke aiheuttaa sikiövauritoita. E-pillereiden käyttö siis jatkuu normaalisti edelleen. Kuurin aikana tulee myös välttää alkoholia, a-vitamiineja, tiettyjä antibiootteja sekä aurinkoa. Ainakaan auringon välttelystä ei tule ongelmaa ja alkoholiakaan en juuri kuluta.

Ensimmäisen viikon aikana näistä on muodostunut tärkeitä tuotteita!

Pyrinkin tekemään tänne blogin puolelle nyt kuukauden välein raporttia siitä, miten kuurin kanssa on edennyt ja millaisia sivuoireita siitä on ilmennyt. Vaikka sivuvaikutukset hieman pelottaakin, niin samalla olen todella toiveikas tämän suhteen. Niin monille on ollut apua Isotretinoin kuurista, että toivon kuuluvani samaan ryhmään. Ehkä nyt viimein pääsen aknesta kokonaan eroon.

Tässä olisi nyt lähtötilanne hoidon alkaessa:

Akne kuurin aloituspäivänä 6.10.

Tätä kuvaa ottaessa mietin, että toivottavasti tämä on nyt sitten viimeinen aknekuva.

Jos sinulla tulee jotain kysyttävää tuosta lääkkeestä, sen vaikutuksista tai aknen hoidosta, niin laita kommenttikenttään. Vastailen niihin sitten parhaani mukaan tulevissa postauksissa.

Jos sulla taas on kokemusta Isotretinoin kuurista, niin mielelläni kuulen kokemuksia siitä sekä vinkkejä kuurin aikaiseen ihonhoitoon!

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa tai Instagramissa! ♥

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*