Header img

Turhautumista voideostoksilla

13/08/2013

Nyt on semmoinen olo, että voisin hävittää kaikki noi mun allergiat jonnekin. Tympäsee.

Sain paikalliseen Sokokseen 45% alennuskupongin ja ajattelin että voisinkin ostaa sillä jonkun hieman kalliimman kasvovoiteen. Muistin yhden Phytomerin voiteen, jota olin joskus aikaisemmin kokeillut ja kävin sen ohikulkumatkalla varaamassa, että voisin sen tänään kupongin kanssa noutaa. Ennen lähtöä kirjoitin paperille minua allergisoivat aineet, jotta on sitten helppo tarkistaa ettei voiteessa ole mitään niistä. Olin kyllä jo eilen vilkaissut INCI-listaa (eli ainesosaluetteloa), enkä äkkiseltään löytänyt siitä mitään.

Listasin;
-Akrylaatit
-Chlorhexidine digluconate (Kloorihexidiini mm. suunhoitoaineissa, meikkivoiteissa, silmänypärystuotteissa)
-Nickel sulfate (Nikkeli, koruissa ym)
-Cobalt chloride (Koboltti, mm. metalleissa tai joissain luomiväreissä)
-Bacitracin (Basitrasiini, mm. Paikallihoitolääkkeissä käytettävä antibiootti)
-Neomycin Sulfate (Neomysiini mm, Eri lääkkeissä)
-Methyldibromo Glutaronitrile, Dibromodicyanobutane (Mm. liimoissa käytettävä aine)

Vaan kuinkas kävikään.
Tuossa kyseisessä Phytomerin  Douceur Marine voiteessa löytyy INCI-listasta Chlorhexidine digluconate, eli kloorihexidiini. Voide jäi siis sinne ja ruvettiin sitten myyjän kanssa etsimään sopivaa voidetta.

Ensimmäisenä Lancomen Hydra Zen. Tätä voidetta käytin parikin purkkia ennen meikkikouluun menemistä! Mutta INCI-lista kertoi totuuden: Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer. Se siitä sitten. Etsinnän jatkuessa mm. Biothermin, Diorin ja jopa Cliniquen voiteista löytyi akrylaatteja. Kiitos ei. Ja siis vaikka aiemmin olenkin tuota Hydra Zeniä käyttänyt, niin nyt kun olen altistunut akrylaateille, niin herkemmin voi tulla tuollaisistakin tuotteista allergiaa. Varsinkin päivittäin käytettynä.

Näyteet. DrHauscka jäi vähän epätarkaksi.

Siinä purkkeja tutkaillessa sain näytteet seuraavista voiteista, joista ei löytynyt mitään tiettävästi minua allergisoivaa (Tieto lisää tuskaa, todellakin):

-Estee Lauder Vérité Cream
-Dr. Hauschka Melissa Day Cream
-Malu Wilz Sensitive skin Cream
-Shiseido Day Moisturizer

Näillä siis mennään. Pitää kokeilla ja tutkailla onko noista joku sellainen mikä tuntuisi hyvältä. Kuponki menee vanhaksi sunnuntaina, joten taidanpa sitten ostaa sillä jonkun kivan luomivärpaletin ja ostaa voiteen sitten normaalihintaan. Saapahan ainakin rauhassa kokeilla.

Eilen onneksi löysin myös kivoja alelöytöjä, joista kerron pian lisää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*