Header img

Käytössä tällä hetkellä: Ihonhoito + hiukset

03/08/2013

Hiuksienhoidon kanssa olen kokeillut vaikka mitä. Minulla on pitkät hiukset ja vaikka yksi hius onkin melkoisen ohut, niin niitä on paljon. Lisäksi hiukseni ovat piikkisuorat ja lasimaiset, eli melko sileät. Vaalennus kuitenkin rasittaa jonkun verran hiuksiani, mutta koska ne ovat lasimaiset, niin ne myös kestävät melko hyvin käsittelyä. Todella harvoin kuivatan hiuksiani hiustenkuivaajalla, yleensä annan niiden kuivua luonnollisesti. Ongelmana yleensä onkin liian hoitavat tuotteet, jotka latistavat hiuksia ja saavat ne rasvoittumaan helposti. Lisäksi jos tuote taas ei hoida tarpeeksi niin hiukset menee ihan purkaksi ja pörröiseksi.

TIGI Urban anti-dotes damage level 1, Goldwell Blondes & higlights, Agualan L, L’Occitane Shower oil

Shampoona minulla on tällä hetkellä TIGIn BedHeadin Urban anti-dotes sarjan 1 levelin shampoo. Shampoo on siis tuon sarjan vähiten korjaava (vai miten sen voisi paremmin sanoa?) Aikaisemmin käytin kosteuttavaa 2 levelin shampoota, mutta se oli oikeastaan hieman liian hoitava ja aiheutti nopeaa rasvoittumista hiuksiini.

Hoitoaineena käytän kampaajani suosittelemaa Goldwellin Dualsenses Blondes&Highlights hoitoainetta, joka on väriltään violettia. Hoitoaine siis poistaa keltaisuutta, mutta ei tee kuitenkaan hiuksista harmaita. Minulla on myös saman sarjan shampoo olemassa, jos välillä tuntuu että keltaisuutta on liikaa. Olenkin siitä hieman hankala, sillä en halua harmaita/platinavaaleita hiuksia vaan haluan hiuksen olevan kullanvaaleat, mutta ei kuitenkaan keltaiset. Tuolla hoitoaineella olen saanut pidettyä sävyn juuri sellaisena, mistä tykkään.

Pitihän kuvaan survoa tottakai myös peruvoide Aqualan L, jota käytän lähes päivittäin pitämään kuivan ihoni aisoissa. Tulen vaihtamaan Aqualanin uuteen Aqualan Duoon, sillä allergiatestien yhteydessä sain siihen reseptin. Duo on miltei samanlainen kuin Aqualan L, mutta sisältää 20% glyserolia, mikä on kuivalle iholle hyväksi. Talvi tekee tuloaan ja se tarkoittaa ihon ahkerampaa rasvausta.

Suihkugeelin virkaa hoitaa L’Occitanen suihkuöljy. Poikkeuksetta kaikki suihkugeelit kuivattavat ihoni ikävän kiristäväksi. Suihkuöljyn kanssa tätä ongelmaa ei ole ja öljy tekee ihosta mukavan pehmeän. Tuoksukin tuossa on miellyttävä ainakin verrattuna aikaisemmin käytössä olleeseen Nivean suihkuöljyyn.

Kasvojenhoito

Kasvojenhoidon kanssa olen kamppaillut lähes aina. Kuiva sekaiho on melkoisen ongelmallinen pitää hyvänä. Ei saa olla liian rasvaisia tuotteita, ettei tule finnejä, eikä saa olla liian kuivattavia tuotteita, ettei iho hilseile. Siinäpä sitten yritetään löytää tasapaino. Kuivuus on kuitenkin suurempi ongelma, sillä useamman kerran minulle on ilmestynyt ohimon alapuolelle pienen pieniä punaisia pisteitä, jotka johtuvat juurikin ihon kuivuudesta. Joskus ne jopa kutisivat ikävästi ja eivät todellakaan näyttäneet hyvältä.

Rimmel Gentle eye makeup remover, Simple moisturising facial wash, Clinique clarifying lotion 1, Thalgo relaxing cream

Kasvojenhoitoon minulla onkin tullut jo ihan hyvä rutiini. Ensin putsaan silmämeikit silmämeikin poistoaineella. Tällä hetkellä käytössä on Rimmelin Gentle eye make up remover. Väittää poistavansa myös vedenkestävän, mutta ei se kyllä tällä mitenkään kätevästi lähde. Minä tosin aika harvoin käytän vedenkestävää ripsiväriä, joten ihan toimiva normimeikkiin. Ehkä kuitenkin ensi kerralla ostan taas vedenkestävälle meikille tarkoitettua, sillä niillä lähtee meikit helpoisti ilmaan minkäänlaista hankaamista.

Kasvot pesen sitten Simplen Kind to skin moisturising kasvojen puhdistusaineella. Poistaa meikin ja rasvan kasvoilta, mutta ei tee kiristävää tunnetta pesun jälkeen. Ei siis kuivata ihoa ollenkaan. Hajusteeton ja ihan huippu tuote.

Pesun jälkeen pyyhkäisen kasvot yleensä vielä Cliniquen miedolla kasvovedellä. Kasvovesi on siis tason 1 eli kuivalle iholle tarkoitettu. Ihan joka kerta en ole kasvovettä käyttänyt, sillä joskus tuntuu että se kuivattaa jopa hieman liikaa ihoa.

Lopuksi onkin sitten kasvovoiteen vuoro ja tällä hetkellä käytössä on Thalgon relaxing cream (ammattikoko), jonka tilasin entisessä työpaikassa ollessani. Voide on sopivan kosteuttava ja rauhoittaa ihoa. Tuoksu on ihanan raikas ja voide imeytyy nopeasti. Käytän samaa voidetta aamuin-illoin, vaikka muistaakseni tuo on enemmän tarkoitettu yövoiteeksi. Pakko siis nyt häpeällisesti myöntää, että tällä hetkellä minulla ei ole silmänympärysvoidetta käytössä. Pitäisi kyllä hankkia, sillä muuten talvella on tiedossa taas miliumeja.

Sellaiset tuotteet on tällä hetkellä käytössä. Onko teillä kokemuksia näistä tuotteista?

ps.  Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*