Header img

Toisenlainen ihokriisi

21/02/2014

Varoitus: Kuvissa näytetään kaikkea muuta kuin sileää ja täydellistä ihoa!
Minua on jo pidemmän aikaa ahdistanut otsassa olevien pikkufinnien määrä, mutta tällä viikolla se suorastaan räjähti. Mullahan on normaalisti hyvin kuiva iho, eikä finnejä yleensä pääse syntymään paria enempää kerralla. Tällä kertaa otsassa oli iso rykelmä punaisia, ärtyneitä finnejä ja vieläpä aika isoja sellaisia. Kuivaihoisena, en oikein tiennyt mitä tehdä, joten käännyin blogikollegojen puoleen ja esitin ongelmani kuvan kera:

Kosmetologiystäväni oli sitä mieltä, että tämä voi hyvinkin johtua vielä 4 viikon takaisesta timanttikuorinnasta, sillä ihon uusiutuminen kestää juurikin sen 4 viikkoa. Toivon todella että tämä olisi nyt jotain loppuhuipennusta ja iho olisi tämän jälkeen entistä parempi. Tosin pahempaa voi olla vielä luvassa hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen.

Cosmetic Land -blogia pitävä Catarina antoi hyviä vinkkejä, joista yksi oli laittaa hunajaa kasvoille, sillä se kuulemma tappaa bakteereja. Koska hunajaa sattui löytymään kaapista, niin tottakai sitä piti heti käydä sivelemässä iholle, koska halusin jotain apua ja heti! Lisäksi Oot meikannut! -blogin Anna vinkkasi Tea tree öljyn käytöstä. Ajattelinkin käydä tuota Tea tree öljyä hakemassa, jos iho ei rupea rauhoittumaan.

Hunajanaamion ja suihkussa käynnin jälkeen laitoin vielä pahimpien finnien päälle Lumenen Natural Code täsmähoitotuotetta, joka on ilmeisesti näytekokoinen ja ollut minulla pitkään. (Toisinsanoen en ole varma saako tätä enää mistään kaupasta ja jos saa, niin onko se minkä näköisessä putelissa) Olen käyttänyt tätä aina yksittäisten finnien päälle tai jos olen tuntenut, että selainen on tulossa ja yleensä se on lähtenyt todella nopeasti pois.

Annoin ihon vielä vähän aikaa olla ja arvatkaapa miltä se sitten näytti. No tältä:

Olin todella yllättynyt. Punoitus oli rauhoittunut todella paljon ja muutenkin iho ei enää näyttänyt niin pahalta. Tämä herätti toivon, että ehkä tästä vielä selvitään. Olen myös tehnyt muita varotoimia, joilla yritän estää otsan epäpuhtauksia ja listasin tähän muutamia myös teille luettavaksi, jos kärsitte ihon epäpuhtauksista.

-Vaihda tyynyliina.
-Pese siveltimet (Tämä olisi muutenkin hyvä tehdä vähintään kerran viikkoon, jos käytät niitä vain omille kasvoillesi. Mielellään toki joka käytön jälkeen)
-Vaihta/Pese pipo. Jos koko talven käyttää samaa pipoa niin se kyllä varmasti kerää mukavasti itseensä meikkiä ja kaikkea muita epäpuhtauksia.
-Älä näplää finnejä. (Mulle ehkä se pahin synti, sillä kun ne on tuollalailla koholla ihosta niin niitä tulee sitten näpellettyä, kosketeltua, puristeltua ja revittyä. Ja siinäpä onkin sitten pöpöille suora kanava ihoon)
-Älä urheile meikit naamassa (puhtaat mineraalimeikit ei vissiin haittaa kuitenkaan). Hikoilu yhdistettynä meikkiin on melko varmasti epäpuhdas ihohuokonen.
-Kosteuta! Niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Finneistä huolimatta ihoa tulee kosteuttaa, sillä kuivuus saa ihon työntämään rasvaa vain entistä enemmän.

Siinäpä joitakin pieni vinkkejä. Aamulla iho oli aikalailla samassa tilanteessa kuin ennen nukkumaanmenoa. Ainakaan finnejä ei ollut tullut lisää! Toivon, että tilanne lähtee tästä rauhoittumaan, mutta nähtäväksi jää. Tuleeko sinulle mieleen jotain vinkkejä epäpuhtaan ihon hoitoon?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*