Header img

Niityllä Virossa

07/09/2018

Viime viikon lomareissuun sisältyi myös lauantaina vierailun Viroon ja Nurmen luonnonkosmetiikkatehtaalle. Tehdas on tässä yhteydessä aika iso ilmaisu, sillä tuotteet tehdään käsityönä pienellä henkilöstöllä. Nurme on virolainen luonnonkosmetiikkamerkki, joka on saanut inspiraationsa nimensä mukaan niitystä. Nurme on siis viroa ja tarkoittaa niittyä. Nurmen tilat on rakennettu vanhaan navettaan idylliseen maalaismaisemaan. Ympärillä oli peltoa ja tilan vieressä nimensä mukaisesti pieni niitty. Ihana paikka, jossa on varmasti mukavaa työskennellä. Matkan tarjosi NHS – Nordic Health Systems, joka myös maahantuo Nurmen kosmetiikkaa Suomeen.

Nurmen valikoimassa on myös soijavahasta valmistettuja tuoksukynttilöitä.

Nurmen perustaja Marit kertoi meille ensin ideologiastaan ja tuotteissa käytetyistä raaka-aineista. Nurme on saanut alkunsa Maritin lahjaksi valmistamista saippuoista, joihin ystävät olivat sitten ihastuneet niin kovasti, että pyysivät saada lisää. Marit innostui saippuoiden valmistamisesta ja tällä hetkellä Nurmen valikoimiin kuuluu saippuoiden lisäksi paljon erilaisia ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Kaikkiaan yli sata eri tuotetta ja oma tuotesarja myös miehille.

Marit kertoi meille myös luonnonkosmetiikan raaka-aineista ja erityisesti öljyistä. Oli todella mielenkiintoista kuulla, miten erilaiset öljyt vaikuttavat ihoon ja mitä vaikutuksia eri eteerisillä öljyillä on. Raaka-aineilla on todella tärkeä merkitys Nurmen kosmetiikassa ja ne on valikoitu jokaiseen tuotteeseen tarkasti. Maritilla oli aivan valtavasti tietoa raaka-aineista ja niiden käytöstä. Puhtaista raaka-aineista valmistetuissa luonnonkosmetiikkatuotteissa on toisinaan hieman väri ja tuoksuvaihtelua, sillä satokauden eri vaiheessa kerätyissä raaka-aineissa on erilaiset ominaisuudet. Tämä oli ainakin minulle uutta tietoa, mutta ihan järkeenkäypää, sillä maistuuhan hedelmätkin erilaiselta eri aikaan vuodesta!

Nurmen perustaja Marit Tiits

Päästiin myös näkemään läheltä miten saippuaa valmistetaan. Ihan huikean mielenkiintoista oli seurata, miten eri raaka-aineet yhdistetään. Saippuaa valmistaessa tarvitaan sen verran näppituntumaa, että tiedetään milloin massan sekoittaminen lopetetaan. Jos massaa sekoittaa liikaa ei sappuan valmistus onnistu, vaan saippuasta tulee liian kovaa ja vain ammattilainen tietää, milloin sekoittaminen tulee lopettaa.

Saippuan öljypohja
Valmis sekoitettu massa kaadetaan muotteihin kuivumaan.

Saatiin myös valmistaa itse kasvo- tai vartaloöljy, eri reseptejä käyttäen. Itse valitsin hierontaöljyn, jonka reseptiä hiukan muokkasin. En osaa valmistaa ruokaakaan noudattamalla reseptiä täysin, vaan aina täytyy soveltaa. Tuoksuksi öljyyn valitsin ylang ylangin, sitruunaruohon sekä limen. Olin lopputulokseen todella tyytyväinen, kerrankin onnistuin tuoksuvalinnassa.

Omien öljyjen valmistus alkamassa
Maria Glow Massage oil

Yksi reissun parhaista asioista oli uusiin bloggaajiin tutustuminen. Mukana oli useita minulle täysin tuntemattomia bloggaajia ja oli niin ihanaa tutustua heihin. Ehdittiin myös tekemään pikainen pyörähdys Tallinnan Virukeskuksessa, tosin mitään en ostanut sieltä mukaani. Kotimatkalla laivalla oli vielä buffetti, joka oli taivaallinen! Olisin voinut syödä pelkästään alkupaloja, sen verran hyvää oli. Koko päivä oli aivan ihana!

Bongaa kuvasta sammakko!

Lahjaksi vierailusta saatiin muutama Nurmen tuote. Omasta pussukastani löytyi kuoriva jalkasaippua, josta olen kuullut valtavasti hyvää ja sen lisäksi ruusuvettä ja piparmintun tuoksuinen huulirasva. Tuoksumaailma Nurmen tuotteissa on aivan ihana ja todella raikas. Sitä alkaa tulla aika krantuksi tuoksujen suhteen, kun pääsee käsiksi näin hyvin tehtyihin tuoksumaailmoihin. Nurmen tuotteista kuulette varmasti vielä lisää, kunhan pääsen niitä kunnolla testaamaan. Nurmen tuotteita saa tosiaan ostettua NHS:n omasta verkkokaupasta, sekä luontaistuotekaupoista. Tarkempi lista jälleenmyyjistä löytyy täältä.

Kannattaa myös kurkata Mustaa Kajalia -blogin postaus vierailusta, siellä on kerrottu hieman tarkemmin Nurmen raaka-aineista. ♥

Onko Nurme sinulle tuttu merkki? Löytyykö jotain suosikkituotetta Nurmelta?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*