Header img

Mitäpä jos hankkisit ihan kunnolliset aurinkolasit?

21/05/2018

Yhteistyössä Instrumentarium.

Nyt tulee asiaa vähän aurinkolaseista. Olin itse vielä vuosi sitten se henkilö, joka osti halpis aurinkolaseja, oikeastaan joka vuosi parit uudet, koska edelliset ei yleensä koko vuotta kestäneet. Sitten viime vuonna Instrumentarium -yhteistyön kautta sain itselleni jopa kahdet kunnolliset oikeat aurinkolasit ja pakko myöntää, ettei niitä entisiä halpislaseja ole kertaakaan ollut ikävä. Ja siis kunnollisilla ja oikeilla aurinkolaseilla en tarkoita välttämättä mitään järkyttävän kalliita laseja, vaan niitä ihan optikkoliikkeestä saatavia aurinkolaseja.

Tämän ja otsikkokuvan ottanut Inspiration Blog Awardseissa Jere Viinikainen.

Sitä ei tajuakaan, miten huonosti halvoista aurinkolaseista näkee läpi, ennen kuin kokeilee ihan oikeita kunnollisia aurinkolaseja. Halpislasien linssit on oikeasti niin huonot, ettei tulisi enää mieleenkään nousta esimerkiksi auton rattiin niissä. Halvemmissa laseissa myös linssi tuntuu naarmuttuvan, ainakin mun käytössä sellaista vauhtia, ettei niistä kyllä yhden kesän jälkeen ole sitten enää mitään hyötyä. Kun kerran kokeilee kunnollisia aurinkolaseja, niin eron huomaa. Kunnollisissa aurinkolaseissa linssin läpi näkyy kaikki tosi terävänä ja ainakin voi olla täysin varma, että silmät ovat myös suojassa auringon säteiltä.

Viime keväänä hankitut kunnolliset aurinkolasit

Lisäksi nuo kunnon aurinkolasit myös kestävät. Ne ihan oikeasti kestävät, eikä joka vuosi tarvitse hankkia rikkoutuneiden tilalle uusia. Oikeastaan se syy, miksi välttelin kunnolliset (ja vähän kalliimpien) lasien ostoa, oli juurikin se, että pelkäsin rikkovani nekin, kun kaikki aikaisemmatkin lasit aina menivät rikki. Vaan eipä ole menneet rikki viime vuonna hankkimani aurinkolasit, vaan on edelleen kuin uudet. Tässä asiassa hinta ja laatu todellakin kulkevat käsi kädessä. Kalliimpien lasien mukana myös monesti saa säilytyskotelon, mikä suojaa laseja myös käsilaukun sisällöltä.

Sain siis viime vuonna Instrumentariumista Voguen peilipintaiset aurinkolasti sekä Polaroidin aurinkolasit. Polaroidin laseissa on polarisoidut linssit, jotka estää valon heijastumisen esimerkiksi vedestä. Se on näin joen varressa asuessa ihan mukava ominaisuus aurinkolaseihin. Ovat myös vakkarilaseina ajaessa, koska lasit estävät myös märästä tienpinnasta aiheutuvan heijastuksen. Tykkään siitä, että lasit on täydelliset arkikäyttöön ja paksut sangat tekee niistä jämäkän oloiset.

Voguen lasit on sitten vähän sellaiset siistimmät ja erikoisemmat lasit. Niistä olen myös saanut aika paljon kehuja ystäviltä, että ne sopii mulle tosi hyvin. Oon aina ollut hirmuisen huono aurinkolasien kanssa, koska en mielelläni peittäisi silmiäni, jotka kuitenkin on mun kasvoissa mielestäni se paras piirre. Onneksi Instrumentariumin myyjä osasi hyvin neuvoa, minkälaisia laseja mun kannattaisi miettiä. Kun hankkii oikeasti hyvät lasit, jotka istuu ja jotka on sopivan kokoiset, niin eipä tarvitse miettiä ulkonäköasioita. Kunnolliset lasit on mielettömän hyvä sijoitus ja myös näyttävät hyvältä.

Instrumentariumista saa muuten tällä hetkellä kaikki aurinkolasit vahvuuksilla tai ilman -20% normaalihinnoista aina 24.6.18 saakka, joten nyt jos koskaan kannattaa hankkia itselleen ne ihan oikeat ja kunnolliset aurinkolasit! Lisäksi Instrumentariumista laseja ostaessa saa myös apua sopivien lasien valintaan, joten voin suositella lämpimästi. Jopa minä, jolle lasien valinta oli hurjan vaikeaa, löysin KAHDET sopivat lasit myyjän avulla.

Onko sun aurinkolasit jo kesää ajatellen kuosissa?

Ja jos muuten aurinkolasit on kuosissa, niin kannattaa vilkasta Instrumentariumista myös uudet kehysmallit. Itse kokeilin Inspiration Blog Awardseissa useampia ja hitsit kun melkein tekis mieli ostaa ihan pelkät kehykset! Vai mitä oot mieltä näistä kuvista? Eipä enää ahdista, jos joutuukin joskus silmälasit hankkimaan, kun mullekin sopivia kehyksiä näyttäisi nykyään löytyvän.

Kuvassa myös ihanat Smykki -blogin Liisa ja Kauneusgurusi Pauliina! ♥

Inspiration Weekendissä otetut Instrumentarium -logolla varustetut kuvat kuvannut: Jere Viinikainen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*