Header img

Aknekuurin lopputulos – 6kk Isotretinoinia

17/05/2018

Aknekuuri loppui hetki sitten ja nyt onkin aika tarkastella, miltä iho näyttää tuon kuurin jälkeen. Akneaiheisia postauksia onkin blogissa jo runsaasti ja niitä pääset lukemaan täältä. Kuusi kuukautta kuuria meni sitten kuitenkin melko nopeasti, vaikka alkuun puoli vuotta kuulosti hirveän pitkältä ajalta.

Postauksen lopusta löytyy taas videota fiiliksistä ja käyn samalla läpi kysymyksiä, joita mulle tuli kuurin aikana. Käyn myös videolla läpi hieman kuurin hintaa, joka loppujen lopuksi ei edes ollut niin kovin kallis. Ainakin kun ajattelee miten hyviin tuloksiin tällä pääsi!

Kaiken kaikkiaan kuuri oli yllättävän helppo. Internet on pullollaan kauhutarinoita sivuvaikutuksista, joissa ainakin itse pääsin aika vähällä. Toisaalta, myös annokseni oli aika pieni, joten sivuvaikutuksetkaan ei olleet niin suuret. Iho ja limakalvot kuivui melko lailla ja aika ahkerasti pitikin olla voitelemassa ihoa, ettei iho menisi aivan koppuralle. Atooppista ihottumaa oli varsinkin kuurin loppuvaiheessa käsivarsissa ja kämmenten selkäpuolella, mutta ne parani välittömästi kun pakkaset ja kuuri loppui.

Tässä tulos kolmen ensimmäisen kuukauden jälkeen

Jonkin verran oli nivelkipuja, joita kuulemma voi tulla paljon urheileville. En laske itseäni kovinkaan paljoa urheilevaksi, mutta nyt kun kuuri on loppu, osaan yhdistää nuo nivelvaivat kuuriin. Jonkin verran siis nivelkipeytymistä oli mm. polvissa, olkapäissä ja selässä. Ihmettelin, miksi menin niin kipeäksi ratsastustunnin jälkeen, mutta ajattelin sen johtuvan vain huonosta kunnosta. Vaivat onneksi jäi pois kuurin loputtua, joten liikkumisen jälkeen en enää ole ollut niin kipeä vaan kivut on olleet normaalia lihaskipua, jos olen liikkunut enemmän.

6kk aknekuuria

Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Ihossa on edelleen punaisia arpia, mutta nekin haalenevat päivä päivältä. Toivottavasti vuoden loppupuolella niitä ei enää näkyisikään. Alkuun innostuin hoitamaan ihoa vähän liikaakin, kun kuorin innoissani kuivaa ihoa pois. Iho ei oikein tykännyt ja posket alkoi punoittamaan, mutta onneksi tajusin homman ja jätin rakeiset kuorinnat vähemmälle. Iho on siis edelleen aika herkkä, joten rakeisten kuorintojen kanssa saa olla aika varovainen.

Joka tapauksessa Isotretinoin kuurin aloitus oli yksi parhaista asioista, joita olen itselleni tehnyt. Ihanaa aloittaa kesä terveellä iholla ja katsoa mihin suuntaan iho tästä lähtee kehittymään! Seuraavan kerran katsotaan ihon kuntoa sitten kesän jälkeen.

Ja tässä vielä aknetarinaa videolla kerrottuna:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*