Header img

Missä mennään iho-ongelmien suhteen

16/12/2015

Kirjoitin muutama viikko sitten iho-ongelmistani ja tarkemmin ottaen siis aknestani. Voit käydä lukemassa tuon postauksen täältä. Kiitos muuten kaikille tsemppinsä tuohon aikaisempaan postaukseen lähettäneille. Ne lämmitti kovasti mieltä! 🙂 Aloitin siis lääkärin määräyksestä Acnatac nimisen voiteen käytön varovasti ja nyt olen käyttänyt sitä n. 2 viikkoa siten, että olen aina iltaisin laittanut voiteen kasvoille ennen nukkumaan menoa. Alkuun hieman pelkäsin voiteen vaikutusta ihooni, mutta syytä huoleen ei taida ollakaan.

Parempi puoli 2,5 viikkoa voiteen aloituksesta.

Ensin huomasin sen, että iho oli hieman herkempi. Aamuisin pesun jälkeen ihoa alkoi kuumottaa ja punoittaa. Ilmeisesti pesu oli siis liian voimakas ja siirryin takaisin miselliveden käyttöön aamuisin. Nyt kuitenkin ongelmaa ei ole ollut ja ajattelin kokeilla aamupesua vielä uudestaan, mutta jos siitä tulee ongelmia niin täytyy sitten pitäytyä vain misellivedellä puhdistamisessa.

Iho on kyllä muuttunut paljon jo näinkin lyhyessä ajassa. Ensinnäkin se rasvoittuu ihan todella paljon enemmän päivän mittaan. Yleensä töissä jo puolessa välin päivää kiillän kuin paraskin kiiltomato. Iho rasvoittuu siis paljon enemmän ja rasva puskee läpi meikistä. Se on kyllä aika ikävää. Päivävoiteeseen on siis luultavasti tehtävä muutos, jotta kiiltoa saataisiin hieman hillittyä. Toisaalta tuo rasvaisuus on ihan hyväkin asia, sillä se kertoo sen, että ihon rasva todellakin tulee pois ihosta, eikä jää sinne muhimaan ja muodostamaan finnejä. Finnien muodostuminen onkin vähentynyt huomattavasti, sillä voiteen aloituksen jälkeen minulle on tullut kaksi finniä koko aikana. Lisäksi tulehdukset on poissa.

Alkutilanne vs. 2,5 viikkoa voiteen aloituksesta

Iho ei myöskään ole enää kipeä, mikä on tottakai erittäin positiivista. Tulehdukset kuitenkin aiheuttivat paljon kipuakin. Kuitenkin yksi iso ongelma oli tässä välillä, kun iho alkoi uusiutua pikavauhtia. Se tarkoitti siis sitä, että ihoni suorastaa kesi. Se siis irtosi samalla tavalla, kuin sen olisi polttanut auringossa, sillä erolla toki, ettei iho ollut kipeä. Iho kuoriutui siis riekaleittain. Jokatapauksessa meikki ei pysynyt kasvoilla, sillä se rasvoittui todella paljon, mutta samalla se tarrasi kiinni noihin kuiviin kohtiin, joista iho ei vielä ole irronnut ja teki siis meikkipohjasta melko nopeasti todella ikävän näköisen.

Ihon kesiminen alussa. Erityisesti leuassa.

Ihon kesimistä kesti ehkä n. 3-4 päivää ja nyt se on lakannut. Tällä hetkellä ainoa ongelmaksi kokemani asia on tuo ihon kiiltäminen. Mikään meikki ei ole pysynyt kasvoilla päivän aikana, vaan ihon rasvaisuus puskee meikistä läpi ja jää kiiltelemään. Lisäksi meikki häviää kasvoilta aika pian rasvan mukana. Kieltämättä aika epämiellyttävä vaiva, varsinkin kun olen koittanut etsiä tässä postauksessa esittelemäni puuteripaperia, mutta en löydä sitä mistään. (Siis kaupasta toki saa, mutta jossain pitäisi vielä olla tuo pakettikin olemassa.) Jokatapauksesa mieluummin kiillän, kun iho nyt muuten alkaa olla ihan ok. Arvet on tottakai vielä jäljellä, mutta kun uusia ei muodostu niin toivon mukaan nekin helpottaa pian. Todella nopeasti on kuitenkin tuloksia tullut, kun en ole vielä tämän pidempään ehtinyt voidetta käyttämään. On tämä jännää puuhaa, kun jatkuvasti iho käyttäytyy eri tavalla.

Koitan pitää teidät ajantasalla näistä ”jännittävistä” ihon muutoksista 😀 Minusta tämä on ainakin aika mielenkiintoista hommaa, kun ihotyyppi tuntuu muuttuvan jatkuvasti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*