Header img

Lettikiharat

30/09/2013

Nykyään on ihan hirveä määrä kaiken maailman kihartimia, suoristimia ja muotoilurautoja. Itse kuitenkin pidän kamalasti lettikiharoista. Ostin aikoinaan kirpparilta laineraudan 1,50 eurolla ja sillä saa hyvin samankaltaiset kiharat kuin letittämällä, mutta silloin kun ei ole aamulla aikaa ruveta tukkaa kihartamaan, voi kiharat tehdä vanhalla perinteisellä tyylillä. Leteillä.

Myönnän, että minulla meni kauan opetellessa ranskanlettien tekeminen itselleni. Katsoin netistä ohjeita ja siitäpä sitä pikkuhiljaa rupesi harjaantumaa. Siistiä jälkeä ei tule vieläkään, mutta tässä tapauksessa se ei haittaa kun letit jätetään yöksi päähän ja puretaan aamulla, joten saa olla juuri niin epäsiisti letti kuin tulee tehtyä. Teenkin yleensä kaksi ranskanlettiä, sillä minusta on helpoimpi leittää vähemmän hiuksia kerrallaan. Kiharoista tulee pikkuisen pienemmät eikä päälle jää pitkää suoraa pätkää, jos tekee yhden sijasta kaksi lettiä. Ja jos ranskanlettien vääntö kauhistuttaa, niin jaa hiukset vaikka 4 osaan ja tee jokaiseen osaan tavallinen letti.

Jep. Noin epäsiistit oli mun letit, vaan väliäkö tuolla kun ne tosiaan on päässä vain kotona. Latvat pyörittelin vielä hiuspompulan kanssa rullalle, ettei latvaan jäisi suorana tököttävää aluetta. Letit on paras tehdä hieman kosteisiin, mutta lähes kuiviin hiuksiin. Ennen letittämistä levitin muotovaahtoa hiuksiin, jotta kiharat kestäisi paremmin.

Ja lopputulos aamulla, kun hiukset avasin. Päälle sitten hirvittävä kerros hiuslakkaa, että kestää kosteallakin ilmalla. Minulla kun on niin piikkisuora hiuslaatu, ettei kiharat tykkää pysyä millään. Niin helppoa, että se on melkein unohtunut kaikken käherrysmenetelmien alle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*