Header img

Kuivan ihon ihonhoitorutiini

15/02/2018
Mainoslinkit merkitty *-merkillä

Nyt sitten olisi luvassa loistotuotteita superkuivan ihon omaaville! Aion siis paljastaa mun ihonhoitorutiinin tällä hetkellä ja koska ihon on järkyttävän kuiva neljän kuukauden isotretinoin kuurin jälkeen, niin tämä rutiini sopii nimenomaan kuivaihoisille. Kaikki tuotteet on mulla nyt jatkuvassa käytössä ja ovat myös pelastaneet ihon pahimmalta hilseilyltä kuurin aikana.

ihonhoitorutiini, kuivan ihon hoito,
Aamurutiinin tuotteet

Ihonhoidon Aamurutiini:

1.) Kasvovesi. Kasvovetenä minulla on tällä hetkellä Missha Super Aqua Ice Tear, joka tuoksuu ihanalle ja tekee ihosta super pehmeän. Voi lukea kasvovedestä lisää täältä. Misshan Ice Tearia saa esimerkiksi *eleveniltä hintaan 17,90€.

2.) Hyaluronihappo seerumi. Mizon 100% Hyaluronic Acid -seerumi. Ihana ja nopeasti imeytyvä seerumi, joka kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti. Tämä on varmasti yksi merkittävimmistä tuotteista, joilla iho on pysynyt niin hyvänä. Mizonin hyaluronihapposeerumia saa esimerkiksi *eleveniltä hintaan 36€.

3.)Kosteusvoide. Shiseido Ibuki Refining Moisturiser, jota käytän edelleen vuosienkin jälkeen. Voide on toiminut minulla niin akneiholla, kuin kuivallakin. Sopii hyvin meikin alle, koska ei rullaudu. Voiteesta on myös versio, jossa on spf, sekä kosteuttavampi ja paksumpi versio, mutta itse en akrylaattien takia voi niitä käyttää. Suosittelen kuitenkin päivävoiteeksi ennemmin voidetta, josta tuo spf löytyy. Shiseido Ibuki kosteusvoide on valitettavasti lopetettu tuote.

Ihonhoitorutiinin jälkeen sitten yleensä seuraa meikkaus. Joskus vapaapäivinä jätän meikin kokonaan tekemättä, riippuen vähän onko inspiraatiota vai ei.

ihonhoitovinkit, ihon hoito, kosteuttava kasvohoito

Ihonhoidon Iltarutiini:

1.) Ensimmäisen vaiheen putsari. Yleensä käytän tässä Dermalogican Precleanse puhdistusöljyä, jolla lähtee muuten ihan kaikki meikit kasvoilta. Kieltämättä putsari on aika kallis, mutta se on myös mielettömän hyvä. Paria muuta puhdistusöljyä kokeilleena, palaan aina vaan tähän. Precleansea voi ostaa *Stockmannilta hintaan 49,90€.

2.) Kuorinta. Mekaanisen kuorinnan teen yleensä n. kerran viikossa tai kahdessa. Ihan ihofiiliksen mukaan. Heti kun iho alkaa tuntua vähänkin samealta, niin käytän kuorintaa. Tällä hetkellä käytössä lokakuun Boxycharmissa tullut Dr.Brandt PoreDermabrasion joka on aivan mahtava kuorinta. Tätä saa esimerkiksi *Bangerheadilta hintaan 63,90€.

ihonpuhdistus, paras puhdistusaine, ihon hoito

3.) Toisen vaiheen putsari. Tällä hetkellä putsarina on vanha suosikki Simple moisturising facial wash, jota vaahdotan ensin kämmenien välissä ja sen jälkeen pyörittelen kasvoilla. Tuoksuton ja mieto putsari on yllättävän tehokas, eikä kuivata ihoa ollenkaan. Öljyputsarin kanssa tällä lähtee meikit todella tehokkaasti ja eipä ole hinnallakaan pilattu, putsaria saa Citymarketeista alle viidellä eurolla.

4.) Kasvovesi. Kuten aamurutiinissakin, niin myös illalla puhdistuksen jälkeen kasvot tulee pyyhittyä Misshan Ice Tear Tonerilla.

5.) Seerumi. Rakastan Mizonin hyaluronihapposeerumia, joten käytän sitä myös iltaisin.

6.) Kasvoöljy. Aco Renewing Face Oil antaa kunnolla ravitsevuutta kasvoille. Tämän päälle en iltaisin välttämättä laita mitään, sillä öljy itsessään jo kosteuttaa niin hyvin. Acon kasvoöljystä voit lukea lisää täältä.

korealainen ihonhoitorutiini, k-beauty, korealainen kosmetiikka, ihonoito
Iltarutiinin tuotteet

7.) Kosteusnaamio. Kosteusnaamiota käytän nykyään yleensä maksimissaan kerran viikossa. Kyseessä siis Phytomer Accept -naamio, jota käytän jos kasvot vaikuttavat päivän jälkeen ärtyneiltä tai kaipaavat lisäkosteutusta. Naamio rauhoittaa ihoa todella hyvin ja yön jälkeen iho onkin ihanan kosteutettu ja sileä. Naamiota ei pestä pois, vaan ylimääräiset taputellaan kasvopaperiin.

Iltarutiinissa siis 2. ja 7. ovat sellaisia, joita en joka ilta käytä, muutoin kaikki vaiheet tulee joka ilta tehtyä. Toisinaan toki sitten käytän jotain spesiaaleja naamioita, kuten sheet maskeja tai muita puhdistettavia naamioita, mutta niiden käyttö on kuitenkin vielä melko satunnaista, joten en koe niitä varsinaiseksi rutiiniksi.

Minkä verran vaiheita sun ihonhoitorutiinissa on? Käytätkö jotain samoja tuotteita kuin minä?

ihonhoitorutiini, aamurutiini iholle, iltarutiini iholle, kasvojen kuorinta

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*