Header img

Blogipaljastuksia – Millainen bloggaaja olen / 20 kysymystä

19/02/2018

Bongasin Lipstick Love blogista tällaisen bloggaaja kyselyn ja sehän sopi mainiosti minun blogipaljastuksia postaussarjaan. Tässäpä tulee siis minun 20 kysymystä – millainen bloggaaja olen?

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
– Se taisi olla vuosi 2010, kun silloinen luokkakaverini oli perustanut blogin. Hän käsitteli blogissaan erilaisia ongelmatilanteita asiakaspalvelussa yms ja ilmeisesti bloggaus jäi aika lyhytaikaiseksi. Hänen innoittamanaan kuitenkin aloitin itse kosmetiikka-aiheisen blogin 18.3.2010, jota kirjoittelin silloin tällöin harrastuksena.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
– Ensi kuussa tulee siis kahdeksan vuotta täyteen.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?
– Pääasiassa aiheena on kauneus ja kosmetiikka. Sen lisäksi myös reissupostauksia ja oman talon myötä myös remonttijuttuja. Sanoisin, että kauneusblogi ripauksella lifestyleaiheita.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
– 2-3 kertaa viikossa. Kolmeen postaukseen viikossa aina pyrin, mutta toisinaan aikataulu ei anna myöten. Minulla kun on blogin lisäksi muitakin harrastuksia kuten ratsastus. Joskus sitten taas saattaa tulla jopa neljä postausta viikossa.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
– Vaihtelevasti. Talvisin huomaan, että luonnoksissa on monta valmista postausta odottamassa kuvia, kun taas sitten kesällä (kun luonnonvaloa on paremmin saatavilla) saattaa olla monistakin tuotteista kuvat otettu jo ennen postausta. Pääasiassa kuitenkin teksti taitaa syntyä ennen kuvia, koska joskus olen joutunut ottamaan kuvat uudestaan, kun ne ei mielestäni sovikaan tekstiin. 😀

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
– Yleensä postaus syntyy jos innostun jostain aiheesta. Maria Glow -testaa postauksen ideat yleensä löytyvät pinterestistä tai instagramista. Joskus toisten blogeista bongaa mielenkiintoisia aiheita (kuten tämän kyselyn).

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
– Tämä vaihtelee aika pitkälti työvuorojen mukaan. Jos minulla on vaikka aamuvuoroviikko, niin yleensä kirjoittelen blogia niinä iltoina, kun en ole ratsastamassa. Vapaapäivinä yleensä pyrin ottamaan kuvat valoisan aikaan ja kirjoittamaan blogia illasta sitten kun on pimeää. Mieluiten siis kuvaan päivällä ja kirjoitan illalla.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
– Aika pitkälti päivittäin. Kommentteja luen yleensä joka päivä ja nykyään pyrin myös vastaamaan niihin mahdollisimman pian. Päivittäin tapahtuvat blogiasiat siis hoidan puhelimella, eli kommentit, instagramin ja facebookin. Mulla saattaa olla pari päivää viikossa, etten avaa tietokonetta ollenkaan, jos esimerkiksi töiden jälkeen teen kotitöitä ja menen vielä tallille. Sellaisena päivänä ei ehdi blogiasioihin perehtyä.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
– Luen. Aikaisemmin en oikeastaan lukenut, mutta nykyään olen kunnostautunut sillä saralla aika paljonkin. Nyt kun blogikollegoihin on tutustunut, niin myös heidän bloginsa kiinnostaa aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Luen siis pääasiassa kauneusaiheisia blogeja sekä muutaman ystävän lifestyle aiheisia blogeja.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
– Mulle tärkeintä on oikeastaan blogin kirjoittaja. Mikäli siis sisältö ja blogin kirjoittaja kiinnostaa, niin blogin ulkoasulla ei juurikaan ole väliä. Kiinnostun blogista yleensä siinä vaiheessa, kun pääsen "tutustumaan" blogin kirjoittajaan, joko virtuaalisesti tai ihan oikeassa elämässä.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
– Bloggaajakollegat, lukijat ja blogin tekeminen itsessään.

12. Entä kolme huonointa asiaa?
– Tietyllä tapaa blogimaailman muuttuminen. Moni asia oli niin paljon paremmin, ennen kuin blogeista tuli iso juttu. Toki myös hyviä asioita on tullut, mutta ehkä nimenomaan se kliinisyys, mitä nykyään vaaditaan, valtavirrassa kulkeminen jne. Olen ehkä aina ollut vähän enemmän oman tieni kulkija, niin on aina vähän vaikeaa sopeutua kaikkiin blogimaailman muutoksiin. Sekä tietysti ikävät väärinkäsityksen ja luulot bloggaajia kohtaan.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
– Kyllä vastaan. Olen siitä onnellisessa asemassa, että kommenttiboxi on pysynyt todella siistinä koko bloggaamisen ajan. Toivottavasti se myös pysyy sellaisena, mutta mun lukijat onkin parasta porukkaa, että osaavat olla siivosti!

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja?
– Instagram (mariaglow1), Facebook ja YouTube löytyy. Instagramiin tulee myös aina silloin tällöin lyhyempiä juttuja tuotteista, jotka ei välttämättä blogiin asti päädy, vaikka hyviä ovatkin.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
– Luonnoksissa on aina postauksia. Aikaisemmin kirjoitin ja julkaisin postauksen suoraan, mutta nykyään kun aika on rajallista, niin tosiaan luonnoksissa on tälläkin hetkellä useampi valmis postaus odottamassa kuvia. 🙂 Näin talviaikaan asia on yleensä juurikin näin. Monesti myös luon luonnoksen aina siinä vaiheessa kun idea syntyy, joten siellä on mukana myös pelkkiä otsikoita, jotka joskus joko päätyvät blogiin tai sitten eivät koskaan näe päivänvaloa.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
– Olen alusta asti blogannut avoimesti. Se on yksi mun harrastuksista siinä missä ratsastuskin.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
– Tuotteita saan jonkin verran ja olen kyllä todella kiitollinen siitä, että minulla on tällä tavalla mahdollisuus tutustua sellaisiinkin tuotteisiin, joita ei välttämättä tulisi ostettua. Käytän myös jonkin verran affiliate -linkkejä, joiden kautta tulee muutama roponen vuoteen.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
– Silloin kun aloitin bloggaamisen, niin blogin nimi oli Dazzling Glow. Nimi juonsi my little ponyyn nimeltä Dazzle Glow ja koska jotenkin Glow ja hehku on aina ollut mulle kosmetiikassa the juttu. So-Upiin liittymisen myötä vaihdoin blogin nimeksi Maria Glow, koska Dazzling on aika hankala sana ja olin blogannut Maria Glow nimellä jo pidempään.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
– Tietyllä tapaa kehitän blogiani koko ajan. Pyrin paremmaksi kirjoittajaksi ja kuvaajaksi ja kuvien sommittelun suhteen haluaisin myös oppia paremmaksi. Välillä myös haaveilen omasta domainista, mutta se ajatus muhii vielä.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
– Tärkeintä on sisältö. Olipa blogisi miten hieno hyvänsä, niin sisältö on se tärkein. Kirjoita aiheesta joka sinua kiinnostaa ja josta haluat kirjoittaa. Kuvien kannattaa olla suuria ja hyvälaatuisia, joten myös niihin kannattaa panostaa. Tee omaa juttuasi ja älä ota bloggaamisesta paineita! Parhaimmillaan tämä on monipuolinen ja rentouttava harrastus.

Sellaisia paljastuksia tällä kertaa. Yllättikö joku vastaus? Jos itse bloggaat, niin nappaa ihmeessä kysely myös omaan blogiisi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*