Header img

Ihopäivitys

05/02/2016

Marraskuun loppupuolella kerroin siitä, kun olin viimein päättänyt käydä lääkärillä aknen takia ja sainkin siihen voidekuurin. Nyt tuosta kuurin aloituksesta on jo kaksi kuukautta, joten lienee aika tarkistaa tulokset!

Väliin on mahtunut vaikka minkälaista vaivaa. Ensin iho alkoi uusiutua hurjaa vauhtia ja näin ollen hilseili pahastikin. Meikki ei meinannut pysyä, kun kuollutta ihoa lähti riekaleina irti. Kun ihon uusiutuminen hieman tasoittui tuli ongelmaksi massiivinen rasvoittuminen. Erityisesti T-alue rasvoittui muutamassakin tunnissa, mikä aiheutti myös sen, ettei meikkivoide oikein kestänyt. Kuitenkin iho on jatkuvasti mennyt parempaan suuntaan ja olen koittanut pikkuhiljaa löytää tasapainoa kuorintojen välillä, jotta en kuorisi kasvoja liikaa, mutta että hilseily ei pääsisi kovinkaan pahaksi.

Ihon kiiltely. Kuva otetttu 3h meikin levityksen jälkeen.

Välillä jo kokeilin, jos pystyisin käyttämään aknevoidetta vain joka toinen päivä, mutta se ei vielä riittänyt, sillä tukkeumia alkoi heti muodostua. Nyt käytänkin aknevoidetta aina kaksi päivää ja kolmantena sitten kosteutan ihoa hyvin. Tämä on selvästikin riittänyt hyvin pitämään ihon kunnossa. Lisäksi suunnitteilla on etsiä sopiva kosmetologi ja käydä kasvohoidossa, jotta saan sieltäkin apuja miten ihon kuntoa kannattaisi ylläpitää.

Alkutilanne ja 2kk voidekuuria

Tällä hetkellä tosiaan tuo ihon kunto on suorastaa loistava. Tulehdukset on kokonaan poissa ja etsinnässä on sinkkivoide, jotta noista arvistakin pääsisi mahdollisimman pian eroon. Arvet on todella sitkeässä tällaisen tulehdustilanteen jälkeen. Ne on kuitenkin tasoittuneet jo niin paljon, että peittyvät meikillä suhteellisen helposti. Voisin siis jopa sanoa, ettei ihon kunto enää häiritse. Olen myös kokeillut ohuempiakin meikkivoiteita, kun enää ei tarvitse niin peittävää olla. Hilseily on myös vähentynyt paljon, samoin rasvoittuminen, vaikka rasvoittumista kyllä edelleenkin tapahtuu jonkin verran.

2,5vko kuva ja 2kk kuva.

Nenään muodostuu todella helposti tukkeumia ja juuri se onkin se ongelma-alue tällä hetkellä. Onneksi kuitenkaan nenään tulevat epäuhtaudet ei tulehdu, joten sinänsä nekin on helppo hoitaa.

Pyrin tekemään seuraavan ihopäivityksen taas kuukauden päähän. Silloin pitääkin jo alkaa pikkuhiljaa lopettelemaan voiteen käyttöä, sillä 3kk on maksimiaika jonka sitä saa käyttää. Lisäksi jos kevätaurinko alkaa paistamaan, niin voiteen käyttö täytyy lopettaa, kun se herkistää ihoa auringolle. Täytyykin muistaa suojata kasvot hyvin, jos sattuu aurinkoisia päiviä.

Kaiken lisäksi olen rempannut ruokavaliotani aika paljon. Huomasin, että viime vuoden loppupuolella paino lähti hurjaan nousuun. En tiedä mikä sen aiheutti, mutta ruokavaliomuutoksen aikana olen jo saanut vähän poistettua ylimääräisiä kiloja. Uskon myös, että terveellisempi ruokavalio auttaa entisestään ihon paranemisessa. Ainakin energiataso on ollut huomattavasti korkeammalla, kuin aikaisemmin. Sanoisin, että aika hyvä aloitus tälle vuodelle! 🙂

Kiinnostaisiko postaus aknevoide kuurin aikaisesta ihonhoitorutiinista?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*