Header img

Gloss hampaiden laservalkaisu

02/05/2017

Varoitus: Postaus sisältää lähikuvia epätäydellisistä hampaista

Oon jo todella pitkään aikonut käydä valkaisemassa hampaani jonkun ammattilaisen käsissä. Epäonnistunut yritys valkaista kotivalkaisutuotteilla vajaa kymmenen vuotta sitten, aiheutti sen, että omin päin en enää hampaitani lähde valkaisemaan. Käytän toki valkaisevaa hammastahnaa, mutta siinäpä se. Kun minulle sitten tarjottiin suuhygienistin tekemää hampaiden valkaisua, ei tarvinnut asiaa yhtään miettiä! Niin siistiä ja jännittävää!

Kävin siis ensin tapaamassa Hammaslääkäriasema Otsossa suuhygienisti Katja Makkosta. Ensin tehtiin arviointikäynti, jonka perusteella valittiin juuri minun hampaille sopiva valkaisumenetelmä. Samalla hampaista poistettiin hammaskiveä ja puhdistettiin hampaat. Minun kohdallani päädyttiin Gloss laservalkaisuun, joka sitten tehtiin seuraavan käynnin yhteydessä.

Gloss laservalkaisussa tehdään kolme käsittelyä. Herkille hampaille käsittelyt voidaan tarvittaessa jakaa myös useammalle käyntikerralle. Itsehän käytän jatkuvasti vihloville hampaille tarkoitettuja hammastahnoja ja pikkuisen jännitti, pystyttäisiinkö minulle tekemään valkaisu yhdellä kertaa. Ongelmia ei kuitenkaan ollut ja valkaisun kaikki kolme käsittelyä saatiin tehtyä yhdellä kertaa. Eniten valkaisussa tottakai jännitti se, että sattuuko se. On kuulemma hyvin yksilöllistä, miten paljon hampaiden valkaisu vihloo. Mutta minulla koko kolmen käsittelyn aikana tuntui vain kaksi kertaa vihlaisu, joka loppui samantien. Ei siis todellakaan ollut niin paha, mitä olin odottanut. Katja on myös aivan ihana tyyppi ja kertoi kokoajan mitä oli tekemässä, joten yllätyksiä valkaisun aikana ei tullut.

Hampaiden valkaisu, laservalkaisu
Hampaiden valkaisun välineistöä

Mullahan ei alunperinkään olleet mitkään kovin tummat hampaat. En juo kahvia, en polta tupakkaa ja juon pääasiassa vain vihreää teetä, joten sen puolesta hampaat olivat pysyneet melko vaaleina. Coca-cola sen sijaan on mun pahe, joten ihan puhtoinen omatunto hampaiden puolesta mulla ei ole. Käsittelyjen jälkeen hampaiden sävy vaaleni 5-6 pykälää, mikä on ihan todella hyvin. Jokaisen hammashan vaalenee vain tiettyyn pisteeseen asti, joten vaikka käsittelyä jatkaisi, niin luonnottoman valkeita hampaita sillä ei saa.

valkaisutulos, hampaiden valkaisu, valkeat hampaat
Ennen ja jälkeen

Hampaiden valkaisun jälkeen täytyy kahden vuorokauden ajan syödä vain valkoisia ruokia, kuten vaaleaa leipää, banaania, jogurttia tai raejuustoa. Myös riisipuuro on aika kätevä valkoinen ruoka. Hampaita saattaa vihloa illalla, mutta minulla vilhomista tuntui vasta seuraavan aamuna. Onneksi se oli kuitenkin vain hetkittäistä ja helpotti heti sitä seuraavana päivänä. Lopullinen tulos näkyykin siis tuon kahden vuorokauden jälkeen ja olin kyllä hampaisiin tosi tyytyväinen.

Valkoiset hampaat, hampaiden valkaisu, vaalennus, laservalkaisu, gloss

Voin myös rehellisesti sanoa, että se on kyllä sen pienen vihlomisen arvoista. Valkaisun jälkeen kotiin ajaessakin piti vähän väliä avata auton aurinkolippa ja ihastella vaaleita hampaita peilistä. Huomasin myös hymyileväni rohkeammin ja useammin. En olisi uskonut, miten paljon hampaiden valkaisu vaikuttaa itsetuntoon.

Hintaa Gloss -laservalkaisulla Hammaslääkärisasema Otsossa on tarjouksena nyt 280 euroa(norm. 340). Valkaisumenetelmä valitaan aina hampaiden mukaan ja valkaisujen hintahaarukka on 170-510 euroa. Gloss -valkaisun tulos kestää elintavoista riippuen yleensä n. kuusi kuukautta, jolloin voi käydä tekemässä ylläpitohoidon. Ylläpitohoidossa tehdään vain yksi käsittely, joten sen hintakin on edullisempi. Väriä voi ylläpitää myös käyttämällä valkaisevaa hammastahnaa ja tietysti välttämällä värjääviä ruokia ja juomia.

Oletko koskaan käynyt tai harkinnut käyväsi hampaiden valkaisussa?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*