Header img

Everyday Minerals – Kuulas meikkipohja

24/07/2017
Mainoslinkit merkitty *-merkillä

Mineraalimeikit on aina kiinnostaneet minua paljon. Joskus käytin bareMineralsin meikkipohjan kokonaan, mutta aina niiden peittokyky ei ole riittänyt minun iholleni. Varsinkin aknen puhjettua oli pakko siirtyä peittävämpiin meikkivoiteisiin. Kesällä paksu meikkipohja ei tunnu hyvältä ja hikoilun kanssa yhdessä aiheuttaa vain lisää epäpuhtauksia. Halusinkin etsiä kesän ajaksi mineraalimeikkipohjan. Everyday Mineralsista olen kuullut paljon hyvää ja sainkin heiltä testiin itselleni sopivan meikkipohjan. Lisäksi Everyday Mineras on myös vegaaninen meikkipohja.

Everyday Minerals meikkipohja ja meikkisivellin

Meikkipohjia on kolme erilaista: Jojoba, Matte ja Semi-Matte. Jojoba pohja sopii parhaiten kuivalle iholle ja se jättää meikkipohjan kuulaaksi. Matte taas sopii parhaiden rasvoittuvalle iholle, kun Semi-Matte on näiden kahden pohjan välimuoto ja sopii loistavasti normaali- ja sekaiholle. Everyday Mineralsilta löytyy kattava sivu* sopivan meikkipohjan ja sävyn valintaan. Lisäksi verkkokaupasta saa tilata itselleen viisi näytettä ilmaiseksi, jotta pääsee kokeilemaan mikä meikkipohja ja sävy on itselleen sopivimmat. Aika näppärää.

Minulle sopivin pohja oli Semi-Matte ja sävyksi valikoitui neutraali Ivory 1N. Mineraalipohjien levityksessähän käytetään ihan omaa tekniikkaansa. Meikkipohjaa otetaan purkin kannelle, sen jälkeen napataan sitä siveltimeen. Siveltimestä napautetaan ylimääräiset pois ja levitetään kasvoille pyörivin liikkein.

Mineraalimeikeissä minua on siis eniten huolettanut aina peittävyys. Aknen jäljiltä ihossa on vielä arpia ja välillä siihen ilmaantuu edelleen yksittäisiä kipeitä paukamia. Everyday Mineralsin meikkipohja yllätti kuitenkin peittävyydellään. Sitä pystyy hyvin kerrostamaan niille alueille, joissa peittoa tarvitsee enemmän. Mineraalipohjan pitää myös antaa ”tekeytyä” kasvoilla, jolloin se asettuu paremmin ja myös peittokyky on silloin parempi.

Ja miten kaunis pohja tällä tuleekaan! Everyday Mineralsin pohja jättää ihon niin luonnollisen näköiseksi, että pohja näyttää miltei siltä, kuin meikkivoidetta ei olisikaan. Aivan kuin olisi vain täydellinen iho! Hyvin jäi aknearvet ja punoitus piiloon.

Ennen ja jälkeen everyday minerals
Vertailukuva. Kasvojen oikealle puolelle laitettu Everyday Mineralsin Semi-Matte Ivory 1N meikkipohja.

Heti levittämisen jälkeen pohja saattaa tuntua kuivattavalta, mutta tekeydyttyään kyllä asettuu, eikä tunnu enää yhtään kuivalta. Meikkipohja on muutenkin niin kevyen tuntuinen, ettei sitä aina edes muista. Jos ihossa on hilseileviä kohtia, ne voivat jäädä näkyviin. Siksi kannattaakin kosteuttaa iho huolella ennen meikkipohjan levittämistä. Suosittelen käyttämään levitykseen pehmeää tasaista sivellintä. bareMineralsilta mulla oli aikoinaan aivan liian karkea levityssivellin, joka tuntui epämiellyttävältä iholla. *Everyday Mineralsin oma sivellin onkin aivan eri luokkaa ja ihanan pehmoinen.

Kestävyys ei toki ole ihan niin hyvä, kuin mihin olen pitkäkestoisen meikkivoiteen kanssa tottunut. Kovalla helteellä itse ainakin hikoilen ja kasvojen iho rasvoittuu sen verran, ettei siinä kyllä mikään muu pysyisikään, kuin tiukkaan napannut pitkäkestoinen meikkivoide. Meikkipohjaa on kuitenkin helppo lisätä päivän mittaan, mikäli tarve sitä vaatii. Olen myös valmis tinkimään kestävyydessä kesäaikaan. Pitkäkestoiset meikkivoiteet kun tuppaavat tukkimaan ihoani, huolellisesta puhdistuksesta huolimatta. Ja vaikka kestävyys ei olekaan pitkäkestoisen meikkivoiten tasoa, niin kyllä se silti mielestäni paremmin pysyy kuin moni muu tavallinen meikkivoide.

Mineraalimeikkipohja antaa ihon hengittää joten myös iho tykkää tästä! Kaiken kaikkiaan siis tykkäsin mielettömästi Everyday Mineralsin meikkipohjasta ja se onkin ollut mulla nyt joka päivä käytössä. Jos iho tästä vielä jatkaa paranemistaan, niin saatan siirtyä kokonaan mineraalimeikkipohjien käyttäjäksi. Tällä tulee niin kaunis lopputulos!

Hintaa Everyday Mineralsin meikkipohjalla on 19,90€ ja jauhemaisena tuotteena se on myös todella riittoisaa. Helpoiten saat tilattua meikkivoiteen House of Organicilta*.

Oletko sinä käyttänyt mineraalimeikkipohjia?

Everyday Minerals meikkipohja koko kasvoilla
Kuva vielä valmiista meikistä, jossa on käytetty Everyday Mineralsin meikkipohjaa.

Lue myös: 4x luonnonkosmetiikan meikkipohja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*