Header img

Kokeilussa EkoPharma luonnonkosmetiikkaa

09/05/2018

Vaikka kevään Luonnonkaunis -messut olivatkin pettymys, niin sieltä mukaan saamani EKOPHARMA tuotteet olivat täysin muuta! En ollut koskaan aikaisemmin kokeillut EKOPHARMA tuotteita, mutta olin kuullut niistä vain pelkkää hyvää. Siksipä olinkin innoissani, kun pääsin niitä kokeilemaan.

EKOPHARMA on siis suomalainen luonnonkosmetiikka merkki ja kaikki merkin tuotteet myös valmistetaan Suomessa. Tuotteissa käytetään marjoja ja kasviuutteita, jotka ovat tietysti kotimaista perua. Minulle on aina iso asia, kun puhutaan suomalaisista brändeistä ja suomalaisista yrittäjistä! Jotenkin tulee aina hyvä mieli, kun voi tukea jollain tavalla suomalaista työtä. EKOPHARMA tuotteet ovat ammattikosmetiikkaa, jota myydään esimerkiksi kauneushoitoloissa ja parturi-kampaamoissa. Tiedänkin useita hoitoloita, jotka käyttävät kasvohoidoissaan EKOPHARMAn tuotteita, enkä kyllä ihmettele ollenkaan miksi.

Sain testiin EKOPHARMAlta neljä tuotetta, joita olen testaillut tässä jo pidemmän aikaa. Haluan aina testata tuotteita pidempään, jotta osaan kertoa paremmin niiden vaikutuksista ja tuntumasta. Omaksi suosikiksi nousi Herukka kasvoöljy, joka on EKOPHARMAn tuotteista se, josta olen kuullut eniten hyvää. Enkä ihmettele.

Herukka kasvoöljy 29,90e

Herukka sarja on suunniteltu herkälle iholle ja nenälle. Siinä ei ole käytetty vahvoja tuoksuja ja muutenkin ainesosat on mietitty herkkää ihoa ajatellen. Kasvoöljy on mustaherukan siemenöljyä, jossa on myös appelsiiniöljyä. Ihastuin kasvoöljyihin aknekuurini aikana, sillä ne olivat omiaan kuivalle iholle. Atooppinen iho nauttii kasvoöljystä ja tässä nimenomaisessa onkin kaikki kohdallaan. Koostumus on tietysti öljymäistä, mutta se imeytyy hyvin ja on todella riittoisaa. Kasvoille riittää ihan vain pari kolme tippaa kasvoöljyä ja halutessaan sen voi sekoittaa kasvovoiteeseen. Öljyssä on aivan ihana appelsiinin tuoksu, joka on miellyttävän raikas, mutta silti mieto. Pipettipullo on pisaroina annosteltavalle tuotteelle paras ratkaisu ja pullo on hyvin toimiva lasipullo, jonka sisällä öljy pysyy myös valolta suojattuna.

Vadelma kasvovoide 29,90e

Kosteusvoiteet on mulle varmasti se yksi haastavin tuote luonnonkosmetiikasta. Mulle kosteusvoiteessa vaikuttaa tosi paljon sen tuntuma ja luonnonkosmetiikassa se ei välttämättä aina vastaa mun odotuksia. Vadelma kasvovoide on kuitenkin jollain tapaa erilainen kuin aikaisemman kokeilemani luonnonkosmetiikan kasvovoiteet. Se nimittäin myös tuntuu hyvältä! Varsinkin nyt kun iho on hieman kuiva, niin tuo voide on todella hyvä ja olen tykännyt käyttää sitä kasvoöljyn kanssa iltaisin kasvoille. Voide on kuitenkin 24h voide, eli sitä voi laittaa kasvoille myös aamuisin. Voide tuoksuu aivan ihanalle! Makealle vadelmalle, mutta tässäkin tuoksu on miellyttävän mieto. Voide on myös pakattu hygieeniseen pumppupulloon, josta olen erityisen mielissäni.

Tyrni kasvovesi 24,50e

Tyrni sarja on suunniteltu ikääntyvälle iholle, mutta sopii toki myös kuivalle iholle. Tyrni kasvovesi on ehkä yksi mielenkiintoisimmista luonnonkosmetiikan tuotteista, joita olen kokeillut. Kyseessä on siis kasvovesi, joka on kuitenkin geelimuotoista. Tyrnin tuoksu jakaa mielipiteitä, mutta mielestäni se on raikas ja koska tuoksu ei ole kovinkaan voimakas, niin kasvovettä on ollut miellyttävää käyttää. Koska kasvovesi on geelimuodossa, sitä voi käyttää myös hoitoveden tapaan kasvoille taputellen. Pumppupullo on kätevä tuotteen annosteluun ja ainakin itse tykästyin tähän kovasti. Aamuisin kasvovettä voi ottaa vanulappuun ja pyyhkiä kasvot sillä, kun taas iltaisin voi taputella hoitoveden tapaan kasvoille.

Vadelma puhdistusvaahto 24,50e

Vaahtiputsarit teki paluun, kun rasvoittunut iho väistyi ja tilalle tuli kuiva iho. Meikkikään ei ole enää ollut niin raskas kun iho on paremmassa kunnossa, joten puhdistusvaahto riittää kasvojen puhdistukseen. Jälleen ihana vadelman tuoksu tässä vaahdossa, mikä tietysti tekee sen käytöstä vieläkin kivempaa. Vaahtoputsari on suunniteltu kuivalle iholle ja varsinkin aamuisin pehmeän vaahdon levittäminen kasvoille on pieni luksushetki yöunien jälkeen. Putsari tulee siis pumpusta vaahdon muodossa valmiina. Vahvempaa meikkiä käyttäessä ei yksinään riitä puhdistamaan, mutta kevyt meikki tällä kyllä lähtee ja kaksoispuhdistuksen kakkosvaiheeksi sopii myös.

Kaiken kaikkiaan siis jokainen kokeilemani EKOPHARMAn tuote oli todella laadukas ja hyvin toimiva. Siihen päälle vielä suomalaista ja vielä luonnonkosmetiikkaa ja vielä eläinkokeetonta! EKOPHARMAn tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä.

Oletko itse kokeillut EKOPHARMAn tuotteita?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*